Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Köyde Tavuk Çiftliği Kurmak

BaşlatanbluemoonTarih25/04/2016 10:14:40Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye27 yazı
merhabalar

Memleketim olan edirne de büyük bir bahçemiz var. Etrafı da tel çitle çevrilmiş durumda. Bu büyük alanda tavuk çiftliği kurarak yumurta üretimi yapmayı planlıyorum. Ne önerirsiniz ? Kısa sürede tavukların yavrulayıp çoğalacağını düşünüyorum. yem olarak buğday tarzı şeyler bizim orada bol ve ucuz bulunabiliyor. ürettiğim yumurtaları nereye toplu olarak veya perakende satabilirim ? bu işi yapanlar veya yapmak isteyenlerden öneriler bekliyorum. teşekkürler
lütfen pm yolu ile irtibata geçin

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye292 yazı
Öncelikle markalama ve tarihleme yapmazsan sadece 50-60 km çapındaki son kullanıcılara satışını yapabiliyorsun.
Arazin ne kadar önemli işe başlamadan önce burası çıplatk iş papatya yonca ve tavukların sevdiği bi kaç ot tohumu atıp çimlendirmen yeterli olacaktır.
Onun dışında markalama vs. yapayım dersen şehir dışında toptancı ve lokasyonlardaki toptancı ve diğer işletmelere pazarlayabilirsin. Anaokulları, kreşler, kasaplar, marketler vs. Ben bu işi düşünüyorum ancak Karadenizde yapılacak bi iş değil. Yaparsanız bi çayınızı içer köyünüzün havasını alırız. :)
Detaylı ticari ve izin bilgilerini tarım köy ve hayvancılık il- ilçe teşkilatlarından alabilirsiniz.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye27 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tradeengineer
Öncelikle markalama ve tarihleme yapmazsan sadece 50-60 km çapındaki son kullanıcılara satışını yapabiliyorsun.
Arazin ne kadar önemli işe başlamadan önce burası çıplatk iş papatya yonca ve tavukların sevdiği bi kaç ot tohumu atıp çimlendirmen yeterli olacaktır.
Onun dışında markalama vs. yapayım dersen şehir dışında toptancı ve lokasyonlardaki toptancı ve diğer işletmelere pazarlayabilirsin. Anaokulları, kreşler, kasaplar, marketler vs. Ben bu işi düşünüyorum ancak Karadenizde yapılacak bi iş değil. Yaparsanız bi çayınızı içer köyünüzün havasını alırız. :)
Detaylı ticari ve izin bilgilerini tarım köy ve hayvancılık il- ilçe teşkilatlarından alabilirsiniz.

cevabınız için teşekkürler. yumurta üzerine tarih ve mühür kısmı biraz profesyonelleştikten sonra olabilir kanaatindeyim. tabi bunlar işin yasal boyutu ve zorunluluk hali olduğu için haklısınız. önce bireysel olarak başlayıp işimi büyüttüğümde yasal olarak gerekli izinleri ve belgeleri alacağım kesinlikle. benim merak ettiğim ürettiğim yumurtalarımı düzenli olarak satabileceğim yerler varmıdır? varsa nelerdir ? işin püf noktalarını ve inceliklerini öğrenmek amacım. tabi her zaman beklerim. :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Yeni Üye27 yazı

evimizim önündeki tel çitle çevrilmiş alan yaklaşık 4980 m2 tapuda yazan. bu da tavukların serbestçe dolaşabilmesi için yeterlidir diye düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur