Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Drone İthalat (çin->türkiye)

Başlatanmek38Tarih07/03/2016 11:29:07Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Bu konuyu açmamdaki amaç hem kendi açımdan bilgilenmem hem de bu işi öğrenmek istiyenlere yol göstermesi amacıyla açıyorum.

alibaba.com üzerinden bir teknoloji firmasıyla görüşüyorum, Türkiye'de distribitor veya ajentalarının olmalarını istiyor fakat ben böyle büyük çapta iş yapamam, internet aracılığıyla sınırlı sayıda ürün getirip satmak istiyorum(max 10 adet gibi) satıcı firmayla görüştüm ürünleri DJI Phantom eş değer kalitede ve özellikte.

WCO'nun yayınladığı güncellemede DRONES(UAVs) HS CODE ---> 8525.80

Teslim Şekilleri(INCOTERMS)
EX WORKs
FOB (Free On Board)
CIF(Cost, Insurance , Freight) şekillerinden FOB veya CIF şeklinde gönderimleri mevcut,

En uygun nakliyenin (shipment) deniz yoluyla olduğundan bu yol tercih edilcek. Nakliye konusunda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse internet sitesi olabilir firma olabilir??

Ödeme Şekli
Teslimattan önce %30deposit (Telegraphic Transfer) yoluyla Teslimattan sonra geri kalanı aynı şekilde isteniyor.

Firma CE, FCC, REACH; ROHS sertfikalarına sahip.

Paket Boyutları : 540*420*265 mm, paket ağırlığı takriben 2kg

Ürün Bedeli takriben 250-499 USD aralığında modeline göre?

Ürün oyuncak kategorisinde değil ondan eminim.

TR Gümrük Mevzuatına göre göze almam gereken masraflar nelerdir? Yüzdesel ve ayrıntılı olarak ?

Kimilerine göre ilk ithalatta ürünleri TC ile teslim alınabilceği yazıyor bir kereye mahsus olmak üzere bu doğrumudur(doğruysa ilk deneme anlamında şahıs şirketine gerek kalmaz gibi)? Eğer gerek varsa sadece şahıs firması kurmam yeterlimi ek belgeler alacakmıyım ?

Yardımcı olabilcek gümrük müşaviri arkadaşlar yada tecrübeli arkadaşlar yorumlarıyla yardımcı olursa sevinirim günllük takip edilip katkılar eklencektir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye94 yazı
Eşim Çin'li, kendisinden bahsettiğiniz firmayı ve urünü incelemesini isteyeceğim, firma ismini verir misiniz?

Yerleşim / Tekirda?Meslek Turizm
Üye158 yazı
Adam ürün veya firma ile ilgili inceleme istememiş ki :))
Gümrük ve alım hakkında bilgi istemiş..
ozi

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye6 yazı

arkadaş belki firmayla kontağa geçip rakip olmak isteyebilir :) aynen "ozik" arkadaşımın dediği gerekli araştırmayı ön planlamayı, terimleri öğrendim şimdi hangi sırayla kimlerden nerede yardımcı olacağını sordum işlem sırası prosedür neler?

Yeni Üye50 yazı
Dostum öncelikle yeni yasa ile ülkemizde izinsiz uçuş yasaklandı yani alıcak kişiler bu prosedürler ile uğraşmak zorunda kalacak ve kitle olarak sıkıntıya düşeceksin 75 $ üstünde vergiye tabi 750 $ üstü ise %18 vergi ödersin. Ama eğer en doğru bilgiyi alıcam diyorsan gümrük işlemlerine mail atarsan kısa süre içinde cevap verirler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye6 yazı
Yani izinsiz uçuş derken ürünleri kendi yanımda getirmeyeceğim alibaba.com üzerinden işlem gerçekleşcek gemiye teslim edilcek.

Yeni Üye84 yazı
Rehoustaaa arakadaşımız izinsiz uçuş derken DRONLARI Türkiye'de uçurmanız için izin almanız gerektiğini belirtiyor. Çünki bu gidişle havada drone terörü olacak yüzlerce yolcu taşıyan uçakları tehlikeye düşürecekler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye94 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mek38
arkadaş belki firmayla kontağa geçip rakip olmak isteyebilir :) aynen "ozik" arkadaşımın dediği...

Alıntı Yapılan Metin:
sınırlı sayıda ürün getirip satmak istiyorum(max 10 adet gibi)

Firmanin ismini sizden öğrenip 15 drone siparişi vererek rakip olma planı yapmiştım, enselendim. Maskem düştü

Yerleşim / Tekirda?Meslek Turizm
Yeni Üye6 yazı
canın sağolsun firma çok sende onları tercih edersin

Dronların kayıtlarını satın aldıktan sonra SHGM'ye kayıt ediliyor bir plaka veriliyor, uçuşa yasak bölgelerde uçurulması yasak zaten.

Üye138 yazı
Bana göre, Türkiye'ye getirip satmaya değmeyecek bir ürün, benim isim size akil vermek degil ama ben böyle düşünüyorum.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Yeni Üye22 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - behnanoz
Bana göre, Türkiye'ye getirip satmaya değmeyecek bir ürün, benim isim size akil vermek degil ama ben böyle düşünüyorum.

Siz hangi ürünleri öncelikli önerirsiniz?
Global Expo Management Group Dubai-UAE

Yerleşim Birle?ik Arap Emirlikleri / DubaiMeslek Dany?manlyk
Üye138 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - EAKSOY
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - behnanoz

Siz hangi ürünleri öncelikli önerirsiniz?

Bir suru urun var, herkes bugunlerde dronelara takmis durumda, ihtiyaca gore satilacak kucuk parcalar bence oncelikli olarak dealextreme.com da satilan urunler ya da fiyatlari cok dusuk olmak sartiyle surumden kazandiracak urunler.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret