Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

150. 000 Tl İle İş Fikirlerine İhtiyacım Var

BaşlatanAbdullah tiryakiTarih05/08/2016 18:34:38Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
SELAMÜN ALEYKÜM
BEN KONYADA 12 SENE ESNAFLIK YAPTIM BAZI SIKINTILAR YÜZÜNDEN (SOSYAL) DÜKKANIMI SATTIM.ELİMDEKİ SERMAYE 150000 TL.3 AYDIR TİCARET ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR YAPIYORUM.12 SENE ÇAY EVİ İŞLETMECİLİĞİ YAPTIM. YANLIZ ELİMDE BİR SANAT OLMADIĞI İÇİN BİR İŞE KARAR VEREMEDİM.SİZİN BANA İŞ FİKİRLERİ KONUSUNDA YARDIMCI OLMANIZI İSTİYORUM. ÜRETİMİM ÇOK DÜŞÜNÜYORUM AMA PİYASA BİLGİSİ OLMADIĞI İÇİN İŞTENDEN ANLAMADIĞIM İÇİN CESARET EDİP GİREMİYORUM. DÜŞÜNCELERİNİZİ YARDIMLOARINIZI FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM.
NOT: ÜRETİM ÜZERİNE OLURSA DAHA İYİY OLUR.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye3 yazı
bizim ürettiğimiz kahveler ile ilgilenirseniz yardımcı olabiliriz. 05462005132

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Gyda
Üye155 yazı
Çay evi işletmeciliği yaptıysan bunu geliştirip düzgün bi cafe konsepti oluşturabilirsin. Her iş para kazandırır ama bilenin elinde. Sen de bu işe yakın bir işin ehlisin. Bence senin için bu üretimden daha mantıklıdır .
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye12 yazı

emrenazlı cafeyi de düşündüm çok araştırdım ama konyada cafenin işlek oldugu yerler hep marka kafeler kafelerinde isim hakkı ve cafe yapımı yaklaşık 500 bin ile 800 bin arası değişiyor.yer kiraları çok fazla 200 m2 bir yer en az 12 bin tl buda benim gözümü korkutuyor. kendi ismim ile yaptığımı varsayarsak piyasaya tutunmak için biraz vakit geçmesi lazım ve buna dayanamam.yorumunuz için teşekkür ederim .

Üye110 yazı
Mesleğiniz olmadığı için herkesin yapabileceği bir işi yapmak zorundasınız.Elinizde sermaye olması bir yerde çok önemli değil,çünkü mesleğiniz yok,yani bir iş bilmiyorsunuz.Keşke mesleğiniz olsaydıda sermayeyi bir şekilde bulurdunuz.Şu zamanda esnaflıkta sosyal hayat diye bir şey kalmadı,çünkü rekabet var,rakibin dükkanı her gün açık sen kapatsan olmuyor,bizimde başımızda aynı dert var.

Ben olsam yine çaycılık yapardım,en azından çok iyi bildiğiniz iş.Kar marjı güzel ,belki herkesin yapabileceği bir iş ama siz tecrübenizle onlardan öndesiniz.Bu zamanda bilmediğiniz bir işi (KESİNLİKLE)Yapmayın elinizdeki sermayeyide yersiniz.Belki işinizden bıktınız,sevmiyorsunuz ama yinede bildiğiniz iş.35 yıllık bir esnaf olarak size tavsiyem sakın ama sakın,gaza gelipte bilmediğin bir işe girme.Tavsiye ederler,şöyle bir iş,böyle bir,parası çok,rahat iş,bozulmaz,kokmaz,elinde kalmaz.Sakın kardeşim öyle bir iş yok,özelliklede şu anki piyasa şartlarında.

Şöyle küçük bir çay ocağı aç,güzel damacana su kullan,güzel kaliteli çay kullan,bir içen bir daha içsin.Sabahları erken aç kapının önünü sula,süpür.Sabahın bereketi bol olur,kendi yağınla kavrul,ileride piyasa açılır (hiç sanmıyorum) başka işler yaparsın.Ama şöyle bir gerçekte var,çoğunluk sevdiği işi yapmıyor,mecburiyetten yapıyor.Çünkü insanlar önünü göremiyor,cesaret edemiyor,işini değiştirmeye,belki mutsuz bir şekilde çalışıyor ama en azından rızkını çıkarıyor.

ALLAH yardımcınız olsun,işiniz rast gitsin.

ÖNEMLİ NOT:Abdullah bey sermayenizi 15000 tl olarak gördüğüm için yukarıdaki yorumu yaptım.ama yinede söylediklerime kulak verin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye155 yazı
Ya da ufak tefek gayrimenkul al satına başlayabilirsin . Mülkünü sıkışıp satan vatandaş oluyor sürekli . Bunu da bi değerlendir yüksek meblağlarda gerçekten güzel para kazanıyorlar..
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye12 yazı
Ycl68 yorumunuz için allah razi olsun.soyledikleriniz çok doğru vakit ayırıp bilgi paylaştığınız için. Elimdeki sermaye 15 bin değil 150 bin tl. Bu isten aşırı derece yoruldum ve artik eleman sıkıntısı ayrı bir dert. Elimde keske bir meslek olsa gözü kapalı girerim ama elimde meslek yok. Ama yinede sağolun.

Yeni Üye12 yazı
Emrenazli söylediklerinizi dusunecegim.sagolun allah razi olsun

Üye546 yazı
Hocam masrafsız olarak ev yemekleri yap derim.Şöyle işyerleri ile anlaşıp günlük paranı alabileceğin işyerlerine ev yemek yapıp dağıt baktın güzel gidiyorsa bir tane imalathane acarsn ufak yollu ordan devam edeebilirsin

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye20 yazı
Merhaba
Konya da fason paket un irmik bakliyat yaptırma konusunu düşünürseniz bana ulaşın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
Merhaba
Yurtdışında inşaat sektöründe imalat düşünürsen 00996702603631

Yerleşim Kyrgyzistan / Bi?kekMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı
Zafer özbek özelden biraz bilgi verirmisiniz

Yeni Üye1 yazı
kardesim yan gel yat at paranı bankaya otur aşşagıya

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mobilya
Yeni Üye37 yazı
Benimde sermayem var iş açaçağım yazınızı okudum dış ticaret talep nedir neler satabilirim peşin al sat biraz bilgi..

Yerleşim Türkiye / U?ak YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ozgufi77
MUTLAKA OKUYUN VE TEKRAR DÜŞÜNÜN BAKALIM SONUÇ NE OLACAK..ülkemizin durumu ortada..piyasaların düzelmesi adına en ufak bi ışık bile yok..ortalık perişan..nasıl olur da güvenirsiniz bu ülkeye..yapın korkmayın diyen arkadaşlar neden böyle yapıyorsunuz..bukadar kolaymı insanların hayatını alt-üst edebilecek şekilde cesaret vermek..acaba o para sizde olsaydı bu kadar cesur olurmuydunuz.....kira,maaş,ssk,vergi,belediye,reklam,faturalar,aidat,araç giderleri/vergileri ve daha görünmeyen birçok masraf.. bunların üstüne kendi maaşınızı çıkarmanız lazım ve bunun üstüne yatırdığınız sermayenin karşılığını alacaksınız öylemi..tekrar bu yönden bi düşünün bakalım mümkünmü...boş dükkan kiralarına bakarak hesap yapmaya başlayacağınıza önce o dükkanın neden boşaldığını ve dolu dükkanların ne durumda olduğunu görerek hesap etmeye başlayın..esnaf kan ağlıyor..açık açık devredenler,işini daha kötü etkilemesin diye cama yazı yazmadan devretmeye çalışanlar,bankaların pençesinde can çekişenler...yapmayın allahaşkına..eminim paranızı zor elde etmişsinizdir..bukadar kolay çöpe atmayın..aile huzurnuz ve psikolojiniz de dahil tüm paranızı kaybeder ve üstüne de ödenmemiş çeklerle borçlarla bağkur ve vergi borçlarıyla başbaşa kalırsınız..erkek çocugunuz varsa vergi borcu da nesilden nesile devam eder........diyeceksinizki peki napalım..gidin bi iş bulun çalışın..150bin paranıza bi ev alın kiraya verin..saydığım risklerin hiçbirii yaşamayın...üstelik uzmanı olduğunuz bir mesleğiniz yoksa bilmediğiniz bir işle başarılı olmanız imkansız ötesi..iş bulamıyorsanız ve illa bişe yapacaksanız ustalık uzmanlık gerektirmeyen al-sat işleri yapmaya çalışın..mümkünse dış ticaret yapın (sakın zorzannetmeyin)....ben 30bin tl ile tekstil gönderiyorum yurtdışına ve aylık net%15-20 para bırakıyor..cep tlf faturamdan başkada yukarda saydığım hiçbir sabit masrafım yok..isteyen herkese de yardımcı olurum..sanıldığı gibi büyük paralar gerekmiyor dış ticarete..yeterki bağlantınız vaktiniz ve bir miktar paranız olsun..kendi işlerimden bile faydalandırırım isteyeni..çünkü zaten ben her siparişi alamıyorum gücüm yetmediği için..kiminin aynı benim gibi dış ticaret bağlantısı var ama yeterli gücü yok..kiminin de böyle parası var ama dış ticaretin hayal olduğunu düşünür....doların 3,25 olduğu ortamda ülke içinde TL kazanmaya değil ülke dışında dolar kazanmaya çalışmak lazım..150bin tl ile ülkemize güvenip iş yapmaya dükkan açmaya cesareti olanın çok daha küçük sermayelerle dış ticarete daha kolay güvenmesi lazım...nefesim tükenene kadar böyle haykıracağım..yazıktır günahtır paranıza sağlığınıza huzurunuza..bukadar kolay kaybetmeyin sahip olduğunuz maddi manevi değerleri..kaybetmeniz 8-10 ay bile sürmez..yapmayın etmeyin..herkese bol kazanc..

Merhaba
Dış ticaret yaptığınızı belirtmişsiniz. Bende 15 yıldır üretim ile uğraşıyorum fakat bir türlü dış pazara açılamadım. nasıl yaptığınızı merak ediyorum. sakıncası yoksa sizinle tanışmak ve yazışmak isterim.
İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum
Mail adresim: ocaktanali@gmail.com
www.sahmer.net
"Hayallerinizi Taş'a Nakşediyoruz"

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ymalat
Yeni Üye39 yazı
150 Bin tl ile Arazi al sat yapabilirsin. Türkiye nin yıldızı parlayan bölgelerinde paraya sıkışmış olan kişiler borçlarını ödemek için bazen ellerindeki arazileri uygun fiyata elden çıkarıyor. Bu arazilerden al sat yapıp para kazanabilir ve sermayeni yükseltebilirsin. Eğer bu konu ile ilgili düşünürsen uygun fiyatlı yatırımlık araziler bulmanızda yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Esnaf