Ben tekstil ihracatı yapıyorum. Son 10 senedir de ihracatın içindeyim. İmalat yoktur sadece alım satımını yapıyoruz. Irak'a ev tekstili ve giyim ürünleri satıyordum fakat son dönemde biliyorsunuz birçok pazar gibi Irak'ta zayıfladı.
Bizde başka neler yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Mutlaka burada tecrubeli arkadaşlar vardır.
Afrika ülkelerine bir iş gezisi yapayım diyorum. Aklımda Nijerya, Etiyopya ve Sudan var. Derinlemesine bir araştırma yapsam gitmeden, oralarda ticari merkezleri gezip bir firsat yakalayabilir miyim?
Daha önceden yurtdışı iş gezisi, ayrıca fuarlara ziyaretçi ve katılımcı olarak tecrübelerim var. Afrika'ya da keşfedilmemiş veya orada hiçbir şey yokmuş gibi bakmıyorum. Prensipli olursak isimizi sağlama bağlarsak african scam dedikleri boş taleplerden, bana şirket evrakı gonderci yada su hesaba bu kadar para yatirci adamlardan zarar görmeyiz diyorum. Yani bu konularda yeteri kadar tecrubeliyim ve yeteri kadar ayaklarim yere basıyor olarak düşünüyorum.
Devamli diyoruz olmaz artik Afrika keşfedildi güvenli degil filan bahaneler uyduruyoruz ama bakıyorum millet gidiyor isini hallediyor tanışıyor görüşüyor siparişini alıp geliyor. Evet kolay degil ama o kadar imkansiz da degildir heralde. Gidip bu işleri başaran adamlarda öyle sektör devleri filan değiller. Sadece bizden daha cesaretliler ve inaniyorlar bunun olabilecegine.
Yani demem o dur ki, valizimi numunelerimi alsam buralara gidip ithalatçılarla görüşmek istesem, bu mümkün müdür. Olabilirligi nedir? Hangi yollari takip etmek lazim? Orada karşıma ne tür sorunlar çıkar? Veya nasıl fırsatlar çıkabilir?