Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Satışları Nasıl Arttırabilirim

BaşlatandarngloveTarih17/03/2016 22:39:24Yorum10

İlk mesaj
Üye335 yazı
Uzun zamandır instagramda taki satışı yapıyorum , ancak musterile artik kapida odeme yapmak istiyorlar.Ben diger fiyatlarimi diger saticilardan daha uygun tuttugum icin beni tercih ediyorlar ancak kapida odeme secenegine ne kadar karsi gelirim bilemiyorum.Herhangi bir sirkete bagli olmadigimdan ve dukkanim olmadigi ve fatura kesemedigim icin kargo sirketleri kapida odeme almiyorlar.

bununla ilgili ne yapabilirim dukkan kirasi ivir zivir vergi kasa muhasebe gibi masraflari eklemek istemiyorum...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye1236 yazı
Bir kaç mali müşavire danış. Ciron ile orantılı olarak en düşük maliyetle bu işi nasıl yapabileceğin konusunda yardımcı olsunlar.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye335 yazı
Tesekkur ederim onu yapicam zaten ama buradan belki daha akillica fikirler gelebilir diye dusundum, maglum muhasebeciler genelde baglamak icin herseyi yaptiriyorlar.(tum muhasebeciler uzerine alinmasin lutfen genel konustum)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye1236 yazı

Ben genel olarak güveniyorum muhasebecilere. Olumsuz örnek sayısı çok çok azdır diye düşünüyorum. Selam ve dua ile.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye335 yazı
Tesekkurler

Üye198 yazı
Satış yaptığınız instagram sayfanızın ismi nedir sayın darnglove

Yerleşim Türkiye / YskenderunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye26 yazı
Şahıs mükellefiyeti açmanızı öneririm ve kapıda ödemeyi bir seçenek olarak sunmanızı tavsiye ederim. Ne kadar ciro yapıyorsunuz aylık? Ve bunun ne kadarı kapıda ödeme ile olacak?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kuthun
Şahıs mükellefiyeti açmanızı öneririm ve kapıda ödemeyi bir seçenek olarak sunmanızı tavsiye ederim. Ne kadar ciro yapıyorsunuz aylık? Ve bunun ne kadarı kapıda ödeme ile olacak?

evet şahıs mükellefi olmak en basiti sanırım , ne kadar masrafı olur acaba bunu bilen var mı min. ne kadar ödenir şahıs mükellefiyeti olmak için ?

Yeni Üye26 yazı
300 500 tl arası bir rakam olması gerek. Yalnız her ay kendi sgk nızı ödemeniz gerekiyor belli bir ücret 200 300 tl gibi . Ondan sormuştum cironuz nedir diye.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye61 yazı
Şu anda 600 TL civarı kurulum masrafı var. Her ay bağkur ödemek durumundasın. O da 550 TL civarı. 100 TL muhasebe, 30 TL Damga pulu (beyanname) 550 TL Bağkur. Vergi beyannemeleri de var. Ortalama aylık 750 TL bunlara gider. Ancak bağkur ödemesini bir gider olarak değil, bir kazanım olarak değerlendirmeli. Sonuçta sağlık ve emeklilik için yatırım.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ooaykac
Şu anda 600 TL civarı kurulum masrafı var. Her ay bağkur ödemek durumundasın. O da 550 TL civarı. 100 TL muhasebe, 30 TL Damga pulu (beyanname) 550 TL Bağkur. Vergi beyannemeleri de var. Ortalama aylık 750 TL bunlara gider. Ancak bağkur ödemesini bir gider olarak değil, bir kazanım olarak değerlendirmeli. Sonuçta sağlık ve emeklilik için yatırım.

- şahıs mükellefi olmak daha mantıklıymış yani açılış için sadece yaklaşık 600 tl yeterli oluyor doğru anladım değil mi ?

- Kurulumdan sonra da muhasebe + damga bulu + bagkurla birlikte yaklaşık 750 tl oluyor ancak zaten bunun 550 si bagkur birimi olduğundan onu zaten ödüyorum saymayabiliriz.

başka bir masraf yok mudur , şahıs mükellefi olunca dükkan yada ofis göstermem gerekli değil mi bu şekilde fatura keserek satış yapabilir miyim ve vergi levham olur mu ?