Ana içeriğe geç

İnternet, Teknoloji, Yazılım - Özel

Bilgi Tecrube Olmadan Yazilim İsine Girilebilir Mi

BaşlatandoksanTarih08/01/2016 18:12:32Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye94 yazı
Ne coding, ne lisan, ne de formul biliyorum. Averajin az ustu windows bilgisi, google arastirma becerisi iyi seviyede.

Yaklasik 3- 4 ay oncesinde kimsenin farketmedigi birseyi farkettigimin farkina vardim. Yaptigim hesaplamalar kesinlikle "ekmek yiyebilecegimi" gosterse de, yazilimin y sini bilmedigimden, fikri kullanilir hale getirmede sorunlar yasayacagim asikar.

Soyle ozetleyeyim, akinsoft cafe, muhasebe benzeri olmasa da onlar gibi calisan bir platform dusunuyorum. Verdigim ornek sadece referans olmasi icindi. Daha once de belirttigim gibi TR' de olmayan bir uygulama uzerinde calisiyorum. Allah'a sukur maddi sIkIntI yok, kendi imkanlarimla yurt disi baglantilarla bu sistemi ucuz yoldan hayata gecirebilirim. Program server uzerinde calisacak, ona bilgi gonderen moduller (yardimci programlar) olacak, bunlarin hepsini detayiyla A dan Z ye tum ayrintilari, ihtimalleri kagida doktukten sonra yazilim firmalarina yaptirma konusunda sIkIntI cekecegimi sanmiyorum.

Lakin 7/ 24 calismasi gereken bir programlar zinciri ve illaki birilerinin bazi durumlarda mudahil olmasi gerekir diye dusunuyorum. Yani yanimda calisacak dil bilgisi olan, icabinda programi modifiye edebilecek, ekleme ilave edecek biri/ leri...

Yoksa hic te oyle olmayabilir mi? Yani bana teslim edilen program calisiyorsa, calisiyordur, kimseye gerek kalmaz, server X gun de bir restart edilir vs vs...

Acikcasi bu konuda yardima ihtiyacim var. Programlar zincirini yaptirmayi dusundugum firma ile her olasi aksaklikta irtibata gecme yontemi? Iyi bir bilgisayar programsici/ lari ile ortaklik? Maasli bilgisayar muhendisi calistirma?

Sistemi ilk etapta 3- 4 firmaya goturup kiralayabilirim diye dusunuyorum, buradan gelecek para benim hayatimi mudavim ettirebilir. Sonra bu sayiyi 50' ye- 60' a cikarabilirim seklinde hesapliyorum.

Tesekkurler

Yerleşim / TekirdağMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye16 yazı
Kardeşim ne kullanıyorsan bana da aynısından gönderir misin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye96 yazı

Nasil bir hizmet verecegini aciklasan daha dogru cevap alirdin .

Yazilim Muhendisi ile calisman lazim , hemde her asamasinda projenin.

Yurtdisindan alacagin programin calismasi demek tamam bu is oldu bitti demek degildir.

Sen kodu ve mimariyi bilmiyorsan bu ise girme derim ; yok illa girecem diyorsan once otur biraz yazilim ogren daha sonra dene derim .

Yerleşim Yngiltere / NottinghamMeslek Serbest meslek
Yeni Üye94 yazı


Degerli camelot: Alkol, icki, bagimlilik yapan herturlu zararli madde, gazli icecek, meyve suyu da dahil, yok. Duzenli yemek, duzenli yuruyus vs vs

Erdener Abi: Yazilim muhendisi ile calisma zorunlulugu varsa ve ben gerekli baglantiyi yapip birlikte yola cikabilecegim birilerini bulamiyorsam, bahsettigim programlar zincirini once kendim test ederim, sonra mesajimda belirttigim o 3- 4 firmaya kar ederek satma yoluna gidebilirim. Para kaybetmemis olurum. Daha da iyimser olmam gerekirse bu platformu ucretsiz olarak paylasima acarim, insanlar faydalanir. Hem de cok

Yerleşim / Tekirda?Meslek Turizm
Yeni Üye12 yazı
senın iş şuna benzıyor bence, yemek yapmayı bilmiyorum ama lokanta acıcam gibi bir durum. Diyelimki aşçı tuttun.yemekleri yaptı müşterin coğaldı.bir aşçı daha aldın müşterin dahada coğaldı derken aşçıların işi bıraktı. ne yapıcaksın ? Sen mutfaga geçemiceksin. o gün yemekleri kim yapıcak.yemek yapamıcaksın.gidiceksin 2 tane acil aşcı alıcaksın. onlarda eksileriyle aynı damat tadını vermicek.

Es-Es

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ticaret
Yeni Üye96 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - doksan


Erdener Abi: Yazilim muhendisi ile calisma zorunlulugu varsa ve ben gerekli baglantiyi yapip birlikte yola cikabilecegim birilerini bulamiyorsam, bahsettigim programlar zincirini once kendim test ederim, sonra mesajimda belirttigim o 3- 4 firmaya kar ederek satma yoluna gidebilirim. Para kaybetmemis olurum. Daha da iyimser olmam gerekirse bu platformu ucretsiz olarak paylasima acarim, insanlar faydalanir. Hem de cok


Sevgili Doksan

Yazilan kodlarin sorunsuz calisacagi bir gelecek kurguluyorsun anladigim kadariyla .
Maalesef yazilim projelerinde sikca rastlanan bir durum var : Uyumsuzluk .
Yazilan kodlar , platform bagimli olacakmi yoksa platform bagimsiz mi olacak ; diyelim ki uygulamayi Java tabanli yaptirdin ve uyumsuzluk sorunu cikti ve yazilan kod 3 ay sonra islemez duruma geldi - ki bu basina gelebileceklerin en hafifidir , tekrar yazilim muhendislerinin kapisini asindiracaksin.

Ya da PHP kullandin ama PHP'nin bir sonra ki surumu geldiginde uyum sorunlari basgosterdi diyelim ; yine yazilim muhendislerine doneceksin.

Bana kalirsa projenin icerigini biraz aciklada sana ona gore uygun cozum soyleyeyim .

30 seneden beri yazilim ile ugrasirim ; MultiMedya Yazilim Muhendisligi Master'i okudum Ingiltere'de , tecrubelerime dayanarak soyluyorum ; bu yazilim isi cok beter bir sektordur haberin olsun .


Yerleşim Yngiltere / NottinghamMeslek Serbest meslek