Mesleğiniz olmadığı için herkesin yapabileceği bir işi yapmak zorundasınız.Elinizde sermaye olması bir yerde çok önemli değil,çünkü mesleğiniz yok,yani bir iş bilmiyorsunuz.Keşke mesleğiniz olsaydıda sermayeyi bir şekilde bulurdunuz.Şu zamanda esnaflıkta sosyal hayat diye bir şey kalmadı,çünkü rekabet var,rakibin dükkanı her gün açık sen kapatsan olmuyor,bizimde başımızda aynı dert var.
Ben olsam yine çaycılık yapardım,en azından çok iyi bildiğiniz iş.Kar marjı güzel ,belki herkesin yapabileceği bir iş ama siz tecrübenizle onlardan öndesiniz.Bu zamanda bilmediğiniz bir işi (KESİNLİKLE)Yapmayın elinizdeki sermayeyide yersiniz.Belki işinizden bıktınız,sevmiyorsunuz ama yinede bildiğiniz iş.35 yıllık bir esnaf olarak size tavsiyem sakın ama sakın,gaza gelipte bilmediğin bir işe girme.Tavsiye ederler,şöyle bir iş,böyle bir,parası çok,rahat iş,bozulmaz,kokmaz,elinde kalmaz.Sakın kardeşim öyle bir iş yok,özelliklede şu anki piyasa şartlarında.
Şöyle küçük bir çay ocağı aç,güzel damacana su kullan,güzel kaliteli çay kullan,bir içen bir daha içsin.Sabahları erken aç kapının önünü sula,süpür.Sabahın bereketi bol olur,kendi yağınla kavrul,ileride piyasa açılır (hiç sanmıyorum) başka işler yaparsın.Ama şöyle bir gerçekte var,çoğunluk sevdiği işi yapmıyor,mecburiyetten yapıyor.Çünkü insanlar önünü göremiyor,cesaret edemiyor,işini değiştirmeye,belki mutsuz bir şekilde çalışıyor ama en azından rızkını çıkarıyor.
ALLAH yardımcınız olsun,işiniz rast gitsin.
ÖNEMLİ NOT:Abdullah bey sermayenizi 15000 tl olarak gördüğüm için yukarıdaki yorumu yaptım.ama yinede söylediklerime kulak verin.