Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gurbetten Vatana Donus

Başlatangurbetci70Tarih23/07/2016 15:45:10Yorum45

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
iyi gunler,

yillardir gurbette calisip didindik vatan hasreti cektik herseyin sonu oldugu gibi artik avrupaninda sonu geldi sayilir fiyatlar nerdeyse 5veya 6 kat dahada artti insanlarin gecimi iyice zorlasti ve geri donme karari aldim yapacagim is tam net degil piyasiyi aras tirmak istiyorum ama aklimda bazi isler var

1=cocuk arabaasi ve esyalari satmak
2=doner ve lahmacun bu isi zaten yapiyorum burda ama trde et cok pahali maliyeti yuksek
3=veya baska isfikri olanlar

yadimci olursaniz sevinirim

iyi gunler,

Yerleşim Hollanda / AlmereMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
Üye244 yazı
Abim kafayi mi yedin ..git gez dinlen gel ... Avrupa bitmis diyorsun bir de hic mi televizyon izlemiyorsun ! Tr gidip rezil olacan coluk cocugunun gelecegini karartma otur oturdugun yerde !
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı
usta durumlar burda turkiyeden daha kotu belki medyada cikmiyor ama muslumanlari hiristiyanlastirma cabasi icindeler cocu turkun cocuklari ailelerinden alindi isin maddi yonune gelince iki senede bir izine gidiyoz onuzor kanaat 5 yildir iZine gidemeyen var yani niz sadece izin icin calisiyoz neyse bu konulari bir kenara birakalim ben sadece soyledigim is hakkinda bilgisi ve tecrubesi olan arkadaslardan yardim bekliyorum

Yerleşim Hollanda / AlmereMeslek Di?er
Üye546 yazı

Hocam hangi şehir ? Et değil ama tavuk döner piyasası çok iyidir.Tabi ustalığın iyi olduğunu düşünerek yazıyorum

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye94 yazı
Youtube da "why i choose to live in Turkey" gibi şeyler yazıp bakın anlarsınız. Elektrik, su, kira, ulaşım, doğalgaz, okul giderleri, esasen şöyle söylemeliyim benzin hariç herşey daha makul.

Tek handikap benzin ve insanların trafikte olsun çevreye çöp atma gibi kötü alışkanlıklardan kaynaklanan mide bulandırıcı durumlar. Kaldırıma çaprazlama park eden bir vatandaş var, hem de hergün. Sigarasını evin balkonundan kaldırıma atan nonoş karı, alışkanlıklar var ki mümkün değil bunları düzeltmek.  lık zaten dünyada ilk sıralarda.
Bu sebeplerden dolayı Avrupa'da kalmak gerek. Yoksa kesinlikle yaşam şartları daha iyi TR de

Yerleşim / Tekirda?Meslek Turizm
Üye174 yazı
Yakit turkiyede cogu avrupa ulkesinden daha ucuz.... doviz bazinda... hollandadan da ucuz olmasi gerekir... turkiyede yakit fiyatlari avrupada ilk 10 da bile degil artik...
Ama gelire gore sadece akaryakit degil, bir cok sey yuksek.. luks....
Tupgaz, elektrik, gaz, internet... gida bile...

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Serbest meslek
Yeni Üye17 yazı
masor07 karamanda yapmak istiyorum ama sadece doner degil bebek arabasi ve mazemeleride aklima yatan is

Yeni Üye17 yazı
hollandada en benzin de yuksek ama vergi daha cok almanyada ornegin opel zafiraya yillik 400 oderken hollandada yillik1200 euro civari

Üye130 yazı
Perge.import adlı kişiye itafen yazıyorum!!!biz türkiye de yaşadığımız için kafayı yemiş gerizekali oluyoruz galiba sizin tabirinizle doğru mu anladım.siz fransada yaşıyorsunuz da ne oluyor sanki orada terör diye birşey yokmu bakın olaylar almanya ya kadar sıçradı hangimizin can güvenliği var orada yada burada. Ölüm nerde isterse orada bulur merak etmeyin.bizim colugumuzun çocuğumuzun geleceği karanlık değilmi.kullandığınız üslup hiç doğru değil.bütün türk insanlarına hakaret etmişsiniz.sizi şiddetle kınıyorum!!!

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı
fikret sahin bey ben kadere inanmis bir kisiyim kaderim var olan seyi burda veya baska bir yer fark etmez gelecek olan gene gelir beni bulur

ben sadece bu is hakkinda bilgisi olan varsa yardimci olurlarsa sevinirim

Üye109 yazı
türkiyeye yerleşirseniz hangi şehir olacak ?
en iyi anladığınız 3 iş nedir ?
100.000 tl tek kurşun atımlık mı sermayeniz ?

ona göre yazalım...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye17 yazı
karamana yerlesecem ama aklimdaki is doner veya bebek arabasi ve esyalari ikisinden biri ev kiram derdi yok

Yeni Üye3 yazı
100 bin mağazacılık için yeterli bir para değil.
Döner işi sıcak para çevirirsin. Karaman'da besicilikle uğraşan çok. Büyük şehirlerdeki kadar pahalı et alacağınızı sanmam.

100 bin lira nın arkası yoksa KOSGEB'e müracaat edin 50bin in en az %60 ına kadar hiybe alırsınız. KOSGEB'in eğitimine katılın sertifikanızı alın ve desteklediği iş kollarından birisine seçin. Cafe destekliyor. Kosgeb desteği + 70 bin ile güzel bir dönerci açılır eldeki 30 bin de dayanma gücünüz olur ilk 6 ay sancılı geçer sonra düzelir.

Abi belliki kararın kesin dönüş yapacaksın. Ben be olursa olsun dönmezdim. Bok içinde yaşıyoruz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye17 yazı
asparagaz ben bir tek is yapacam ya doner yada bebek arabasi ve esyasi bilgiler icin tesekkuler cifte vatandaslik istedigim zaman girer cikarim orda bi sorun yok cok sukur

Üye146 yazı
bende biraktim geldim isimi kurdum cok sukur memnunum tabii sen daha sanslisin ben avrupada degildim olsaydim belki gelmezdim 100bin demissin ben 50binle kurdum sonra yavas yavas buyuttum sende oyle yap hepsini harcama

Yerleşim TürkiyeMeslek Ticaret
Yeni Üye72 yazı
En iyi anladigin ise yonel derim . bu sekilde karar veremezsin her kafadan farkli ses cikar.bende istanbuldan memleketime donucem bir aya kadar .malesef benim anladigim bir is yok ne yapicam diye dusunup duruyorum. Bence kesinlikle geri donus yap.isin buyuk kismini allah.a birak hakkinda hayirlisi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye244 yazı
Oncelikle benim Tr de yasayanlari asagilama gibi bir anlam cikartan arkadasa helal olsun. Sadece buradan donmek isteyene yapilan sert bir vurguydu. Acikcasi muslumanlari hristiyanlastirma gibi fantastik bir durum galiba sizin yasadiginiz koye ozgu gurbetci ! Cocuklari ellerinde alinan aileler olayi ise her ailenin kisisel eksiklikleri vb degerlendirmeye tabi ... ve en sonuncusu 5 yildir aktif ( asgari ucretten ) calisacak ve izine gidemiyorsa o vatandasin baska bir problemi vardir ( kumar,sauna club vb...) . Gerci vatandasliginiz varmis kapi size her daim acik ama 2 defa daha dusunun derim. Egitim,saglik hizmetleri kalitesinden dolayi !
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Üye567 yazı
Sizin yerinizde olsam şu anda Türkiye'ye gelmeyi düşünmezdim. Avrupa'da çalışan biri en azından hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayabiliyor. Türkiye'de asgari ücret 1.300 lira ve eviniz de yoksa artık gerisini siz düşünün.
Bizde kaç yıldır Avrupa ülkeleri çok kötüymüş gibi gösteriyorlar. Oysa ülkelerin ithalat ve ihracatına bakınca gerçekler ortaya çıkıyor. Hayatında bırak Avrupa'yı bırakın, bölgesi dışına çıkmamış biri kahvede duyduğu lafla Avrupa bitti diyor. Örneğin orada işi olan biri hemen bir otomobil alabiliyor bizde kaç kişi bunu yapabiliyor. Hollanda'nın sadece tarım ürünlerindeki ihracat geliri 110 milyar dolar civarında. Bizim tüm ihracatımızın 130 milyar dolar civarında olması bekleniyor bu yıl. Almanya'nın bir yılda yaptığı ihracatı biz 10 yılda yapabiliyoruz.
Zaten darbe girişimi nedeniyle piyasaların ne olacağı belli değil. Ekonomistler 1 - 2 ay sonra bunun olumsuz etkilerinin ortaya çıkmaya başlayacağını ve bir yıldan fazla ekonomiyi etkileyeceğini söylüyorlar. Zaten devletin açıkladığı rakamlara bakın, darbe girişiminden öncede ihracatımız azalıyordu ve turizm yerlerde sürünüyordu. Turizmde her yıl yaklaşık 20 milyar dolar gelirimiz oluyordu. Memleket özleminiz varsa onu bilemeyiz.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Yeni Üye38 yazı
kimseyi dinleme dön gel tr bin kat daha iyi . .
PARLAK

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Yeni Üye17 yazı
erkantekin kardesim biz burda normal bir yasam surdurebiliyoruz ama bizi zorlayan izin oluyor iki sene calistigimizi izine veriyoruz ornegin araba ile gitsek 3 hafta veriyorlar 1 hafta yolda olmuyor ucakla gitsek 530 euro kisi basi 4 kisilik bir aile 2000 euronun uzerinde burda calisan bir kisi yillik en fazla 3000 biriktirebilir yani biz sadece izin icin calisiyoz

Üye174 yazı
Turkiyede yatirim yerine orada kendi isinizi kurmayi veya oradaki sartlari degistirmeyi dusundunuz mu?
Nicin cocuk arabasi bilmiyorum ama tr ye ithal edecekseniz, buyuk sisme tekerlekli tavsiye ederim...
Malesef turkiyede kucuk tekerlekli modeller genelde satista ama bu kaldirimlarda yolda rahat kolay gitmiyorlar...

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Serbest meslek
Üye567 yazı
GURBETETÇİ 70, o zaman Türkiye'den bir şeyler ***ürüp satmayı deneyin. 27TACİR27 "Türkiye bin kat oradan iyi" demiş. Sanırım o arkadaşın işleri yolunda ve dediği boş laf. Matematik yalan söylemez. Bir ülkenin ithalatına, ihracatına, kişi başı gelirine, insan kalitesine, eğitimine, yaşamına bak. Madem Türkiye bin kat iyi neden asgari ücret daha sene başında 980 liradan 1.300 liraya çıktı. Bu parayla nasıl yaşanır. Senin bulunduğun ülkede kıymanın kilosu en fazla 5 veya 6 eurodur. Türkiye'de 30 lira. Biftek, pirzola gibi çeşitlerini yazmayayım, biliyorsunuzdur.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Yeni Üye9 yazı
Degerli arkadasım ... bende gecen sene geldim turkıyeye uyum saglamak pek zor olmuyor sonucta her ne kadar avrupada sıstem kolay olsada turkıyedede sistem tam oturmasada yinede olumlu ... is konusunda turkıyede para kazanmak kolay ama bır o kadarda zor cogu tıcaret cek senetle yuruyor bunu cok dıkkate almalısın pesin donen tıcaret yemek ısınde oluyor hemen hemen... yemek ısındede cok merkezi bır yer olmasında cok fayda var turkıyede doner yada simit cok gundemde eger cok kazanmayım normal stantlarda yasayım dıyorsan senı tatmın edecegınden emınım turkıye normal yasantı bakımından harıka bır ulke en azından havası cok guzel şafın kısası her ne kadar fıkırlerımızı soylesek sen gelıp denemelısın zorlanacagın bır konu olacagını sanmıyorum kolay gelsın
A.Akkurt

Yerleşim Yngiltere / LondonMeslek Ythalat / Yhracat
Üye365 yazı
sayın gurbetçi benden tavsiye yapacaksan en iyi bildiğin işi yap .ama bebek işi için de tavsiyem 0-3 yaş arası çalış .hastene çıkışı zıbın küçük parça bebek kıyafetleri 40 - 50 bin tl ye küçük bir butik açabilirsin
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı
ayd1970 eyvallah kardes bende pek zorlanacagimi sanmiyorum sadece taslar yerine oturasi lazim

Yeni Üye17 yazı
tekbay sonucta turk ailesi kalabalik bir yapiya sahib her ailenin en az 3/4 cocugu var cocuk arabasindan tut cocuk zibinin kardar alinmasi gerecen seyler bundan 1 ay oncesi haberlerde cikmisti turkiye genelinde son 5 yilda 95 milyon dolarlik sadece bebek arabasi satisi olmus

Yeni Üye19 yazı
babam almanyada emekli 1200 euro aylığı ile 300 kilo kıyma alabiliyor...komşum emekli 1200 tl alıyor 30 kilo kıyma alabiliyor...hesap ortada...harzt 4 ile tatil yapanlar var...arkadaşım 350 kendisi 350 eşi 150 çocuğu ve kira yardımını çalışmadan alıyor...size rahat batıyor....gel dostum gel...bu çağda bunları göremeyen insanların avrupada işi yok bencede...gelde gör
gönlü güzel olanın her bir şeyi güzeldir

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Üye115 yazı
50.000tl ile zaten yapmış olduğun lahmacun işine gir, ama hemen dükkan açma. çalışmayı düşündüğün bölgede bi lahmacuncunun yanına gir bi kaç ay çalış, nereden dükkan tutman gerektiğini, yaşadığın ülke ile bizim ülke arasındaki çalışma farklılıklarını kavra. eğer bulunduğun yerde tarlan varsa, bi taraftansa ceviz yada meyve ağacı dik, 3-4 sene sonra güzel bi ek gelir imkanı sağlar. ama ne yaparsan yap balıklama bi işe atlama, avrupa ile bizim ülkenin ekonomisi farklı işliyor, vergi mevzuatı, iş yeri açma prosedürleri, ticari ilişkiler bu farklılıklara dikkat et.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ynternet
Yeni Üye17 yazı
yakomaz135 ceviz olayini ins yapacam 13 donum tarla var su sorunu yok

Yeni Üye94 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gönlügüzel
350 kendisi 350 eşi 150 çocuğu ve kira yardımını çalışmadan alıyor...size rahat batıyor....gel dostum gel...

Şu söyledikleriniz aşırı derecede tiksinti verici. Yan gel yat şaban kardeşim.

Yerleşim / Tekirda?Meslek Turizm
Yeni Üye17 yazı
valla ben yan gelip yatma derdinde degilim kendi vatanimda yasamak istiyorum