merhabalar, bir gümrük müşavirliğinde satış yöneticisi olarak işe başladım.Fakat 10 yıllık satış tecrübelerimin tersine yeni müşteri bulma konusunda kötü bir ay yaşadım.Firmaların yetkilerine ulaşmak çok zor oluyor.Bunun için bir yol varmıdır?
merhabalar asıl sıkıntım sekreterlerini aşmak oluyor.Bakayım yerindemi cümlesinden sonra ya yerinde yok diyor yada mail atın size döneriz şeklinde cevap oluyor. bunların derneklerine üye olmak işe yararmı yada üye olabilirmiyim?
Hedef insanların facebook twitter hesabı varsa inceleyip ortak arkadaşları,hobilerini,ilgi alanlarını vs bulup o kanallardan girmeye çalışın.Şehir neresi?
Sekreterlerini aşmanın diğer yolu da aradığınız kişiyi adını söyleyerek istemenizdir. Linkedin, Facebook vs nereden bulabilirseniz ilgili kişinin adını bulun. Eğer cep telefonunu bulamıyorsanız ofis telefonunu arayıp adıyla isteyin. (Ses tonunuzda da sürekli görüşüyormuş izlenimi olsun. Soru sorarsa benden telefon bekliyor da diyebilirsiniz.) Kolay gelsin...
dostum o işler çok zor. genelde firmalar , çok büyük sorun yaşamadıkça gümrükçüsünü değiştirmiyor. çünkü herkes birbirinin iş düzenine alışmış oluyor. gümrükçüsüyle sorun yaşayan yerler bulman lazım. bence tam tersi gümrük alanlarında B belgeli olanlardan sorunlu yerleri öğrenebilirsin.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz