Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Muhasebecilik Hakkında

BaşlatanotuzbeslikTarih02/08/2016 15:11:54Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
merhaba muhasebecilik yapan arkadaşlar varsa bir sorum olacaktı

bir ürün satıp karşılığında para yerine başka birşeyle takas usuluyle bir sistem uyarlıycağım takas edilen nesne ile satılan ürünün bedeli karşılandığı için vergisel işlem için

ürüne verilen takasın değeri üzerindenmi faturalandırma yapmak lazım örnekle

1 kg domates 2 lira lira yerine atıyorum 10 tane yumurta istedim

aldığım yumurtadan nasıl bir yol izlemeliyimki vergisini vereyim işim yasallaşsın barter sistemi gibi ama takasa takas olmuycak isterse br miktarını para ile kalanını takas için istenen ürünle karşılıycak alan kişiler

lütfen yanıt gelirse şayet örneğim üzerinden veya anlıycağım şekilde açıklarlarsa sevinirim teşekürler

Yerleşim Türkiye / AdıyamanMeslek İşsiz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye107 yazı
Barter sistemden mi bahsediyorsun?
Ay başında bankaya maaş almaya giden mi yoksa o maaşları bankaya yatıran mı olmak istiyorsun?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - atknkcc
Barter sistemden mi bahsediyorsun?

onun gibi bişey galiba alışveriş sitesi kuracağım para değeri karşısında yazıcak ürünlerin ödemede para talep etmiycem takasa dahil olucak kişileri zorlamıycak şeyler veya birazını parayla birazını takasla talep ediceğim bunun dedğim şekliyle ve konu açılış mesajımdaki gibi yasallaşma süreci nasıldır acaba saygılar

Yerleşim Türkiye / AdyyamanMeslek Y?siz
Yeni Üye1 yazı

Merhabalar ;

Muhasebe sisteminde para ile ölçme kavramı vardır.
Ticari işlemlerde karşılık olarak sadece para kaydı yapılabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - celik29
Merhabalar ;

Muhasebe sisteminde para ile ölçme kavramı vardır.
Ticari işlemlerde karşılık olarak sadece para kaydı yapılabilir.

Merhaba cevabınız için teşekür ederim parasal kayıt tutulabilmesi için takasa talep ettiğim ürünün piyasa değerini belirleyip bu değeri muhasebe işlemleri için kayıt edilebilirmi acaba?

ayrıca ben takas olarak istediğim ürünü parasal değerini kayıt değerini belirleyip kaydını tutturursam vergimi vereceğim için takas işlemi yaptığım kişilere makbuz kesmelimiyim?

sonuçta kaydı tutulacağı için bu paranın kaynağı belirtilmeli hizmete karşılık takas olucağı için kayda dökülünce takas edilen ürün bana satılmış gibi olucaktır muhtemelen buda sanırım makbuzu gerektiriyordur.

Yerleşim Türkiye / AdyyamanMeslek Y?siz
Yeni Üye37 yazı
eğer takas yaptığınız ürünlerin karşılıklı değerinde anlaştıysanız..karşılıklı aynı fiyata denk gelecek şekilde faturalandırabilirsiniz..
örneğin 3 elma 5 tl satış faturası keseceksiniz, 1 kavun 5 tl alış faturası alacaksınız. parasal değerleri aynı olacak şekilde fatura düzenlerseniz alacak verecek sorunu kalmaz.
z.ş.o.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe