Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Yaş Sebze Piyasası İle İlgili Soru?

BaşlatangecoistTarih21/12/2015 00:14:40Yorum3

İlk mesaj
Merhaba, herkese iyi forumlar.(Bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum)
Son zamanlarda Rusya ile aramızın açılması durumu yaş sebze piyasasına hangi bölgelerde ne gibi etkiler edebilir. İyi etkileri ve kötü etkileri neler olur.Ürün bazında hangi tür sebzelerin piyasasını etkiler?
Yorumlarınızı bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
merhaba rusya ile ilgili sorunlari tam olarak bilmiyorum ama gecen sezonda dogudaki ilerin yasadigi sorunu gordum

igdirda domates karpuz patlican i resmen zararina satilar hatta bir kac tanesine sahit oldum

simdide insanlar ayni durumdadir malesef
elegez

Yerleşim Türkiye / YgdirMeslek Di?er
merhaba bulunduğum ilçe Rusya'ya türkiye'den antalyadan sonra en fazla ihracat yapan ikinci bölge ihracatın durduğu falan yok hepsi palavra daha sabah reçellik meyve almak için halde idim domates tahda fiyatı 3.00 tl iç piyasaya ürün veren müstahsil yok denecek kadar az görsel ve işitsel medyada çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda

mduran kardeş Rusya 1 ocaktan itibaren alımları durduracak. Alımlar şu anda devam ediyor. gecoist kardeş 1 Ocaktan sonra yasaklanan ürünler sebze (Domates,salatalık,brokoli vs.)
Meyve (erik,çilek,armut,şeftali vs.) Beyaz et ürünleri,Narenciye (portakal,mandalina) ve tuz. Piyasa illa ki etkilenecektir,ama en çokta üretici etkilenecek aracılar yine işine geldiği gibi ürünü alacak olan yine üreticiye olacak. Diğer yandan Süt ve süt ürünleri,balık,ceviz ve kuruyemiş türleri ve sanayi ürünlerini almaya devam edecekler.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret