Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Waffle Dükkanı Hakkında Bilgi Almak İstiyorum

Başlatansefapolat24Tarih07/06/2016 10:14:19Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
Arkadaşlar merkez nüfusu 80-90 bin arası olan bir ilde waffle dükkanı açmak istiyorum bunun hakkında bilgi verebilirmisiniz ?
Açmayı düşündüğüm ilde başka waffle dükkanı yoktur sadece cafelerde yapılıyor onlarda waffle benzemiyor.
Kira ne kadar olmalı ?
Yatırım ne kadar tutar ?
Malzemede kaliteli ne kullanabiliriz ?
Dükkan kaç metrekare civarında olmalı vs.

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye74 yazı
kolay gelsin arkadaşım inşallah olur dediğim benim sana fikrim fırında mısır olayı türkiyede ilk ve tek belgeli patentli eğer düşünürsem resimleri ve belgeleri gönderirim.
herşey kısmet.....

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye75 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mersinceviz
kolay gelsin arkadaşım inşallah olur dediğim benim sana fikrim fırında mısır olayı türkiyede ilk ve tek belgeli patentli eğer düşünürsem resimleri ve belgeleri gönderirim.

bana da göndersene hocam, nasıl bir şey fırında mısır...
varolum1969@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye75 yazı

Yer neresi bilmiyorum ama 80-90 bin olan yerde waffle riskli olabilir hocam...maliyeti düşükse dene...
yüksekse girme bence...waffle devamlı yenen bir şey değil...insanlar direkt dondurma vs..takılıyor.
Günlük yeterli sirkülasyonu sağlayamayabilirsin...
İstanbul'da bile kolay gitmiyor...Yine de kolay gelsin...
Yanında çiğköfte satmak istersen (İstanbul'a yakınsan)Adıyaman el yapımı çiğköfte sağlayabilirim...Yiyen bir daha yer...

Yeni Üye74 yazı
beyinsel nickli arkadaşım mail gönderilmiştir.
herşey kısmet.....

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Üye546 yazı
Hocam o nufus gerçekten risk...Türkiyeı'de o lezzet yeni yeni duyulmaya başladı..Eğer köşede paranız varsa bilmem ama tek kurşunla olacak iş değil

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye126 yazı
bende bunu düşündüm fizibilitesini maliyetlerini cıkardım. bildiğin kafe ortamı sağlamalısın waffle fastfood gibi ayakta al git ürünlerinden değil illa ki oturacak ve en az yarım saat-1 saat masa meşgul edecek cinsten. :) neyse kafe kurulum maliyetlerini zaten biliyorsunuzdur ama en minumum rakamlarla 6-7 masa takımı ile tezgah felan 15 bin tutar yer kirası stopajı tanıtımı reklamı sana kalmış dahil değil. ama 23 bine açanıda tanıyorum tam takır herşey dahil işleyen ve devrine 50 bin ister artık zira oturmuş bir müşterisi oldu 1 yıldır iyi ***ürüyor ama yeri cok iyi 2 lise ayrıca bi kampus yanı sayılır. zaten bu işi iyi bir caddede yol üstü yapmazsan batırır zira bu yatırım maliyetiyle en az günlük ciro 400-500 olmalı kar marjı ortalama %50 olan ürünlerden (çay kave zaten iyi yüzdeleri olan ürünler meşrubat varsa vitamin bar ayrıca tost waffle bu kar marjını rahat yakalar)
sadece waffle değilde kumpir - waffle tuzlu hamurlar tost çeşitleri - dondurma ve tatlılar olan bir cafe açmak yanına da yaz günü buzlu vitamin bar eklemek akıllıca olabilir. tabi bu durumda yatırım maliyetin biraz daha artabilir. ama dediğim gibi 2500 kirayı cıkartanları gördüm bu işten ama yeri iyi emin degilim ama günde 30 menü satmasa durmazdı bu arada her menü en az 15-20 tl :)
waffle cok değişik bir iş hiç yemeyen hastası olur ama formülünü tutturabildiysen eğer :) sıcak çikolatlı gofret hamuru üzerine meyve salatası soslarla hele birde 2 kepce dondurmayla dur şimdi canım çekti :)
pozitif yaklaşım empati ile mümkündür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - beyinsel
Yer neresi bilmiyorum ama 80-90 bin olan yerde waffle riskli olabilir hocam...maliyeti düşükse dene...
yüksekse girme bence...waffle devamlı yenen bir şey değil...insanlar direkt dondurma vs..takılıyor.
Günlük yeterli sirkülasyonu sağlayamayabilirsin...
İstanbul'da bile kolay gitmiyor...Yine de kolay gelsin...
Yanında çiğköfte satmak istersen (İstanbul'a yakınsan)Adıyaman el yapımı çiğköfte sağlayabilirim...Yiyen bir daha yer...

Waffle'ın yanında dondurma ve meyve tabağı satışıda olacak. Şöyle söyliyim şuan 30-40 bin nüfuslu bir ilde wafflecı var ve gayet güzel ciro elde ediyor.

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Ö?renci
Yeni Üye34 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sonerya
bende bunu düşündüm fizibilitesini maliyetlerini cıkardım. bildiğin kafe ortamı sağlamalısın waffle fastfood gibi ayakta al git ürünlerinden değil illa ki oturacak ve en az yarım saat-1 saat masa meşgul edecek cinsten. :) neyse kafe kurulum maliyetlerini zaten biliyorsunuzdur ama en minumum rakamlarla 6-7 masa takımı ile tezgah felan 15 bin tutar yer kirası stopajı tanıtımı reklamı sana kalmış dahil değil. ama 23 bine açanıda tanıyorum tam takır herşey dahil işleyen ve devrine 50 bin ister artık zira oturmuş bir müşterisi oldu 1 yıldır iyi ***ürüyor ama yeri cok iyi 2 lise ayrıca bi kampus yanı sayılır. zaten bu işi iyi bir caddede yol üstü yapmazsan batırır zira bu yatırım maliyetiyle en az günlük ciro 400-500 olmalı kar marjı ortalama %50 olan ürünlerden (çay kave zaten iyi yüzdeleri olan ürünler meşrubat varsa vitamin bar ayrıca tost waffle bu kar marjını rahat yakalar)
sadece waffle değilde kumpir - waffle tuzlu hamurlar tost çeşitleri - dondurma ve tatlılar olan bir cafe açmak yanına da yaz günü buzlu vitamin bar eklemek akıllıca olabilir. tabi bu durumda yatırım maliyetin biraz daha artabilir. ama dediğim gibi 2500 kirayı cıkartanları gördüm bu işten ama yeri iyi emin degilim ama günde 30 menü satmasa durmazdı bu arada her menü en az 15-20 tl :)
waffle cok değişik bir iş hiç yemeyen hastası olur ama formülünü tutturabildiysen eğer :) sıcak çikolatlı gofret hamuru üzerine meyve salatası soslarla hele birde 2 kepce dondurmayla dur şimdi canım çekti :)

üstadım yanında kumpir değilde dondurma, meyve bardağı, vitamin barı bende düşünüyorum yani biraz daha tatlıcı olarak ortalama kar marjı %60 oluyor

Yeni Üye35 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sefapolat24

Malzemede kaliteli ne kullanabiliriz ?

Ankara için söyleyecek olursam birçok tatlıcı ve dondurmacı burada "Fo" nun ürünlerini kullanmaktadır.Bulunduğunuz ildeki toptancıları gezin orada dondurmacılara ve tatlıcılara şurup,sos getiren kişilerden bilgi de alabiirsiniz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kamu sektörü
Üye126 yazı
evet Fo var ayrıca fiyat olarak elit diye bir marka daha uygun ama kalitesini karşılaştırmadım. piyasada bi bursa bi de ege firması daha vardı. ama sonuçta çikolatydı sostu kendin üretmeye değmez zira kilosu ortalama 10 tl ye gelen ve bu iş için ayda 10-15 kilo için ya gider ya gitmez. bunun için harcanak emek ve zamana değmez :) hatta hamuru bile satış fiyatına göre hazır alır karıştırırsın pratik yani herşey hazır doğranmış meyveler bile geliyor günlük. ben hamurun formülünü biliyorum tadını tutturum fiyatı da düşük tutabilirim dersen kendin yap yarı yarıya maliyeti düşürüsün o anlamda... ama ben evde kendime yaptıgım waffle herkes sever cevremde maliyetimde dolu dolu 16 lık çapta 4,5 tl gecen yaptım bi düzine :) ordan hesapladım biliyom (bu arada dükkan kira, muhasebe ve elektrik masraflarım yoktu içinde)

Yeni Üye34 yazı
ortalama bir waffle maliyeti 3-4 lira arası diye bir hesap çıkardım bende

Üye126 yazı
12 cm lik olanlar olabilir ben bol bol koydum meyveyi :)

Yeni Üye34 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sonerya
12 cm lik olanlar olabilir ben bol bol koydum meyveyi :)

sizin dükkanınız var galiba ?

Üye126 yazı
bu konuda yok. ama olan yerlerde bulunmuştum fikrim var. belki de girişim yaparım benim cocuga üniversite yakınında bi yer bulsam. :)

Yeni Üye89 yazı
kemal usta waffle var moda da üstüne waffle yoktur efsane lezzeti vardır her zaman kuyruk vardır.. paran varsa bayiliğini al istanbul ateşehire yap derim..

Yeni Üye34 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - feritselcuk
kemal usta waffle var moda da üstüne waffle yoktur efsane lezzeti vardır her zaman kuyruk vardır.. paran varsa bayiliğini al istanbul ateşehire yap derim..

Kemal Ustada waffle yemeye özellikle gittim gerçekten mükemmel lezzet fakat bunu İstanbulda yapma şansım ve 100 bin lira civarı bayilik parası verme şansımda yok

Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar merhaba Bodrum Merkezde yer alan Dodovip BEACH CLUB isimli işletmenin içerisinde ufak bir yatırımla waffle ve dondurma satışı için ilgili arkadaşlara 2017 yazında yer temin edebilirim, ayrıntıları görüşebiliriz
"Live like you will die tomorrow, dream as if you will live forever"

Yerleşim Türkiye / MuglaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye70 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - CHASE
Arkadaşlar merhaba Bodrum Merkezde yer alan Dodovip BEACH CLUB isimli işletmenin içerisinde ufak bir yatırımla waffle ve dondurma satışı için ilgili arkadaşlara 2017 yazında yer temin edebilirim, ayrıntıları görüşebiliriz

Dondurma için yer temin edebilirseniz, yer temin edeceğiniz mekanın kapasitesi hakkındaki bilgileri ve maliyeti crdck_51@hotmail.com mail adresime atarsanız değerlendirmek isterim..

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Di?er
Üye189 yazı
Valla bu waffle işinde en büyük sorunlardan biri işlek bir yerde satmak zorunda olman ve yerken çok zahmetli olması busebeple masa şart masa demek m2 demek lakin bu sorunu ilginç bir şekilde çözüldüğünü gördüm bardakta waffle bardak derken biraz büyük kağıt bardakta hem yemesi kolay HD'mde al git tarzı adamlar hamurunu küçük küçük yapıp bardağa koyuyorlar meyvesi çikolatasını dolduruyorlar Kadıköy'e nezaman gitsem yerim hiçte boş görmemişimdir.kadıköyde olanlar bilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil