Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Afrika'da Sera İşi Olurmu ?

BaşlatanAhmet4259Tarih03/01/2016 01:38:35Yorum12

İlk mesaj
Merhaba arkadaşlar...
Biliyorsunuz bir arayış içerisindeyim.Bilmem iyi yapıyorum bilmem kötü.İstanbul'dan bir arkadaşım aradı beni Keya'ya sera kuralım dedi.Sera cılık konusunda bilgim yok arkadaşım da anlamıyor.Biraz araştırdım Antalya'da eğitimini veriyorlar belli bir ücret karşılığında.Konu ile ilgili afrika tecrübeleri olan olmayan sevgili koniks dostlarımın yorumlarını bekliyorum.Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
AFRIKA-KENYA- SU AN EN BÜYÜK CICEK -GÜL-ÜRETICISI PATRONLARDA HINTLILER NEDEN OLMASIN DENEMEKTE FAYDA VAR KOLAY GELSIN
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat
ASLINDA ÜRETIM YAPMAK ISTERSENIZ EN MANTIKLI YER FAS ÜLKESININ ATLAS OKYONUSU TARAFINDA BULUNAN AGADIR -MARRAKESCH-BÖLÜMÜ BURADA SU AN TÜRK BIBERI EKILIYOR VE KALITE DAYANIKLILIK ACISINDA COK DAHA IYI ANTALYA BIBERINDEN VE ÜRETIM AZ TALEP COK GÜMRÜK YOK DIREK SATIS YAPIYORSUNUZ AVRUPAYA
DOMATES ÜRETIMI ONA KEZA GASTRONOMI ICIN FLEISCH DOMATES -ETLI DOMATES -NE ÜRETIRSENIZ SATABILIYORSUNUZ KOLAY GELSIN GENIS DÜSÜNEN ARKADASLARA BILGI OLARAK BERLINDE YAKINDA FUAR VAR
INTERNATIONELE GRÜNE WOCHE -15/01/16
FRUIT LOGISTICA 03/02/16
IZLEYIN BOL KAZANCLAR KOLAY GELSIN
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat

önemli olan pazarı yaratmak türkiye şartlarında sera yapmak modern bir sera 1 dönümü 30.000 tl yi bulur ortalama arazide en kötü yerde 30-50 bin tl arasındadır yani lafın kısası otu boku püsürüğü derken yer anadan babadan kalma değil yada kiralık değilse 100 bin lirayı gözden çıkaracaksın sonrası direkt olarak karmaşa çünkü ürettiğinin satılıp satılmayacağı maliyeti çıkarıp çıkaramayacağı hatta üretip üretemeyeceğinin bile garantisi yok devlet garantisi pazar garantisi kesinlikle yok tarımsal girdiler sürekli artıyorörneği açarsam. marketlerd de reyonlar da duran bütün ürünleri gözünüzün önüne getirin mesela bir kutu cola bu bir üretim hatta belli dönemler ambalajın üzerinde fsatış rakamı bile yazı üretiliyor fabrika bunu yaparken maliyetlerini bayi karlarını reklam giderlerine kadar hesaplıyor şimdi bu firmanın zarar etmesine imkan varmı gelelim türk çiftçisine 1 dönüme 2500 adet fide ekersin bugün en kötü domates fidesi 0.75 kuruştur ortalama işçilik ilaç gübre akaryakıt ısıtma vs vs derken yıl boyu her bitkiye 3 lira masraf etsen oldumu sana 4 lira zaten bir fide den alacağın maksimum 3-4 kg ürün daha hale gidicen komisyon kdv bağkur devletin kesintileri falan var yani resmen kumar şuan da çitçinin %80 i borçludur çünkü pazar garantisi yoktur domates den örnek verdim ve emin olun çiftçi ailelerin çoçukları artık yapmak istemiyor bu ülke üretimden uzaklaştığı sürece bir yere gelemeyiz ama yönetenlerin tarzına bakarsanız sanki doğalgaz petrol bizdeymişcesine araplar gibi durmadan tüketelim isteniyor pirinçi bie ithal eder konumdayız bu ülkede tarım marım yok bitmiştir arkadaşlar sera işini hiç bilemeden başka bir ülkede denemek bilemiyorum ama yatırım yapılacak ülkenin dinamiklerini iyi bilmek lazım geri herşey boş bence

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Valla bence atlanan en büyük nokta devletin bu işte yardımı olabilir. Siz Türkiyeden böyle yardımları vs. araştırın develet size müşteri dahi bulabilir. Hem dünyaya hem Türkiyeye satamnıza yardımcı olur. Tabi kendi toprağında üretmek arasında farkta olabilir ama. Eğer yurtdışında bir işe giriyorsanız kesinlikle yanınızada bilen biri olması gerek yoksa sadece geziye çıkmış gibi hissedersiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Otocenter kardeşim teşekkür ederim gerçekten çok mantıklı netden biraz araştırdım olumlu.Ykg kardeşim memleket Antalya olduğuna göre sera cı sanırım veya seracılıktan anlıyor.Yazdıklarını kulak ardı edemeyiz hep iyi tarafından bakamayız en kötüsünü düşünmek de gerekiyor.Ama yerinde görmekte fayda varbaşlangıç olarak 1000-1500 metrekare ile denenebilir.Birde ben topraksız seracılık bana daha cazip ve daha mantıklı geliyor.Reyhoustaaa mızda sağolsun ustam gördüğüm kadarıyla Türkiye de seracılık biraz yoldan yordamdan çıkmış vaziyette disiplin,düzen,istikrar yok bence adamlar domates yetiştiriyor yerinde 15 kuruş markette 3 tl 4 tl bu kadar olmaz.Devlet bunu bile düzeltemiyorki bize müşteri bulsun doğrumu ?

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Gyda
Güncel....

Afrikada arazi çok.Tarım yapan az.Ben Afrikanın bazı yerlerini gezdim.Sera işini gerçekten iş olarak benimser ve yaparsanız muhakkak başarılı olursunuz.Ancak tavsiyem ekeceğiniz ürünleri çok iyi araştırıp ciddi paralar kazanabileceğiniz ürünleri deneyin.Eğer ürünü çok iyi seçerseniz sera işinin başarılı olmaması için hiç bir neden yok.Yani demek istediğim eğer domates işini yapan çoksa kazançlı olmayacaksa domates değilde marul ekin.

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Yöneticilik
Birde Afrikada seracılık yapmanın çok avantajları olabilir.Mesela ısıtma derdinin olacağını sanmıyorum.Bazı bölgeler Türkiyeye çok yakın ve aşırı sıcak değil oralarda soğutma derdide olmaz.İşçiliğin ucuz olmasıda bir başka avantajınız olur.Ayrıca genel itibariyle iklim çok güzel olduğu için yılda bizim Hatay Mersin bölgemiz gibi yılda 3-4 kez farklı ürünler dikerek aynı sene içinde 3-4 kez hasılat yapılabilir.

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Yöneticilik
Teşekkürler Naim kardeş

ben aynı zamanda tüccarlıkta yapıyordum antalya da mersin de şu parada istanbul da bu para bak bak ne kadar kazanıyorlar diye yapılan haberlerin hepsi yalan en basit alyacağınız şekilde küçük bir örnek vereyim

1 tl ye domates alınız diyelim
domatesin içine koyulduğu karton kutu 5 kg domates alıyor ve adet fiyatı 1.50 kuruş yani 1 kg domatese %20 sadece karton bindi bunub daha kenar kartonu jelatini etiketi işçiliği var depo kirası artı yol nakliyesi derken kg de 1 tl masraf var lafın özü sadece ant yada mersin den çıkana kadar ürün size hediye edilse kg de 1 tl masraf var istanbul yada ankara da hale giriyor bu ürün ortalama oradad % 15 kesinti var 1 e alırsan istanbul da pazar da tabiki en az 3 olur sebze ve meyve adı üzerinde çürükçülüktür dayanıklı tüketim malzemesi değilki saklayıp satsan yaş sebze ve meyve sen onu satamazsan o seni satar çürür bozulur çürüğü çarığı zaiyatı çok olan bir meslekdir bu fireler satarken üzerine eklenmeye çalışıldığı içinde arada astronomik paralar oynayabilir pazardaki pazarcı sırrını vermez bende halden alıyorum üstüne 50 kuruş koyup satıyorum der ama yalan söyler.bu iş de fire çürük çoktur örneğin yazın ist haline bir kamyon karpuz gelsin lafın gelişi içinde de 20 ton karpuz olsun o mal satılmasın 2 gün beklesin kamyon 2 günün sonunda aracı kantara sokun 19 ton çıkar en fazla durduğu yerde fire vermiştir emin olsun öyle nalet matematiği ters allak bullak bir iştir bu sebzecilik 2 senede batar 2 senede belki kral olursun ortası olmayan tam bir rus ruleti meslektir

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
sudanda bu iş cok ıdeal pazarıda cok ıyı tavsıye ederm guzel fıkır
buraların asıl evlatları mert olanlardır

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Gyda
arrarsanız goruselım yardımcı olabılırım sıze 05377320470
buraların asıl evlatları mert olanlardır

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Gyda