Merhaba,
Sizin konuyu özellikle takip ettim, enteresan buldum, zaten yurt dışı satıştan bahsettiğiniz için uyarı mahiyetinde yazdım. Diğer yorumcuları da okudum. Herkes size aynı uyarıyı yapıyor, ama siz hala bir kaç yere 1 'er kg kahve yollasam iş yaparım diyorsunuz.
*yurt dışı satış demek ihracat demektir. 1 kg kahve ile ihracat olmaz, bir arkadaş yazmış, okuyun. Onun adı numune yollamaktır.
*Gıda maddeleri farklı şartlarda ihracat yapılır. Acaba kahve öyle posta ile falan mı gider onu bilemiyorum.
*Diyelim ki bir mucize oldu, biri sizden kahve alacak. (o fiyatlarla, o şartlarla !) Bu işin bir minimum sipariş miktarı vardır, o da kahvede nedir bilmem ama hiç bir şekilde 1 kg değildir.
*Ben kahveci Mehmet Efendiden 4 TL ye alıyorum kahveyi, bana 4 TL ye maloluyor, siz 4.80 'e mal ediyorsunuz. Ne desem bilemedim.
*Son olarak, siz ihracatçı mısınız? Nasıl ihraç edeceksiniz o kahveyi. Mehmet Efendi veya hangi kahveciden alıyorsanız, biliyor mu sizin malını ihraç (!) edeceğinizi? Bu iş hediye yollama tadında olmuyor.
İşin doğrusu siz müşteriyi bulursanız Mehmet efendi de kabul ederse kendi yollar, bunun bir yolu yordamı var. İş üzerinden size komisyon öder bu da asla 1 $ olmaz..
Üretici değilseniz önce Mehmet efendiye durumu bildirin. İzin verirlerse (ki müşterinizi öğrenmek isteyeceklerdir önce, ne kadar iş potansiyeliniz olduğunu belirleyeceklerdir) ..Müşterinizi bulun (siz sadece buna takılmışsınız, müşteri bulun ben satayım diyorsunuz. Pazarlamacı düşünemez tabii kendisi bu şekilde iş yapmayı, sizi aracı koyar !...
Size tavsiyem önce bir dış ticaret kursuna gidin, ya da bir firmada çalışın, öğrenin..Veya buradaki yorumlar yetmiyorsa bir dış ticaret uzmanı ile konuşun.
Yazıktır, günahtır boşuna zaman, emek ve para tüketmeyin. (böyle bir işten ne kazanmayı umarsa insan...)
Kolaylıklar dilerim,
Zeynep Dinç
Zeynep D.