Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Otel Açmayı Düşünüyorum Öneri Ve Tavsiyeleriniz

BaşlatansinanistanTarih13/01/2016 10:04:22Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye65 yazı
Değerli arkadaşlar kocaeli Gebze de cadde üzerinde 8 katlı toplamda 2500 m2 kullanım alanlı plaza şeklinde bir bina yaptık amacım komple kiraya vermek yada satmaktı fakat müşteri çıkmadı
ben de burayı nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm aklıma otelcilik geldi.Kabataslak hesapladım burada 30 ..35 oda yani 70 yatak sığıyor.
Otelcilik hakkında öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var sektöre yabancıyım otel bu bölgede gider mi nasıl anlarım aylık giderlerim ne kadar olabilir ve binamız işyeri ruhsatlı buraya otel ruhsatı alabilirmiyiz .Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.(ortaklıkda olabilir)

Yerleşim Türkiye / İstMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye7 yazı
Merhabalar
Benim otelcilikle ilgili bir tecrübem vs yok fakat düşüncelerimi yazmak istedim.

Şuan ülkenin içinde bulunduğu durumda değerlendirilmeli bence yaşanan bombalı saldırılar vs insanları korkutuyor yabancı turist olsun yerli turist olsun insanlar korkuyor. Belki gebze için değil bu dediklerim ama genel olarak insanlar bir yere gitmeye korkar oldu.
Otel sahipleri,turizmciler isyan ediyor hükümetten yardım istiyor hergün haberlerde görüyoruz.Demem o ki eğer açacaksanız oteli bu durumlarıda bir gözden geçirin derim.

İyi günler dilerim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ynternet
Yeni Üye75 yazı
Bulunduğun yerde otel işi zor...Oralar geçiş bölgesi...İstanbula da çok yakın...İstanbldan çıkan orada konaklamaz...Dönen de zaten İstanbula girmek üzere olduğundan orada drmaz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye107 yazı

Yurt aç, tabi yakınında üniversite varsa.
Ay başında bankaya maaş almaya giden mi yoksa o maaşları bankaya yatıran mı olmak istiyorsun?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye165 yazı
arkadasim bende Gebzedeyim apart otel olur isterseniz otelci arkadaslarimda var bilgi alabilirsiniz onlardan

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Muhasebe
Yeni Üye65 yazı
Sayın ODU16 yazınız icin teşekkür ederim ben de size katılıyorum ülkemizdeki mevcut durumla ilgili düşüncenize.Ülkemizde herşey yolunda gitmiş olsaydı yaptığımız binayı satmış veya kiraya vermiş olurdur fakat bina bir yıldır boş duruyor acaba kendim burayı değerlendirebilirmiyim düşüncesiyle otelcilik fikri oluştu

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Di?er
Yeni Üye65 yazı
Sayın beyinsel yorumun için teşekkür ederim İstanbulda kalacak kişi gebzeye gelipde otelde kalmaz katılıyorum .Otel acmayı düşündüğüm gebze sanayii bölgesi olduğundan buradaki fabrikalara iş için gelenler otelde kalabilir diye düşünüyorum

Yeni Üye65 yazı
Sayın atknkcc önerin için teşekkür ederim yakınımda üniversite yok

Üye385 yazı
ben bina içini 1+1 dairelere dönüştürüp aylık kiraya konut olarak verin
yada daha önce kirlamak isteyen müşteriler olduysa onlara geri dönüş yapıp kiranızı indirin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye107 yazı
zzaxis isimli üyemizin dediği çok doğru sayın sinanistan. Önceki teklif fiyatınızı biraz daha düşürün, ya da parça parça binayı kiralamayı deneyin. Nüfus nasıldır bilmiyorum oraları pek, Amerika Birleşik Devletlerinde uygulanan bir proje vardı. Eğer bina boşsa hiç masraf etmeden ufak bir kısmına kırılacak parçalanacak şeyler yerleştirin. Sonra ortalama bir motosiklet kaskı ile bir sopa-çubuğu gelen müşterinin eline verin. Kapıya da stres atma odası tarzından bir şey yazın. Giriş ücretini düşük tutarsanız bir süre sizi idare eder ama çevreye bağlı tabi. Okullar varsa özellikle üniversite ve lise sınavlarının olduğu zamanlar öğrencilerin tercih edebileceği bir yer. Ama bu iş Türkiye'de ne kadar tutar, güzel ülkemizin insanları ilgi duyar mı orası muamma. Kimisi gelip ben dışarıda kendi kendime kırarım da diyebilir, başkası gelip merak edip girelim de diyebilir. Paintball salonu da açabilirsiniz ya da büyük şehirlerde başlayan odadan kaçma oyunu tarzı bir mekanda. Ama bunların hepsi çevre halkına bağlı, durağan standart hayat yaşayan bir çevre varsa boşuna yatırım olur tabi. Sizin için en hayırlısı olması dileğimle.
Ay başında bankaya maaş almaya giden mi yoksa o maaşları bankaya yatıran mı olmak istiyorsun?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye24 yazı
hocam paranız var istanbul merkezde özellikle şişlide full apartman tut sonra orayı otel yap turizm alanı kalabalık semt daha ne olsun?
Herkez susar, para konuşur!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye65 yazı
Sayın zzaxiss ve atknkcc yorumlarınız için teşekkür ederim binanın ruhsatı işyeri olarak gectiği için konuta dönüştüremiyoruz fakat dediğiniz gibi 1+1 e dönüştürüp ofis olarak kiraya verilebilir belki, yalnız ülkemizin ekonomik durumu belli coğu kimse işinden memnun değil kirada aksamalar olabilir .Otelciliği biraz araştırdım karlı bir iş eğer binamızın konumu otel icin uygunsa daha fazla para kazanabiliriz. Binanın komplesine daha önce kiracı olarak talip cıkmadı hayır dilekleriniz tekrar teşekkür ederim

Yeni Üye53 yazı
turizm otelcilik artık, her müsteriden 1 dolar kar yapayım yeter mantıgına döndü. beklediginiz kazancı getirmez. iyice arastırıp kendinizi hazırla**** girin bu işe
kolay gelsin
serdar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye8 yazı
nüfusu daha fazla bi yerde açmalısın.

Yerleşim ABD / XMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı

sinanistan benim daha farklı bir önerim var ama sizin iş durumunuzu bilemediğim yazamadım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye65 yazı
Sayın gokhanht otelciliği sadece mevcut binamızı değerlendirmek için düşünüyorum. mevcutta bir binamız olmasaydı dediğiniz gibi şişlide veya kalabalık bir ilçe merkezinde acmak daha doğru olurdu. fan isimli arakadaş da aynı konuya değinmiş Serdarçik arkadaşa da teşekkürler yorumundan dolayı araştırma aşamasındayım

Üye155 yazı
dediğiniz yer nasıl bir yer tam bilemiyorum ancak otopark eksiği varsa belli bir masrafla 8 katlı bir otoparka dönüştürülebilir.
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye29 yazı
Bölgenin turistik durumunu bilmem otel ihtiyacı nasıldır. Ama bildiğim kadarıyla az çok sanayisi olan ve hareketli bi ilçe cadde'de uygunsa premium ofisler yapabilirsiniz. Sağlam internet alt yapısı, sekreter, kargo ve posta elamanı gibi hizmetlerle güzel fiyata ofisler kiraya verebilirsiniz.
Sivas/Kangal'dan Kaliteli Safkan Kangal Satışlarımız Vardır. (Ev köpeği değil davar köpeği yavruları)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye6 yazı
Merhaba Sinanistan

Gebze bolgesınde komple kiralık bina arayan bır arkadaşım vardı sımdı görünce acaba sızın orası olur mu dıye duşundum.kendısı kısmen ofıs kısmen resıdence daıre olarak kullanmayı düşünüyor.Eger kiralama gıbı bır nıyetınız var ıse bana ulasabılırsınız.05326346485

saygılarımla
gastro

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye27 yazı
2500 m2 binayı ne kadara cıkarttınız ? toplam arsa haric maliyetı nedır?

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Yöneticilik
Üye115 yazı
hiç bilmediğiniz bir işe girmek çok risklidir. sizin gibi kendi dükkanlarını değerlendirmek için hiç bilmedikleri işlere girenlerin birçoğu 'keşke kiraya verseydim daha fazla kazanırdım' diyor. Bence binayı bölmek daha mantıklı olabilir. bu şekilde fiyatı düşürüp takas + nakit ile binayı elinizden çıkarabilirsiniz. çevredeki iş yeri ihtiyaçlarını öğrenmek için emlakçılara danışıp o minvalde bölme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ynternet
Yeni Üye19 yazı
Kuracağınız işyeri ile ilgili reklam işlerini yapmaktan onur duyarız. Tabela, Araç Kaplama, Cephe Giydirme, Kartvizit, Broşür ile ilgili yardımcı olurum. REKLAMA DAİR NE VARSA mahirreklam4@gmail.com
M.mAhir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye1 yazı
bu zamanda otelcılık öldü. baska ıs yapmayı deneyın
saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye546 yazı
Yazım bulunsun müsait olunca yazacam

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy