Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fabrikasız Catering Mi Olur!

BaşlatankaramellimTarih05/08/2016 12:35:45Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye33 yazı
Merhaba abilerim ablalarım bu siteye yorum yazan insanların fikirlerini çok önemsiyorum Bu yüzden size danışma ihtiyacı hissettim.
Evet hayalim aslında 1000 kişilik yemek çıkartan ve ev kadınlarına istihdam sağlayan girişimci bir iş kadını olmak. Ama şimdi anlatacaklarım bu işin çekirdeği oluyor.
Şu an bir yaşında oğlum var ona bakacak kimse olmadığı için onunla beraber evde yapabileceğim bir iş arıyordum. Daha önce de düşündüğüm bir fikrim var.fabrikasız yemek catering hizmeti.
Aslında işin ana fikri ev kadınlarına yemek yaptırıp bunları pazarlamak. Mesela bir evde ortalama 30 kişilik yemek çıkartılabilir. Örneğin ilk etapta 100 kişilik yemek üç kişi tarafından yapılır yapan kişinin masrafları da karşılanır, bir tür organizasyon işi gibi işin ana fikri bu şekilde
Fakat şu anda Küçük çocuğum olduğu için bunu büyük çaplı yapamayacağım. O yüzden Burada bir komşumla yapmayı planlıyorum. Komşum yemek şirketinde çalışıyor 1.500 TL maaşla onun yerine biz 50 60 kişilik yemek çıkartıp bir firmayla anlaşıp bu firmanın yemek ihtiyacını karşılamayı düşünüyorum. Fatura işini ise, bir yemek firması ile anlaşıp kestirmeyi düşünüyorum
şu anda yemek sektöründe kar marjı nasıl fikirlerinize ihtiyacım var Daha önce yemek firmasında çalışmışlığım var az çok biliyorum sistemi nasıl işlediğini
kesinlikle firmalarnın iyi yemek sunan hizmete ihtiyacı var. Bu yüzden işi bağlamak en kolay kısmı. Zaten en fazla iki evde 60 kişilik yemek çıkaeabiliriz diye düşünüyorum.
Servis yapmak için aracımız var. Belki yemekleri sıcak tutmak için kaplar alınabilir.
aylık olarak menü ayarlanacak zaten normal yemek firmalarına göre biraz daha fiyatı pahalı olacak tabii ki Çünkü kişiye özel hizmet sunulmuş olacak.
Fabrika masrafı olmayacak, elektrik,su,telefon, usta, işçi masrafı, demirbaş yada vergi olmayacak. Ilerde şahıs firması da açılabilir tabi.
Büyük catering firmalarındaki gibi et yerine soya kullanılmayacak mesela.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz eksik ve düşünemediğim noktalar neler fikirleriniz benim için çok önemli. Biraz uzun oldu çünkü aurıntılarını yazmak istedim. Çok teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye49 yazı
merhaba bizim üretim yerimiz var siz fatura kesebiliriz siz pazarlayabilirseniz çalışabiliriz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye546 yazı
Selamlar...Benim ileriye dönük şöyle bir projem var kendimde..Mesela bir işyerinde 10 kişi çalışıyor desek kişi başı ortalama 8 tl den yemek parası verseler 80 tl sadece öğle yemeği için net gideri var.Ben onlara şöyle bir teklifte bulunmayı planlıyorum.Malzemeler onlardan (tavuk,et,pirinç vs) kaç çeşit istiyorlarsa tencere başı belli ücret alacam.Tencere başı 15 tl den hesaplasan 45 tl yapar..30-35 tl lik malzeme alsalar aynı paraya sıcacık taze çeşit ev yemeği yemiş olacaklar.Sen bu işyerinden 45 tl alacaksn ve tek giderin tüp olacak..Bunun gibi günlük 4 tane yer bağlasan 40 kişilik yemekden ortalama 200 liraya yakın net gelir olacak.Sen bu şekilde çalışırkende paranı günlük alacaksın ve para bekleme gibi bir durumun olmayacak.içerde param kalırmı diye düşünmeyeceksin.En önemlisi malzemeyi az koydun cok koydun olmayacak.Ne getirirseler onu yiyecekler.Bunun yanın sıra sabahları börek,gözleme,extra tatlılar gibi şyler de yapabilirsin.Ordan yakaladığın lezzet potansiyelini de çalışan kadınlara günler için,sarma yemek vb konularla da desteklersin.Baktın bu iş güzel gidiyor devamını getirirsin ztn hazır müşterinde olmuş olur

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye33 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - epal
merhaba bizim üretim yerimiz var siz fatura kesebiliriz siz pazarlayabilirseniz çalışabiliriz

Teşekkür ederim ama yazının tamamını okuduysanız bir yaşındaki bebegimden dolayı yapamayacağımı yazmıştım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - karamellim
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - epal

Teşekkür ederim ama yazının tamamını okuduysanız bir yaşındaki bebegimden dolayı yapamayacağımı yazmıştım.

Rica ederm ama komsunuz 1.500 tl ye çalısıyor.Onunla beraber yada bu fikri ileriye dönüş düşünebilirsinz.Yani aklınızın bir köşesinde kalsın diyelim

Yeni Üye33 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Masor07
Selamlar...Benim ileriye dönük şöyle bir projem var kendimde..Mesela bir işyerinde 10 kişi çalışıyor desek kişi başı ortalama 8 tl den yemek parası verseler 80 tl sadece öğle yemeği için net gideri var.Ben onlara şöyle bir teklifte bulunmayı planlıyorum.Malzemeler onlardan (tavuk,et,pirinç vs) kaç çeşit istiyorlarsa tencere başı belli ücret alacam.Tencere başı 15 tl den hesaplasan 45 tl yapar..30-35 tl lik malzeme alsalar aynı paraya sıcacık taze çeşit ev yemeği yemiş olacaklar.Sen bu işyerinden 45 tl alacaksn ve tek giderin tüp olacak..Bunun gibi günlük 4 tane yer bağlasan 40 kişilik yemekden ortalama 200 liraya yakın net gelir olacak.Sen bu şekilde çalışırkende paranı günlük alacaksın ve para bekleme gibi bir durumun olmayacak.içerde param kalırmı diye düşünmeyeceksin.En önemlisi malzemeyi az koydun cok koydun olmayacak.Ne getirirseler onu yiyecekler.Bunun yanın sıra sabahları börek,gözleme,extra tatlılar gibi şyler de yapabilirsin.Ordan yakaladığın lezzet potansiyelini de çalışan kadınlara günler için,sarma yemek vb konularla da desteklersin.Baktın bu iş güzel gidiyor devamını getirirsin ztn hazır müşterinde olmuş olur

Teşekkür ederim fikrinizi patlaştığınız için. Mantıklı görünüyor ama şu anki şartlarda bana uygun değil. Müşteriniz olsam biraz kafa karıştırıcı bulabilirim bu fikri. Şöyle ki bir yemekte kullanılan malzeme sabit olamaz yani 12ml yağ yada 18 gr un vermezler size bir tencere yemek için. Geri kalan yağ ne olacak bir sonraki yemekte kullanılacaksa da sonuna kadar müşteri için kullanıp kullanmayacağınız la ilgili soru işareti yaratabilirsiniz.
Belli rutinden sonra çalışan kadınlara ve günler için önerisi de çok mantıklı teşekkür ederim.

Yeni Üye33 yazı
Masor07 catering firması mısınız? Yeriniz nerde

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - karamellim
Masor07 catering firması mısınız? Yeriniz nerde

Evet dediğim gibi gelişime açık bir sektör.Siz Ankara'da yaşıyorsunuz sanırım özellikle memur şehri olduğu için oldukça güzel işler çıkartabilirsiniz.Hatta ek olarak o kişilere ütü işi bile yapabilirsiniz(komşularınıza ütületir pay alırsınız)..Malesef catering ile yakından uzaktan ilgim yok Antalya'da emlak ofisinde danışmanlık yapıyorum :)) Aklımda benzer projeler de var.Birisi yemek,diğeri de görevlisi olmayan site yada binalara belirli dönemlerde bahçe temzlik ve peyzaj işler alımı..Oda çok mantıklı geliyor.Artık tek işle bazen çark dönmüyor daha doğrusu tek işe bağlı kalmayı sevmiyorum.

Diğer hususa gelince her müşteri için küçük bir dolap yapabilirsiniz.Müşterinize özel eşyalar gibi yada onun için extra günlük cüzri bir miktarda ekleme yapabilirsniz

Yeni Üye10 yazı
Arkadaşlar Hevesinizi kırmak istemem. Ev yemeği olması dışında cazip bir tarafı yok. Yaptığınız hesaplamalar biraz hayali geldi bana
yaYalcin

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ya.yalcin
Arkadaşlar Hevesinizi kırmak istemem. Ev yemeği olması dışında cazip bir tarafı yok. Yaptığınız hesaplamalar biraz hayali geldi bana

Neden öyle düşünüyorsunuz merak ettim doğrusu..Sizin hesabınıza göre kazanç durumu nasıl olur ?

Yeni Üye76 yazı
tuttururmusunuz karlı olur mu bilmem ama bu konuda bir fikrim var excell programına bir yemek listesi hazırlayın örneğin mercimek çorbasına tıklandığında yemeğin fiyatını ve içeriğini gösterecek böyle bir listeyle şirketlere gideceksiniz ve onlar listeden yemeklerini haftalık veya aylık seçip size verecekler sizde bu yemeklerin ücretini ona göre alacaksınız

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

Neden öyle düşünüyorsunuz merak ettim doğrusu..Sizin hesabınıza göre kazanç durumu nasıl olur ?

Ankara'da 6,5 TL Tabldot veriyorlar. bir saat öncesinden 20 , 30 veya 23 kişilik olsun diye miktar bildirebiliyorsunuz. Siz hergün 30 kişilik yemek yapacağınızdan dolayı Alıcı için 7 kişilik yemek fazladan gidiyor yenmeyen yemeğin parası ödenmiş oluyor, Sayı 30 değilde misafir gelmiş 37 kişilik olsun istenebilir, Bu durumda yemek eksik gelecektir.
Yukarıda arkadaşlardan önerenler olmuş. siz firmalarla görüşüp en az 300 kişilik kesin yemek yapmanız ve bunu pazarlamanız gerekir. Menüyü siz belirleyip fiyatı siz koyacaksınız. 300 kişilik yemeği %10 - + şeklinde tolerans verip miktar konusunda alıcıyı sıkmayacaksınız. Hem ev yemeği hem istenen miktarda olmuş olacak. 100 150 kişilik yapılan yemekler için aynı servisi yapacağınızdan karlılık düşecek, uğraşmaya değmeyecektir. Selamlar.
yaYalcin

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

Ankara'da 6,5 TL Tabldot veriyorlar. bir saat öncesinden 20 , 30 veya 23 kişilik olsun diye miktar bildirebiliyorsunuz. Siz hergün 30 kişilik yemek yapacağınızdan dolayı Alıcı için 7 kişilik yemek fazladan gidiyor yenmeyen yemeğin parası ödenmiş oluyor, Sayı 30 değilde misafir gelmiş 37 kişilik olsun istenebilir, Bu durumda yemek eksik gelecektir.
Yukarıda arkadaşlardan önerenler olmuş. siz firmalarla görüşüp en az 300 kişilik kesin yemek yapmanız ve bunu pazarlamanız gerekir. Menüyü siz belirleyip fiyatı siz koyacaksınız. 300 kişilik yemeği %10 - + şeklinde tolerans verip miktar konusunda alıcıyı sıkmayacaksınız. Hem ev yemeği hem istenen miktarda olmuş olacak. 100 150 kişilik yapılan yemekler için aynı servisi yapacağınızdan karlılık düşecek, uğraşmaya değmeyecektir. Selamlar.

Yanlız sanırım bazı konularda yanlış anlama olmuş diye düşünüyorum.Her işletme için ayrı bir tencere olacak.Mesela 10 kişilik işletme için düşünelim.1 kg pirinç 5 tl ,mercimek çorbası için mercimek 5 tl ,yanında patlıcan yemeği desek tavuk vs 15 tl maliyeti 25 tl yapar..3 tence 30 tl desek toplam maliyeti 55 tl.Ortalama kişi başı 5.5 6 tl ye denk geliyor diyebiliriz.Bunn yanı sıra ekmeğide eklersek ortalama 7 tl kadar bir rakama çıkar.Bu işin en güzel yanı sıcak taze işyerine servis olması..Bunun yanı sıra 1 tepsi börek isteyebilir işletme..

Yeni Üye10 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

Yanlız sanırım bazı konularda yanlış anlama olmuş diye düşünüyorum.Her işletme için ayrı bir tencere olacak.Mesela 10 kişilik işletme için düşünelim.1 kg pirinç 5 tl ,mercimek çorbası için mercimek 5 tl ,yanında patlıcan yemeği desek tavuk vs 15 tl maliyeti 25 tl yapar..3 tence 30 tl desek toplam maliyeti 55 tl.Ortalama kişi başı 5.5 6 tl ye denk geliyor diyebiliriz.Bunn yanı sıra ekmeğide eklersek ortalama 7 tl kadar bir rakama çıkar.Bu işin en güzel yanı sıcak taze işyerine servis olması..Bunun yanı sıra 1 tepsi börek isteyebilir işletme..

Ortalama 6,5 TL Çıktığını varsayarsak. Bu fiyata veren zaten var. İlk yorumumda yazmıltım " tek cazip yanı ev yemeği olması." :) Selamlar. Umarım umduğunuza ulaşırsınız
yaYalcin

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

Ortalama 6,5 TL Çıktığını varsayarsak. Bu fiyata veren zaten var. İlk yorumumda yazmıltım " tek cazip yanı ev yemeği olması." :) Selamlar. Umarım umduğunuza ulaşırsınız

Aynn öylee inş ilerde bir gün denemek istersem neden olmasın :)) Selamlarr