Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Kurmayı Düşünenler Bakarsa Faydasına

BaşlatanBatuhan BaytalTarih10/08/2016 00:11:56Yorum21

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
Yaşım 26 , 4 senedir tekstil işi ile uğraşmaktayım bazı arkadaşlarım,forumdaşlarım iş girişimi,iş kurmak vb hakkında bilgiler edinmek istiyor,bende oturdum sizlere bilgilerimi bildiklerimi yazıyorum.2012 senesinde 22 yaşında bir hevesle ufak bir tekstil parakende dükkanı açtım,Baktım işlerim iyi gidiyor biraz cariye girerek (borcun altına yatarak) 10 bin tl lik malımı 70bin tl değerine getirdim 40m2 lik bir dükkanda yüzüm güler esnaflıgım güzel bu önemli bir ayrıntı beni tuttular sevdiler çevrem sağolsunlar altıma güzel lüx bir araç aldım,aldım baktım ,iş güzel para güzel heşey güzel başka bir dükkan daha açayım dedim daha merkez biyerde sağlam kiralar ödüyerek bankadan 250 bin tl borç harçla 2 katlı bir giyim mağzası açtım 2015 senesinde geçen yıl işler iyi güzel yıl başından sonra bir kriz vurdu daha sonra memleketimizin hali terör vsvs,işleri bitirdi ve ben kendimi tükettim battım.Dükkanı devrettim boş haliyle 10Bin TL ye ve o paraya muhtaç oldum onunla yeniden dükkan kurdum kendmi toparlamam için ama Olan üstü hal falan tamamen bitirdi piyasayı yani arkadaşlarım söylüceğim şu bu ticarette börek yemekte var,tezek yemekte,Her ne iş yapıyorsanız yapın özellikle şuan bu mevsimde hi bir işe kalkışmayın hele ki sektörü komple şirketleşmiş tekstil sektörüne sakın girmeyin,eğer ki bir iş yapcaksanız çok sağlam araştırın fizibilitenizi sağlam tutun öyle girşin derim benim düştüğüm kuyuya düşmeyin,Maaşlı bir işiniz var ise bekleyin 2-3 sene derim vergisiz işler yapmaya gayret gösterin mobil satıcılık vs. Özellikle Yiyecek ve içecek sektörünü düşünün derim.Paranız varsa hiç düşünmeden projeden inşaat sektörüne bağlayın maaşlı işinize devam edin benim nacizane tavsiyelerim söylüceklerim bukadar eğer sormak istediğiniz şeyler varsa cevaplıyabilirim herkeze iyi forumlar hayatlarınızda başarılar dilerim..

Beğendiğim Cevaplar:

BigBoss 'Arkadaşımız cevap vermiş;
Bende kendi tecrübelerimden alınıtlar yapayım; Kurumsal büyük şirketlerde dahil olmak üzere firmalara danışmanlık yapıyorum. Firma analizleri , kurumsal yapıların oluşturulması, , sektör araştırmaları vs birçok alanı takip ediyoruz işimiz gereği.
19 senede 4-5 ciddi kriz, 28 şubatlar, 15 temmuzlar, terör olayları, dünyadaki krizler dahil birçok negatif durumla yaşamak zorunda kaldık.
Bu sebeple bizim gibi 3. dünya ülkelerinde kırılgan olmamak çok zor. Avrupa nezle olsa biz astım krizi yaşıyoruz. Birde Rusya'dan gelen soğuk hava dalgası bakın Turizm'i ne hale getirdi. Bizler bu sebeple çok denklemli ticaret yapıyoruz. Herşeyi görmeden,fizibilitesiz kör uçuşu yapılan işler bir şekilde duvara tosluyor.

Kardeşimiz çok güzel deneyimlerini paylaşmış sağolsun. Az gelişmiş ülkelerde pompalanan "Kolay yoldan para kazan ve hızla köşeyi dön" tezlerinin sonucundan kim etkilenmiyor ki... kapitalist düzenin getirdiği ,sistemin işleyişinin mekanizmaları bunlar. Bu sistem yürümese çin kime mal üretecek ve amerika kime mal satabilir ki ?

Tekstilden konu açıldığı için en zor piyasalardan biri... bir bakıyorsunuz dünya markası ertesi yıl iflas erteleme... Dengesizlik şuradan çıkıyor, bilinçsizlik büyümeyle kaznaılan paranın kontrolsüz kullanımı, kurumsal yapı olmaması, başka sektörde para var diye ana şirketin içinin o alana boşaltılması, mali yapı bozukluğu ve nihayetinde mutlu son . bankalar kapında !!!

Markalaşmak bu sebeple önemli. Kurumsal yapı bu sebeple gerekli. Tektsilci misin? İnşaatçı mı? Turizmci mi? Sanayici mi ?
Dikkat edin batanların yüzde 90 bu büyüme hırsıyla dibe vururlar. Örneğin İtalyanlara bakın; adam 10 kuşaktır elbise dikiyor , veya 6 kuşaktır restaurant işletmecisi. Bizler kendimizi doğru yerde tutmak değil. Elalemin gözündeki imajlar için yokediyoruz. Bilinç düzeyimiz düşük.
Hıyarım var diyene tuzla koşuyoruz... Bu sebeple bu bakış açısından bir cacık olmaz arkadaşlar.

Ulusal çok başarılı markalar yarattık, ödüller aldık ama nelerle uğraştık bilemezsiniz. Marka yaratmak daha kolaydı başındaki adamları yontmaktan. hergün mevcut işiniz için ne kadar araştırma yapıp dünyayı tarıyorsunuz? Emin olun 10 kişiden 2 si yapıyor bunu. Bu iki kişiden 1 i ise degiştirip başarılı oluyor. Ticaret artık global. Sokağa çık bir avm ye gir 500 markadan kaçı senin bir bak . Oradan anlarsın nerde hata yaptığını. Zara'ya etek dikersin istanbul'da 4 liraya. Zara depodan magazaya getirir 220 Liraya senin halkına satar. İndirimde 70 e düşer hep kazanır. Yine paran Ispanya'ya gider sende neden büyümüyor bu ülke der durursun.

Kriz konusuna dönersek böyle dönemler akılllılar için fırsat dönemidir. Kriz çok iyi fırsatlar da sunar. 2 ay önce Türk bayrağı satalım desek yüzümüze bakmayacaklardı, geçen ay ise bayrak satanlar en büyük kazançlarını yaptılar. Bu ay ise yine normale döndüler. Danışmanlık yaptığım her sektörden firmalar var onlara ellerindeki nakitle toplu mal alımı öneriyorum. Bu dönem 3 ay sonra değiştiğinde o malları bugunkü fiyata bulamayacaksınız.
Iyi analiz size kazandırır ama çapınızı aşmayın. Hayal görmeden her ay yeni bir hedef koyun kendinize . 1 ken 3 olmayın , 1.2 yeter deyin. sonraki aylarda birden 3 olunca çok sevinmeyin. 3.2 ye bakın veya 1.7 olursanız karalar bağlayıp komşunun tavuguna göz dikmeyin. Başka sektör deneyeyim demeyin. Sabırlı olun.

Çok şey yazabilirim ama sıkmayayım sizleri de... özelden sorularınıza vakit buldukça cevap yazarım.
Saygılar...
TEXTİL

Yerleşim Türkiye / MenderesMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Yeni Üye23 yazı
İnşallah biran önce düzelir bende demir çelik sektöründeyim rus uçağı düştüğünden beri durumlar vahim hayırlısı olur inşallah..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye155 yazı
Tekstilde ciddi rakamlar kazanmanın yolu: Peşin para, Çevre , piyasa bilgisi ve gezecek zaman. Mesela istanbulda bi tanıdığımız vardı şimdi ne yaptılar bilmiyorum.Büyük bir perakende açmışlardı. Bir tane de toptan. 3 ortak girdiler. Biri perakendede durur biri toptanda durur. Diğeri sadece gezer esnafla çay içer mal kovalar. Türkiyenin her yerinde ölü fiyatlara mal toplar. Sonra malı toptana indirirler. Perakendede bile esnafın alamadığı fiyata mal satarlar.
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye223 yazı

Merhaba,anlattıklarından anladığım,cümlene lüx bir araba aldım söyledin ya oradan hata yapmaya başlamışsın,farkında değilsin,yaşadığın ülke koşullarının farkında değilsin,maliyetini karşılayamayacağın borçlanma yapmışsın sen zaten batmaya oradan başlamışsın,ticaret uzun vadelerde para kazanma serüvenidir.Hala hatalarını anlamış olduğunu zannetmiyorum.Önerdiğin yiyecek içecek sektörü bir hizmet sektörüdür ve daha zordur,farklı meziyetler ve bilgiler gerektirir,bence söylediklerimi analiz etmeye çalış,analiz yöntemlerini araştır,lüks hiç bir harcamayı düşünme,ticarette başarılı olmuşların başarılarını oku.Bakış açını farklılaştır,fırsatları kolla.Başarılar dilerim.Söylediklerimi anlamaya çalış.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
jenerator rumuzlu arkadaşıma hak vermemek elde değil. Tam bahsedilen hataları yapmış ve 29 yaşında batmış biri olarak söylüyorum temel sorunu çok iyi belirlemiş. 31 yaşındayım ve aradan geçen 2 yılda kendimi çok büyümüş ve olgunlaşmış hissediyorum. İyi tarafından bakıp yaşadıklarımızı tecrübe hanemize yazmak, yazabilmek çok önemli. Zamanla çok daha iyi olacaktır.
Arga Dağıtım & Pazarlama

www.bursatemizlikmalzemeleri.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye83 yazı
Bence en büyük hatayı 250 bin borçlanarak ikinci dükkanı açmakla yapmışın. Risk analizini iyi yapmak lazım. Ticaret demek tecrübe demek tecrübede böyle böyle kazanılıyor. İnsallah yine işlerin yolun girer ve güzel paralar kazanırsın. Tekstilde uyguna mal bulmak zor bende ugrasıyorum 7 yıldır işin içindeyim. Allah yardımcımız olsun

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Üye232 yazı
Sevabıyla günahıyla ben şunu yaptım battım diyerek açık yüreklilikle anlatmak ve başkaları ile tecrübeni paylaşmak bence takdir edilecek örnek bir davranıştır. Bunu herkes yapamaz özellikle teşekkür ve tebrik ediyorum. Allah işini gücünü rast getirsin.
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 13ilker
jenerator rumuzlu arkadaşıma hak vermemek elde değil. Tam bahsedilen hataları yapmış ve 29 yaşında batmış biri olarak söylüyorum temel sorunu çok iyi belirlemiş. 31 yaşındayım ve aradan geçen 2 yılda kendimi çok büyümüş ve olgunlaşmış hissediyorum. İyi tarafından bakıp yaşadıklarımızı tecrübe hanemize yazmak, yazabilmek çok önemli. Zamanla çok daha iyi olacaktır.

Tavsiyelerin için teşekkür ederim üstadım,Ben Hatalarımın farkındayım ve sizlerle paylaşıyorum sözüm meçlisten dışarı aynı hataları yapmamanız için.İllaki Hizmet sektörü daha zor ama herzaman gelir kapısı işi bilen yapıyor bilmiyen yapmaya çalışıyor %50 si başarılı oluyor.Ben sadece fikir bir yol sunmak adına Yazdım ,Ayrıca Dier arkadaşlarıma teşekkürler dilekleriniz için
TEXTİL

Yeni Üye27 yazı
dostum öncelikle geçmiş olsun her işte bir hayır vardır diyelim ve önümüze bakalım bu da senin için bir tecrübe oldu. sen en büyük hatayı para kazanıyorum diyerek lüks araç almakta ve ikinci dükkanı açmakta yapmışsın. ticaret öyle bişeydir ki para kazandıkça insanı başka maceralara sürüklemeye çalışır. para kazanıyorum daha çok kazanayım dersin hamle yaparsın bir kriz bir darbe bir terör araya girer işlerin biter. maalesef öyle bir ülkede yaşıyoruz ki gelişmiş ülkelerde 20 yılda olmayacak gelişmeler bizde 2-3 günde olabiliyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. piyasa şu aralar gerçekten çok kötü bu günlerde bir maceraya atılmak intihar olur.
lütfen pm yolu ile irtibata geçin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bluemoon
dostum öncelikle geçmiş olsun her işte bir hayır vardır diyelim ve önümüze bakalım bu da senin için bir tecrübe oldu. sen en büyük hatayı para kazanıyorum diyerek lüks araç almakta ve ikinci dükkanı açmakta yapmışsın. ticaret öyle bişeydir ki para kazandıkça insanı başka maceralara sürüklemeye çalışır. para kazanıyorum daha çok kazanayım dersin hamle yaparsın bir kriz bir darbe bir terör araya girer işlerin biter. maalesef öyle bir ülkede yaşıyoruz ki gelişmiş ülkelerde 20 yılda olmayacak gelişmeler bizde 2-3 günde olabiliyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. piyasa şu aralar gerçekten çok kötü bu günlerde bir maceraya atılmak intihar olur.
Aynen öyle oldu güzel açıklamışsınız bende paylaşayım ki benim düştüğüm hatalara bir başkası düşmesin istedim :D
TEXTİL

Yeni Üye11 yazı
Arkadaslar is bunda var iki hafta sonra yok is bunda varlan olmuyor is sevdigin isde var#128540;

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Esnaf
Yeni Üye20 yazı
Eğer size aylık 10bin lira yetiyorsa ve bu tutarı risksiz bir şekilde mevcut işinizden kazanıyorsanız kesinlikle maceralara girmeyin. Ben de kendi işimi yapıyorum, ayda 3-4 bin lira kazanıyorum. Benim hedefim 10bin lira. Bu tutarı yakalayacak kadar küçük küçük risklere girerim ama daha büyük oynamam. Şu an için bile azıcık aşım, ağrısız başım diyorum. Hiçbir zaman gözüm lüks araçta olmadı, bir tane fluence benim her şeyime yeter. Fazlası da gereksiz. Milletin gözüne de batmaya gerek yok.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye37 yazı
Bende kendi tecrübelerimden alınıtlar yapayım; Kurumsal büyük şirketlerde dahil olmak üzere firmalara danışmanlık yapıyorum. Firma analizleri , kurumsal yapıların oluşturulması, , sektör araştırmaları vs birçok alanı takip ediyoruz işimiz gereği.
19 senede 4-5 ciddi kriz, 28 şubatlar, 15 temmuzlar, terör olayları, dünyadaki krizler dahil birçok negatif durumla yaşamak zorunda kaldık.
Bu sebeple bizim gibi 3. dünya ülkelerinde kırılgan olmamak çok zor. Avrupa nezle olsa biz astım krizi yaşıyoruz. Birde Rusya'dan gelen soğuk hava dalgası bakın Turizm'i ne hale getirdi. Bizler bu sebeple çok denklemli ticaret yapıyoruz. Herşeyi görmeden,fizibilitesiz kör uçuşu yapılan işler bir şekilde duvara tosluyor.

Kardeşimiz çok güzel deneyimlerini paylaşmış sağolsun. Az gelişmiş ülkelerde pompalanan "Kolay yoldan para kazan ve hızla köşeyi dön" tezlerinin sonucundan kim etkilenmiyor ki... kapitalist düzenin getirdiği ,sistemin işleyişinin mekanizmaları bunlar. Bu sistem yürümese çin kime mal üretecek ve amerika kime mal satabilir ki ?

Tekstilden konu açıldığı için en zor piyasalardan biri... bir bakıyorsunuz dünya markası ertesi yıl iflas erteleme... Dengesizlik şuradan çıkıyor, bilinçsizlik büyümeyle kaznaılan paranın kontrolsüz kullanımı, kurumsal yapı olmaması, başka sektörde para var diye ana şirketin içinin o alana boşaltılması, mali yapı bozukluğu ve nihayetinde mutlu son . bankalar kapında !!!

Markalaşmak bu sebeple önemli. Kurumsal yapı bu sebeple gerekli. Tektsilci misin? İnşaatçı mı? Turizmci mi? Sanayici mi ?
Dikkat edin batanların yüzde 90 bu büyüme hırsıyla dibe vururlar. Örneğin İtalyanlara bakın; adam 10 kuşaktır elbise dikiyor , veya 6 kuşaktır restaurant işletmecisi. Bizler kendimizi doğru yerde tutmak değil. Elalemin gözündeki imajlar için yokediyoruz. Bilinç düzeyimiz düşük.
Hıyarım var diyene tuzla koşuyoruz... Bu sebeple bu bakış açısından bir cacık olmaz arkadaşlar.

Ulusal çok başarılı markalar yarattık, ödüller aldık ama nelerle uğraştık bilemezsiniz. Marka yaratmak daha kolaydı başındaki adamları yontmaktan. hergün mevcut işiniz için ne kadar araştırma yapıp dünyayı tarıyorsunuz? Emin olun 10 kişiden 2 si yapıyor bunu. Bu iki kişiden 1 i ise degiştirip başarılı oluyor. Ticaret artık global. Sokağa çık bir avm ye gir 500 markadan kaçı senin bir bak . Oradan anlarsın nerde hata yaptığını. Zara'ya etek dikersin istanbul'da 4 liraya. Zara depodan magazaya getirir 220 Liraya senin halkına satar. İndirimde 70 e düşer hep kazanır. Yine paran Ispanya'ya gider sende neden büyümüyor bu ülke der durursun.

Kriz konusuna dönersek böyle dönemler akılllılar için fırsat dönemidir. Kriz çok iyi fırsatlar da sunar. 2 ay önce Türk bayrağı satalım desek yüzümüze bakmayacaklardı, geçen ay ise bayrak satanlar en büyük kazançlarını yaptılar. Bu ay ise yine normale döndüler. Danışmanlık yaptığım her sektörden firmalar var onlara ellerindeki nakitle toplu mal alımı öneriyorum. Bu dönem 3 ay sonra değiştiğinde o malları bugunkü fiyata bulamayacaksınız.
Iyi analiz size kazandırır ama çapınızı aşmayın. Hayal görmeden her ay yeni bir hedef koyun kendinize . 1 ken 3 olmayın , 1.2 yeter deyin. sonraki aylarda birden 3 olunca çok sevinmeyin. 3.2 ye bakın veya 1.7 olursanız karalar bağlayıp komşunun tavuguna göz dikmeyin. Başka sektör deneyeyim demeyin. Sabırlı olun.

Çok şey yazabilirim ama sıkmayayım sizleri de... özelden sorularınıza vakit buldukça cevap yazarım.
Saygılar...
Bir fikre mi ihtiyacın var? Veya başarılı olmak ve değer görmek istiyorsan görüşelim.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye20 yazı
BigBoss harika yazmışsınız. Teşekkür ederim kendi adıma...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ercando
BigBoss harika yazmışsınız. Teşekkür ederim kendi adıma...

Çok iyi yazmışsın tebrikler konuya yazdım bilglenmek adına
TEXTİL

Yeni Üye37 yazı
Tesekkurler sagolasin.
Bir fikre mi ihtiyacın var? Veya başarılı olmak ve değer görmek istiyorsan görüşelim.

Üye146 yazı
sorunun tek sebebi ac gozluluk madem isin iyi dukkani buyutup 40mye cikmissin orda kal arkadas ne diye bu kadar kisa surede 250bin kredi cekip o kadar riske giriyorsun iyice bir arkan kalinlassin daha saglam bas sonra yukselirsin ayni hatayi bende yaptim guzel giden kucukte olsa bana yeten bir isim var yetinmedim gittim hic bilmedigim bir ise yatirim yaptim su anda 3 aylik zararim 40bin tl neyseki fazla girmemisim yoksa halim dumandi

Yerleşim TürkiyeMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
100.000 lira sermayem var ne yapacagımı bilmiyorum fikri olan kardeşlerimden tavsiye bekliyorum hayırlı bayramlar.
Prefabrik ev ve konteyner imalatı

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ymalat
Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - murat1408
100.000 lira sermayem var ne yapacagımı bilmiyorum fikri olan kardeşlerimden tavsiye bekliyorum hayırlı bayramlar.

-İyi bayramlar.Ne işle meşkulsunuz suanda,Hazır çalıştıınız bir işiniz varmı?

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zxcvbnm
sorunun tek sebebi ac gozluluk madem isin iyi dukkani buyutup 40mye cikmissin orda kal arkadas ne diye bu kadar kisa surede 250bin kredi cekip o kadar riske giriyorsun iyice bir arkan kalinlassin daha saglam bas sonra yukselirsin ayni hatayi bende yaptim guzel giden kucukte olsa bana yeten bir isim var yetinmedim gittim hic bilmedigim bir ise yatirim yaptim su anda 3 aylik zararim 40bin tl neyseki fazla girmemisim yoksa halim dumandi

Sorunun sebebi aç gözlülük değil aslında birazda haksız sayılmazsın ama ticaret böyle birşey bir şeyler hedeflersin onun için çalışırsın kim istemez daha fazla para kazanmak?,yada şirketini daha büyütmek herkez ister.Önemli olan bilinçli davranmak bak seninde dilin yanmış birkere,bundan sonra üflüyerek yersin benim amacımda hayattan ders çıkarmak paylaşmak :)
TEXTİL

Üye255 yazı
Yaş 26 ise sıkıntı yok. Daha ne ticaretler yaparsın, kazanırsın inşallah. Fakat yaş 30 u geçtimi artık "zaman" 1. sermayen oluyor.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye37 yazı
Ticarette en büyük hatalardan biri fazla özgüven ve hızla büyüme isteğidir. Birde bizlerin yaptığı en büyük hata bir bilene danışmak ve bir danışmanla çalışmamaktır. Çünkü ülkemizde fikre ve deneyime para ödemek ahmaklık olarak görünür. En büyük hata da genelde burada yapılır. Riskler almaktansa danışmanlık almak size uzun vadede daha çok kazandıracağı gibi büyük riskler yaşarak batmanızı veya daha büyük bedeller ödemenizi de engeller.
Bir işe başlarken dikkat edecekelriniz şunlar olmalı...
* Iyı bir Fizibilite
* Sektörün ve Rakiplerin Analizi
* Yenilikçi Hizmet , İnnovatif Fikirler veya ürünler sunabilmek
* Sabırlı Olmak
* Kısa, Orta ve uzun vadeli Planlar yapmak ve bunlara harfiyen uymak
* İş süreçlerinin planlanması ve görev dağılımlarının net oluşu

daha detay cok ama bu kriterleriniz var ise en azından zarar görmeyeceğinizi garanti edebilirim. kar edebilmeniz ise çalışma azminize ve dürüstlüğünüze kalıyor...

Üye150 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Yakutia

Selamlar
öncelikle kendimi tanıtayım,,48 yaşındayım evli ,2 çocuk babasıyım ,kazakistan ,ın başkenti astana şehrinde yaşıyorum
rabbimin izni ile ,iyi bir iş fırsatı yakaladım,bununla ilgili büyümek istiyorum ,ve büyürken kendi memleketimin insanına,da ,faydam dokunsun istiyorum ,,,iş ,in ayrıntıları şöyle,,,,minimum 500 usd,max,3000 usd,sermaye ile başlanacak,ben size istanbulda ,3 çorap üretim fabrikası adres bilgileri ,bursada ,1 ,şal üretim,ve t short üretim fabrikası bilgilerini ,vereceğim ,ve ,denizli,den havlu üretim fabrikası ,ve nevresim takımı üretim fabrikası bilgileri vereceğim,hangi ürünleri alacaksınız ,size detaylı yazcağım ,siz bana ayda 2 defa size vermiş olduğum siparişi,sermayeniz kadar siparişi size vereceğim ,siz bu ürünleri ,kazakistan ,astana,ya benim vermiş olduğum adrese göndereceksiniz ,hepsi bu ,,,,satmak ,ve dağıtmak bana ait ,,ben ihtiyacım olan ürünleri size bildireceğim ,,bu farklılık oluşturabilir ,ama sizin kazancınız değişmeyecek ,,göndermiş olduğunuz ürünün parası ve sizin kazancınız olan % 50 niz ,size western union,dan sizin veriş olduğunuz hesaba ,gönderilecektir ,güven meselesi ,ve garanti için size ,pasaport bilgilerimi,gönderebilirim ,,,ben bu işi yapmaktayım ,çok iyi müşteri kitlesi yakaladım ,uzun zamanımı aldı ,kazakistanın ,diğer illerin,de distiribitorlerle,sözleşmelerimi yaptı ,güven meselesi söz konusu olduğu için ,bu ,distribitörleri ,eşimin akrabalarından ,seçtim ,şu anda ,gelen talepleri karşılıyamıyorum,,sermayem kısıtlı ,bundan dolayı böyle bir girişimde bulundum,,,ama bende sizinle olayım ,kazakistanda yaşarım ,sermaye benden siz hangi malı istiyorsanız ben maddi konusunu çözerim ,diyorsanız ,buyrun gelin benimle bu ülkede yaşayın misafirim olun ,,yerinde benimle yaşayın ve satışı ben yapayım ,sizde sadece paranızı kullanın,,,,,bu aarda tam otomatik hali yikama makinasi alim gucunuz var ise ...kazakistanda ..ayni anda 20 arac yikiyan luks bir arac yikama istasyonuna ..makinanizi.koyabiliriz ...sizde isinizin basinda durabilirsiniz ...hazir musteri surekli....bu arada arkadaslara katiliyorum ..turkiyede kose yok..bittiii...paranizi kaybetmeyin

sormak istediğiniz hangi konu olursa cevaplarım

Merhaba,
Peki Türkiyeden Kazakistana ürün gönderirken, bunun faturası evrakları falan nasıl oluyor. Normal ihracat gibi olmuyor mu ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur