Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çince Tercümanlık İşinda Para Var Mı?

BaşlatanSabahKuşuTarih23/03/2016 11:07:34Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Çince'nin Türk Dış Ticaretinde önemi nedir?

Yerleşim Barbados / Sri LankaMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye7 yazı
Ankara Üniversitesi Sinoloji (Çin dili) 4. sınıf öğrencisiyim. Şu ana kadar gözüme kestirdiğim bazı yerlere mail atıp internetten iş bağlamaya çalıştım ama dönüş alamadım. Verdiğim fiyat piyasa değerinin bi tık altındaydı. İş ilanı zaten çok nadir çıkıyor, şimdiye kadar 4 yılda üç ilana denk geldim, sadece 1 tanesinden dönüş aldım. Daha mezun olmadığım için, şahsen yüzyüze kimseyle irtibata geçmediğim için vs tam bilgi veremiyorum ancak gördüğüm kadarıyla Çince bilen az, iş daha da az.

Eğer Çince bilen eleman arıyorsanız benimle iletişime geçin, yok kendiniz öğrenmek istiyorsanız, (ben aslen yazılımcı olarak)"Çinceyi Teknoloji ile Öğrenmek" konulu bir tez yazıyorum ve bir Android uygulaması yapıyorum. Sene sonunda bu uygulamayı ve tezi sizinle de paylaşabilirim.

Daha tecrübeli arkadaşların da konu ile ilgili bilgi vermesi benim açımdan da yararlı olur.
Saygılar.
Web tasarımı ve mobil uygulama geliştirme projeleriniz için lütfen mesaj atın.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - valamor
Ankara Üniversitesi Sinoloji (Çin dili) 4. sınıf öğrencisiyim. Şu ana kadar gözüme kestirdiğim bazı yerlere mail atıp internetten iş bağlamaya çalıştım ama dönüş alamadım. Verdiğim fiyat piyasa değerinin bi tık altındaydı. İş ilanı zaten çok nadir çıkıyor, şimdiye kadar 4 yılda üç ilana denk geldim, sadece 1 tanesinden dönüş aldım. Daha mezun olmadığım için, şahsen yüzyüze kimseyle irtibata geçmediğim için vs tam bilgi veremiyorum ancak gördüğüm kadarıyla Çince bilen az, iş daha da az.

Eğer Çince bilen eleman arıyorsanız benimle iletişime geçin, yok kendiniz öğrenmek istiyorsanız, (ben aslen yazılımcı olarak)"Çinceyi Teknoloji ile Öğrenmek" konulu bir tez yazıyorum ve bir Android uygulaması yapıyorum. Sene sonunda bu uygulamayı ve tezi sizinle de paylaşabilirim.

Daha tecrübeli arkadaşların da konu ile ilgili bilgi vermesi benim açımdan da yararlı olur.
Saygılar.

Hocam düşündümm düşündümm sana uygun bende bir şey çıkartamadım :)) Yurtdışı firmaları ile ingilizce görüşmeler yapıyorlar diye tahmin ediyorum.Ama küçük çaplı bir firmaya ihracat sorumlusu olarak grebilirsin diye umut ediyorum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye26 yazı

Merhaba öncelikle ders notlarınız iyiyse akademik olarak üniversitede kalmayı deneyebilirsiniz.( Ales+Üds biraz araştırma yapmalısınız. Hocalarınızla konuşabilirsiniz.)

Girişimcilik olarak dil kursunda çalışabilir ya da kursunuzu açabilirsiniz, büyük şehirde yaşıyorsanız avantajlısınız.

Halk Eğitim Merkezi, özel okullar özel kurslar açar. Siz böyle kurs açılması için benzer yerlere fikir-öneri sunabilirsiniz.

Yok ben eğitimcilik düşünmüyorum derseniz, tercümanlık hizmetleri verebilirsiniz. Tabi tecrübe önemlidir.

Aklıma şimdilik başka bir şey gelmiyor.

Başarılar dilerim.
İZMİR-GOJİ BERRY-ESRA

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?retmen
Üye574 yazı
sayın valamor;
çince değil, bütün dünya dillerinde iş var, sizi işe almak istememişler, şu anda tüm dünya dillerinde tercüme işleri yapan firma kurma organizasyonu içerisindeyim, bana tüm dünya dillerinde tercüme ve mütercimlik yapabilecek kişilere ihtiyacım olacak, kısaca freelancer- home ofis olarak, çalışacaksınız, fiyat alabilir miyim? ayrıca çince ders verebilecek kabiliyetiniz var mı? Ankarada kızılayda firmam var, geri dönüş yapabilirseniz sevinirim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye138 yazı
Ben Cin'de calisiyorum ayni zamanda fuar ya da fabrika ve ya firma gorusmelerinde tercumanlik yapiyorum.Cinli firmalar Ingilizce bilen bir calisan illa ki barindiriyorlar, boylece bir kac yildir Cin'de tercumanlara pek is dusmuyor.Turkiye'de ise gelen Cinli turistler olsun, is icin gelenler olsun yine aralarinda en az bir kisi cat-pat ta olsa ingilizce konusabiliyor.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret