Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Boyacılıkta Vergi Vermek

Başlatanorcun170Tarih22/11/2015 14:14:24Yorum2

İlk mesaj
Arkadaşlar şuanlık dükkanım yok iş olursa boya yapıyorum.
Şimdi ufak bir dükkan açıp yine boya yapıp yanındada başka tadilat işleride yapmak istiyorum.
Dükkan göstermelik olacak ufak bi yer.

Şimdi ben vergi vermek istiyorum ama çevremde tanıdık muhasebeci yok. Bu muhasaebe işi internetten yapılır mı.

Dükkan açmadan yine boya yapıp vegi versem böyle bir ihtimal olur mu ?

Muhasebeci arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
İşyeri açmadan, vergi veremezsin, iş yerin olmak zorunda, home ofis iş kursan, inşaat işleri evden yapılmaz, bunu bir muhasebeciye sorun, hizmet verecem derseniz belki açılış alabilirsiniz maliyeden, yoksa bir dükkan tutmak zorundasınız, muhasebe işi internetten yapılmaz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Oturduğunuz semte en yakın vergi dairesine şahsen giderek "basit usülde mükellef" olmak istediğinizi söyleyin. Gerekli bilgiyi vereceklerdir.
Maliyenin 2015 kılavuzunda basit usülde vergilendirilen mükelleflere tanınan ayrıcalıklar şu şekilde belirtilmektedir:
* Defter tutulmaz.
* Vergi tevkifatı yapılmaz ve muhtasar beyanname verilmez.
* Geçici vergi ödenmez.
* Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin teslim ve hizmetleri katma değer vergisinden istisnadır.
* Ticari kazancın tespitinde amortismana tabi iktisadi kıymet alışları ve satışları dikkate alınmaz.
* Alınan ve verilen belgelerin kayıtları mükelleflerin bağlı oldukları meslek odalarındaki bürolarda tutulmaktadır. Ancak, isteyen mükellefler kayıtlarını hiçbir yerden izin almadan kendileri tutabilecekleri gibi meslek mensuplarına da tutturabilirler.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk