Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Almanya Nurnberg De İs Yeri Acmak

BaşlatankakyolTarih04/05/2016 09:13:45Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
merhaba
suan turkiye de yasiyorum eşim 2005 yılından beri alman vatandasi 14 yasindaki cocugumuzla birlikte almanya ya yerleşmek istiyoruz ve aile birleşimi için gerekli olan A1 sertifikasi almadan gelmek için ve geldiğimde herhangi bir iş yapabilmek adina sirket kurmak istiyorum cunki A1 belgesini almak min 3 ay suruyor ve sonrasinda aile birleşimine bas vurabiliyoruz bu süreçte çocuğumuzun okul zamani cakismasi yasaniyor en dusuk sermaye ve prosedürle eşimle ortak yapida olmasi için ne yapmaliyim yardimlarinizi esirgemezseniz sevinirim

Yerleşim Türkiye / Ayt
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye6 yazı
kimsecikler yokmu arkadaşlar??

Yerleşim Türkiye / Ayt
Yeni Üye3 yazı
merhaba öncelikle benim bildigim a1 belgesi artık istenmiyor eskidendi o benim nacizane fikrim türkiyedeki kumru ve ıslak hamburger tarzı yerleri araştırıp orda düsük sermayeyle yapabilirsin ve karlıda bi iş nürnberg de gayet güzel bi şehir bende güzel bi düsüncen var

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye6 yazı

merhaba kesin ve konsolosluk sayfasından edinilmiş bilgi olarak soyluyorum A1 dil sertifikasi halen istenmekte

Yerleşim Türkiye / Ayt
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kakyol
merhaba
suan turkiye de yasiyorum eşim 2005 yılından beri alman vatandasi 14 yasindaki cocugumuzla birlikte almanya ya yerleşmek istiyoruz ve aile birleşimi için gerekli olan A1 sertifikasi almadan gelmek için ve geldiğimde herhangi bir iş yapabilmek adina sirket kurmak istiyorum cunki A1 belgesini almak min 3 ay suruyor ve sonrasinda aile birleşimine bas vurabiliyoruz bu süreçte çocuğumuzun okul zamani cakismasi yasaniyor en dusuk sermaye ve prosedürle eşimle ortak yapida olmasi için ne yapmaliyim yardimlarinizi esirgemezseniz sevinirim

Selamlar hocam..Ben Antalya'da yaşıyorum yurtdışı bazı gayrimenkul danışmanlığı yapıyorum.Dünya genelinde emlak devi olan bir çok firma ile ortaklığım vardır.Remax,Realty World ,coldwell banker diye uzar gider.Benim çalışma sistemim kısaca şu şekilde;Ben o firmalardaki satılık daireleri müşterilerime gösteriyorum satış gerçekleşirse herkes kendi müşterisinden komisyon alıyor.Bu işin resmi prosedürü %3'dür.Emlak ofisi %3 ü kendi ev sahibinden alıyor sen kendi müşterinden bulduğun müşterinden alıyorsun.O tarz sistem orda işlermi bilmiyorum.Ben firmaalar ile görüşmeler yapıyorum ortak çalışma adına anlaştıkdan sonra müşterilerime onların dairelerini gösteriyorum satış olunca herkes dediğim gibi kendi müşterisinden o ofis aracılığı ile payını alıyor.Burada dikkat edilmesi gereken husus büyük firmalar ile çalışmak.O tarz firmalarda kaçak göçek iş kolay kolay olmaz.Her şey resmi olduğu için iki tarafta kendini koruma altına alıyor.Almanya'da bunu ek iş olarak düşünebilirsiniz.Diyelim ki oradan arkadaşınız ev alacak olsun yada evini satacak olsun siz anlaştığınız emlakcılara gidiyorsuz konusuyorsunuz herkes kendi müşterisi şeklinde zahmetsizce ev bulma stresi yaşamadan ev satıyorsunuz.Zaten evi internetten gösteriyorsunuz hocam anlaşmalı ofisteki ilanları o kişiye şu eve bakacaz diyorsun sonrasında seni evinden alıyorlar evi anlatıyor o emlakcı sen keyfine bak o kişi evi satsn sen komisyonunu al :)))

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye6 yazı
selamlar is kurmak bu sekilde değil benim öğrenmek istediğim aslinda orada bir sirket ortagi olursam bu A1 belgesini yinede almam lazim mi ? ornegin mini gmbh dedikleri bir sirketi esimle birlikte kurarsam avantajı olurmu? ve ya Almanya dan direk aile birleşimine birlikte giderek başvuru yapabiliyormuyuz??

Yerleşim Türkiye / Ayt
Yeni Üye11 yazı
kemal bey öncelikle merhabalar,
aşağıya bir siteden okuduğum bilgiyi kaynağıyla ekledim. umarım sorularınızın cevabına ulaşmış oldunuz.
bu konuya bizim de ilgimiz var. planlarımız içerisinde gmbh olmak da var. fakat hala özellikle Avrupa da güçlü bir partner arayışımız devam ediyor.
güçlü partner den kastımız binlerce Euro su dolar ı olması değil girişimci kimliğe sahip olmasıdır.
çalıştığımız ana sektör tekstil (bayan giyim) dir. isterseniz istişare edebiliriz. info@turkaline.com
görüşmek üzere
saygılarımızla

Mini GmbH (UG)

Genel olarak GmbH türü şirketler için geçerli olan yasalar mini GmbH tarzı şirketler için de geçerlidir. Tek önemli fark kuruluş sermayesi ile alakalıdır. Bu da şirketin kuruluş masraflarını önemli bir şekilde düşürmektedir.

Federal Parlamento, 26 Haziran 2008’de GmbH Kanununda büyük çaplı reformlar öngören “Gesetz zur Modernisierung des GmbH-Rechts und zur Bekämpfung von Missbräuchen (MoMiG)“ adlı yeni bir kanun çıkardı. Bu kanunla
Mevcut GmbH yasasında asgari 100 Euro olarak düzenlenmis olan sermaye payını 1 Euroya indirilmiştir.
GmbH kurulurken şirketin sahip olması gereken asgari ana sermaye, 25.000 Euro‘dan 1 Euro’ya düşürülmüştür. Böylece, kısa adı UG olan Almancasıyla „haftungsbeschränkte Unternehmergesellschaft“ kurulmasına olanak sunulmuştur. UG´lerde sermaye payları, ayın olarak ödenememektedir. Mini GmbH´da, yıllık net karın dörtte birinin yedek olarak bilançoya yazılması gerekmektedir. Bu yedekler 25.000 Euro´ya ulaştığı taktirde, firma UG (haftungsbeschränkt) ünvanıyla değil, GmbH ünvanıyla da ticari işlem yapabilir.

Kaynak: Avukat Dr. Ali Yarayan
http://www.istebilgi.de/tr/isyeri-kurma/sirket-tuerleri/
turkaline.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye172 yazı
Kahve dukkani acin bence dunyada petrolden sonra en cok ticareti olan urun almanyada yasayan Turkleride hesaba kattiginizda dusuknsermaye ile iyi isler cikarabilirsiniz bu konuda yardimci olabilirim size semihefeyildirim@hotmail.com
semih

Yerleşim Türkiye / SafranboluMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
hepinize teşekkür ederim arkadaslar

Yerleşim Türkiye / Ayt
Yeni Üye6 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turk5
Türkiye'de ne is yapiyorsunuz?
,
Antalya da turizm sektöründe IT Manager im milli eğitim bakanligi bilgisayar ustalik belgem ve Microsoft dan IT Professional sertifikam var

Yerleşim Türkiye / Ayt