Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Bilgiye İhtiyacım Var

BaşlatansakusaTarih05/07/2016 16:34:46Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
İyi bayramlar
Ağabeylerim,kardeşlerim;
Size sormak istediğim konu , ağabeyim Fransa da yaşıyor ve çalışıyor kendi mesleği soğuk hava depoları ve bu tür tesisat üzerine .
Ben Uluslararası İlişkiler mezunu biriyim.Ek olarak İzmir Ticaret odasında Dış Ticaret belgesi aldım . Henüz yolun çok çok başındayım ve acemiyim hamım daha bilgilerinizle yoğrulmaya ihtiyacım var .
Fakat bir heyecan ve düşünce içindeyim .
Kendimce birçok şey araştırdım lakin tıkanıyorum arafta kalıyorum.
Türkiye den kardeşime ihtiyacı olan ekipmanları ve motorları ihraç etme niyetindeyim o da orada satışını gerçekleştirecek , gerekirse de kendisi yapacak kuracak.
Bunun yanında ek malzemeler ve elektrik elektronik malzemeleri de göndereceğim.
Bunun için herhangi bir şirket açmam gerekli mi yada yapabileceğim izleyebileceğim adımları bana kısa da olsa kâfidir anlatabilir misiniz?
Önerilerinize ihtiyacım var .
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim . İyi günler dilerim.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye105 yazı
Merhaba

Öncelikle kardeşinizin şirket kurması gerekiyor.
Sonra ithal etmek istediğiniz makine ve ekipmanlarla ilgili bir kısıtlama varmı diye makinelerin GTIP nolarını tespit edip araştırın, ithalatına engel varmı, vergi oranları nedir tüm ek maliyetleri araştırın,
AB ülkelerinden gümrük birliği çerçevesinde vergisiz ithalat yapabilirsiniz ama bu aşamada ithal edeceğinizi ürünlerin meneşesini araştırın, mevzuatla ilgili genel bilgiler için aşağıdaki linki kontrol edin

http://www.ihracat.co/2016/05/ithalat-gumruk-islemelrinde-gerekli.html

Daha sonra ithalatı yapılacak makine ve elektrikli aletler için SSHB (satış sonrası hizmet belgesi) almanız gerekiyor
SSHB alabilmek için Türkiye sathında gerekli sayıda teknik servis ağı kurmanız gerekiyor (her ürün grubu için kurulması gereken teknik servis sayısı ve bölge şartları farklıdır, sizin yerinize yeterli sayıda teknik servis ile anlaşıp bu belgenin alınması için hizmet veren danışman firmalar var)
İthalatını düşündüğünüz makineler türkiyede TSE kontrolünden geçecek mümkünse önden 1 adet numune ithal edin ve TSE kontrolü dahil tüm süreçleri bu numune ürün ithalatında bir yaşayın görün.

İyi çalışmalar
ihracat ithalat bilgi platformu.
ihracat, ithalat, lojistik, e-ticaret, pazarlama, yenilikçi iş fikirleri www.ihracat.co

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
Yorumunuz için teşekkür ederim yardım ve önerileriniz için .
Şu ana kadar işin yarısından fazlasını bitirdim sayılır eksik evrakları tamamlayacağım nasipse kısa zaman içerisinde ürünü Türkiye'den göndereceğim .
İyi günler.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er