Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tekstil

BaşlatanisyanTarih10/06/2016 08:56:29Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Yardimci olurmusunuz lutfen.. Ben tekstil fabrikasi acmak istiyorum
yalniz. Kendim dikmeyem.. Moda ve tasarimci lazim dimi
aslinda ben soyle dusunuyom modaci bulup ortak olarak kurmayi dusunuyorum. Ama bilgim yok. Nasil olmali napacam. Ne kadar sermayem olmali.. Bilgi verirseniz cook cok sevinirim..
Cm

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Ev kadını
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye21 yazı
Sevgili kardeşim konuyu 2 şekilde cevaplayayım.
1- tekstil fabrikası dediğin çok ucu açık bir mesele 25-30 bin liralara da kurabilirsin- 500.000 tl de yetmeyebilir. Kime üreteceğine, kapasitene göre değişir. Kurması kolaydır. Fazla know-how gerektirmez.

Ama benden sana bir tavsiye. Benim kuruluşu 1974 olan babadan devraldığım, piyasada satılan 2 tane markası olan bir tekstil firmam var. Kendim de tekstil mühendisiyim. Kısa bir örnek vereyim de sektörün ne durumda olduğunu anla. Son iki ayda , piyasadaki en büyük rakiplerimden ikisi kapandı. Zerre kadar sevinmiyorum. Çünkü onlardan doğan boşluğu ben doldurursam benim dertlerim 3 katına çıkacak. O yüzden kesinlikle onların müşterilerini kapıp daha da büyümeye çalışmıyorum. Aksine her sene biraz daha küçülmeye çalışıyorum.

Şu anda ülkedeki en kötü sektör diyebilirim. sözleşme mözleşme yok, ön ödeme yok. Satarsın gönderirsin, 2 ay boyunca ararsın, ya " mallar hala duruyor" derler, ya da ödeme gönderseler bile 4-5 ay vade konuşmuşsundur, 10-11 aylık çek gelir. Ödenirse yine iyi.

Yani kısaca tanıdığım tüm tekstilciler ya bırakıyor, ya da başka iş bakıyor.

Karar senin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye4 yazı
Ben atölyemi ihtiyaçtan satma kararı aldım. Burda hem iç giyim hakkında bilgilendirme yapmak hemde alıcı olursa anlaşabilirsek satmak isterim.

İç giyim yaz kış olmadan 12 ay süren devamlı bir sektör dür
ben yıllarca fason işi yaptım fason demek başkasına kazandırıp sizinde tabiri yerindeyse kendi atölyenizde işçi maaşı ile çalışmaktan bir farkı yok demek.

İç giyim sektöründe yaşadığım bir kaç tecrübeleri anlatmak istiyorum. piyasadaki bütün büyük firmalar ya kendilerine yada başka büyük firmadan iş alıp yine bize diktirmekte. örnek verecek olursam ben atölyede 10000 yakın fantaz sadece sabahlık vs gecelik dikiyordum bunlar hep farklı firmalardı bir firma 2000 birisi 4000 diye bir verdikleri ücret 2 3 tl arası 20000 30000 arası gelir elde ediyordum giderde aşağı yukarı okadar dı kazancı olduğu zaman larda oldu ne kadar hızlı dikilirse kazanç okadar artıyodu
neyse Bu işe girişmek isteyenler olursa ufak bir bilgilendirme yapmak istiyorum öncelikli olarak sıkıntısız bir atölye olması lazım fason yapıcağınız işe göre kazandırırda kaybettiride ama kendinize dikip model size ait olursa her türlü kar elde edersiniz.
ben yapamadım ne bağlantım vardı yurt içi yurt dışı nede imkanım.
Modelist olması lazım ufaktan 10 20 tane model çıkarsanız bunlarıda renk olarak çeşitlendirseniz elinizde 40 50 adet satabilceğiniz ürün olur bundan sonra yapacağınız tek bişey var katalog çıkarıp ürünleri tanıtıp sipariş almak .internette yurt dışı çalışan sizin kataloğunuzuda koyup toplu sipariş alıp parasınıda peşin veren firmalar mevcut . diğer ise bu sitedede bu işi yapanlarda mevcuttur eminim yurt dışında oturan veya yurt içinde oturan bu işi yapan rusyaya çalışan veya arap ülkelerine bireysel veya ihracat yapan holding temsilcileride vardır . fiyatlara gelicek olursak internette gördüğünüz 50 60 tl ye satılan geceliklerin maliyeti 8 10 tl bile değil daha sı bu geceliklerin fiyatları türkiyede böyle birde .... çalıştığım firmalardan 1 tanesi arap ülkelerine mal gönderiyordu 100 modeli vardı tül gecelik maliyeti 2 3 tl bile değildir sadece 1 model den 50 bin sipariş almıştı
neyse bu işi yapmak isteyen olursa ben anadolu yakasında ataşehir de oturuyorum atölyem şuan aktif değil 15 kişi çalışıyodu şuan boş atölye büyük temiz ve üst katta dır.. bulunduğum çevrede tekstil atölyeleri mevcut iç giyim olanda var dış giyim olanda var yapacağınız işe göre 5 elemanda çalıştırısınız 15 elemanda 1 i gelen arkadaşlarınıda geitiriyor çalıştırısanız. Hepside çocukluktan bu işi yapıyorlar. herkese hayırlı akşamlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dekoratör
Yeni Üye21 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erkantekin
25 - 30 veya 500.000 liraya fabrika kurmak hayal. Hayalden öteye bu rakamı söyleyen laf olsun diye konuşuyor, hiç bir şeyden haberi yok demektir. 25-30 bin liraya ancak 3-5 dikiş makinalı küçücük bir terzi dükkanı açarsın. Tekstil deyince ucu bucu açık bir konu. Eğer 25 - 30 bin liraya fabrika kuruluyorsa 2 tanede bana kur, 2 fabrikası var desinler:=))))9

Sevgili kardeşim.
Ben ne yaptığımı, işimi gücümü, eğitimimi, sektörün durumunu yazmışım. Sen de yaz bakalım şuraya, bir tartalım kim ne biliyormuş. Bir karşılaştıralım kim daha ağır çekiyormuş.

Yeni Üye21 yazı
Erkan kardeşim. Snce en az 5-10 milyon dolarlık fabrika kuracak bir kişi, nasıl kurulacağını burada sorar mı? Demek ki bu arkadaş böyle bir arkadaş değil. Gerçek anlamda yüzlerce kişinin çalışacağı bir fabrika kurmak isteyen birisi internette hiç tanımadığı insanların fikirlerine göre hareket eder mi? Etmez.
25-30 bin liraya kurulacak bir yerde tekstil üretimi olur. 4-5 tane ikinci el dikiş makinası, bir pastal makinası alırsın, küçük bir atölye oluşturursun. İşe orada başlarsın, pazarını bulabilir, doğru ürünler yapabilirsen belki ( çok ufak bir ihtimal) büyüömeye başlarsın.
Fabrika ile atölyeyi ayıran kesin net bir çizgi yoktur. İkisi de temelde aynı şeydir.
Fabrika: İşlenmemiş veya yarı işlenmiş maddelerin makine, araç vb. ile işlenerek tüketime hazır duruma getirildiği sanayi kuruluşu, üretimevi. Türk dil kurumu böyle diyor.

Halk arasında ufak fabrikamsı oluşumlara atölye denir. Aslında yanlıştır.
Atölye: Zanaatçıların veya resim, heykel sanatlarıyla uğraşanların çalıştığı yer, işlik. Olarak geçiyor tdk da.

Senin bir fabrikaya fabrika demen için ne gerekiyor mesela? 100 kişi mi çalışmalı? 1000 kişi mi? 10.000 kişi mi? Üretim yapılan her türlü endüstriyel tesis fabrika olarak adlandırılabilir.

Neyse uzadı mevzu, kesinlikle bulaşılmaması gereken bir sektör diye yazmışım. Çok kötü durumda herkes diye yazmışım. Hala girmek istiyorsa buyursun konuğum olsun ben ona 30 a da fabrika kurarım, senin kafandaki gibi 10 milyon dolara da.

Yeni Üye4 yazı
Henekenin dediği gibi benim 25 30 arası atölyeyi kurarken gitti 15 makine , kazanlı ütü kesim masaları raflar elektrik sistemi , ruhsat , elektirik açtırma vs kiraydı falan Paskara çift girişlli kazanlı Ütü Makine bantları , İş koyma masaları , Ofis masaları , komple yemek mutfak malzemeleri masalar sandalyeler buzdolabı vs .... Birde atölyeyi kurarken ne iş yapıcağınız çok önemli dış giyim yapıcaksanız bir de bunun yazını düşünceksiniz işe girecek elemanlar işleri batırmıcak deneyim sonra ileri gidim derken geri gidersiniz.dış giyimde ufak tefek hatalar pek göze batmaz ama yinede çalışan elemanın seri ve usta olması size kazandırır. tabi bu fason için iç giyim olsun veya dış giyim olsun hataları kusurları veya olabiliecek dikim esnası ve sonrasında oluşabilecek illaki olucak ama yurt dışı bağlantısı kurarsa veya yurt dışı bağlantısı olan birisiyle ortaklaşa bu işi yürütürse çok iyi paralar kazanır italyada yaşayan bir adama çalışmıştım adam bireysel çalışıyodu burdada atölyesi vardı atölyesinin kapasitesinden fazla iş aldığı zaman kendi parasını verip malı tamamlamak için bize diktiriyodu bazıları var yurt dışında satılan pahalı bi kaç modelin aynısının kumaşlarını istanbuldan diktirip yolluyolardı . yani kısaca dış piyasa bağlantısı şart ürünleriniz olucak çeşitli yerlere vermek için numuneler dikmeniz lazım katalog olucak sonrası sadece pazarlama girişimcilik .inanın 50 bin sipariş alınan tül geceliği görseniz bunu kim giyer dersiniz ama dünyadan hep alıcısı var. bişekilde satılıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dekoratör
Üye1714 yazı
Bazen çok sığ gereksiz tartışmalara giriyorsunuz.

heineken arkadaş haklı.
Senin 1 milyona kuramayacağın atölyeyi ben 100 bine kurarım. Olay piyasadadaki kredibilite ile alakalı.
Üretim kapasitesi üzerinden hesap yapılabilecek bir veri yoksa, başlangıç için 25-30 bine bir tekstil atölyesi kurulur.

Sana tavsiyem tekstil sektöründen özellikle de fason üretimden uzak dur.
Bu sektörde iş yapan arkadaşlarımın içinde bulundukları zorlukları referans alarak sana bu tavsiyede bulunuyorum.

Artık daha yenilikçi işlere yelken açın.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye21 yazı
Erkan arkadaş yorumlardan sonra yokolmuş. Girdiği yorumları da silmiş.
Eski attığı yorumlara da baktım başka başlıklara. Emekli büyükelçi kafasında bir arkadaş. Yok "o o paraya yapılmaz", yok "bu iş böyle olmaz" . Herşeyden anlayıp yorum yapan tiplerden.
Neyse kardeşim. Benden tavsiye. Girmeyin bu işe. Girecekseniz bana mesaj atabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.

Üye567 yazı
HEİNEKEN, 20 - 25 bin liraya bakkal dükkanı bile açılmıyor ama siz fabrika kurulur diyorsunuz. Bu cehaletin, işkembede atmanın daniskasıdır, milleti kandırmaktır. Orta halli bir dairenin bile 200.000 bin liradan başladığı bir ülkede, kendine mühendis diyen birinin, 20 -25 bin liraya fabrika kurulduğunu söylemesine milletin neresiyle güldüğü ortada.
Arsa bedeli, yapı denetim, binanın inşaası, ÇED raporu, elektrik tesisat, makineler, ham madde, işletme sermayesi vs. 25- 30 bin liraya ancak 4-5 makineli bir terzi dükkanı açılabilir. Yorumları silmemin nedeni sizin gibi 25-30 bin liraya fabrika kurulacağını söyleyen biri ile muhatap olmayı gereksiz görmemdir. Çünkü bunu söyleyen birinin piyasadan haberi olmadığı ortadadır.
Çok şükür Doğu Avrupa ülkelerine ihracat yapıyoruz ve yorumlarımı okumuşsunuz, kaç kişiye de yardımcı oldum. Buradan tanıdığım 2 kişiyle de o ülkelere giderek mallarını satmalarına yardımcı oldum. Bazılarına ise elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Kimseye 25-30 liraya fabrika sahibi olursunuz diye hayal satmadım. Madem 25- 30 liraya fabrika kuruluyor buradan açıklayın insanlar öğrensin. Yazık değil mi insanlar milyon dolarlar ödeyip fabrika kuruyorlar. Açıklayın da o kadar şirket, o kadar iş adamı parasını sağa sola savurmasın. Hani ülkeye de katkınız olur. Ülkenin milyonları yabancılara gidiyor. Hadi HEİNEKEN açıkla 25- 30 bin liraya fabrika nasıl kuruluyor? Laf üreterek değil iktisadi, bilimsel olarak açıklayın.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Yeni Üye21 yazı
Açıkladım yukarıda. Yorumlarımı da silmedim. :)) 1 sene sonra da gelsen yorumlar orada kalacak.
Bu işle uğraşan başka arkadaşlar da yazmışlar.
Lütfen hakim olduğunuz başlıklara ilerleyin.
Her başlığa uğrayıp o o paraya olmaz, bu bu paraya yapılmaz yazmayın.

He ben kandırıyorum milleti. Gelin paranızı alın diyorum, şirketimi büyük paraya üstlerine yapmaya çalışıyorum. :))

Üye567 yazı
Soru gayet basit. Laf kalabalığı yapıyorsunuz. 25 -30 bin liraya fabrika kurulur yazmışsınız. Biz de diyoruz ki, bir yazın bakalım 25 -30 bin liraya nasıl fabrika kuruluyor, insanlar öğrensin. İş adamları boş yere milyon dolarlar harcamasın fabrika kurmak için. Bu 25 - 30 bin liralık fabrika kaç m2, içinde hangi makineler olacak, içinde ne kadarlık ham madde ve işletme sermayesi olacak?

Yeni Üye21 yazı
Ben yazacağım.
Ama " 4-5 dikiş makinelik yere fabrika mı diyorsunuz siz?" Diyecek misin okuduktan sonra?

Üye567 yazı
Fabrika tanımına göre yapın demeyeceğim. İnsanlar atölye nedir, fabrika nedir biliyorlar.