Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hurda Kablo Toplayıp Bakırını Soymak ?

Başlatankayalar5716Tarih12/01/2016 00:08:36Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Merhaba arkadaşlar daha önce ticaretler uğraşmadım.Ama aklıma bir fikir geldi ben bunu ek iş olarak yapmak istiyorum.Yaşadığım bölgede sanayi çok inşaat ve geri dönüşüm tesisi çok çalışan biriyim hafta sonlarım boş ve değerlendirmek istiyorum.İşin prosedürü nasıldır bilmem ama fabrikalardan inşaatlardan kısacası hurda kablo satılan yerlerden hurda kablo alıp normal ikinci el bir kablo soyma makinası alıp plastikten bakırı ayırıp soyma bakırı hurda bakır alan yerlere satmak.

hurda kablonun kilosu 10 tl civarı
hurda soyma bakırın kilosu 14 tl
4 tl fark var çıkan plastik kısmı ayrı satmak

ne dersiniz kazanç sağlar mı ? Ya da bu işi yapmak için şirket mi kurmak gerekir ?
KAYALAR

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye109 yazı
eskisi kolay değil sanırım.
şirket kurulacak. çevre mühendisi çalıştırılacak. toplama tesisin olacak diye biliyorum. bilenler yazar.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye48 yazı
bakır tavsiye etmem bu aralar sürünüyor analizciler bakır için 2 sene de fiyatlar aynı kalır değişmez gibi yorumlar yapıyor.
0531.0.220.220 Emre İbrahim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye73 yazı

Bence güzel iş.hurda kablo nun alış fiyatı 3 lira.satış fiyatı 10 lira pahalı geldi bana.makul fiyat a bulabilirseniz çok güzel iş.elektrik işi yapanlar a da sorun fiyatları.Ayrıca ilk başlarda şirket falan kurmaya gerek yok

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
esnaftan hurda kablo fiyatlarına bakmak lazım ben internetten araştırdığım fiyatları söylüyorum 5 10 kilo alıp bakalım kaç kilo bakır net çıkıyor ana bakmak lazım.Yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim.
KAYALAR

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye73 yazı
Bizim burda hurdacı hurda kablo yu 3liraya alıyor. makinesi olan birine soyduruyor.siz hurdacıdan değil de elektrik çi gibi esnaftan alırsanız daha iyi olur.

Yeni Üye16 yazı
Konu ile ilgili bilmediğim şeylerde var bunlarıda sağolsun sizin cevaplarınızla vakıf olmuş bulunmaktayım cevaplarınız için teşekkürler.İlk etap ta 50 kilo kadar hurda kablodan ne kadar kar bırakıyor buna bakacağım ama yine araştırma yapacağım.
KAYALAR

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye73 yazı
hocam gelişme var mı?