Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yazılım & Teknik Servis & Kırtasiye İşleri

BaşlatanismailixTarih11/11/2015 09:50:22Yorum11

İlk mesaj
Allah'ın Rahmeti MErhameti hepimizin üzerine olsun.

26 yaşında evli biriyim. askerliğimi henüz yapmadım.
özel bir firmadan 4-5 senedir haftada 5 gün çalışmaktayım.

bizim evin girişinde 20-30mt2 lik boş bir yer var. bu yeri tadilattan geçirip, Bilgisayar teknik servis, okul kırtasiye malzemeleri ve hepsinden önemlisi internet yazılımı yapmak istiyorum.
bu arada işyerinden ayrılmadan birini orada tutup hem telefonlara hemde gelen müşterilere satış yapması için bir çalışan aracılığla iş yaptırıcağım.

böyle bir niyetim var. bu konuda bilgisi olan artı ve eksi olarak bana yön yöntem sunabilecek arkadaşlar var mı?
teşekkür ederim.
selametle.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Merhabalar :)
Bende 26 yaşında evli ve askerligini yapmamış biri olarak sizinle aynı düşündeyim benim gibi düsünen birileri varmış :)
Bende reklam sektöründeyim logo,kurumsal kimlik,katalog,broşür, agırlıklı olarak hazır temalar özel web site tasarımı ve yazılımları ile ugraşıyoruz benimde kendime bir iş yeri açma planım var ama nerden başlamalı ne yapmalıyım bir fikre ihtiyacım var.
Konunuza yazdım ama k.bakmyn :) ihş bende sizinle birlikte sebeplenmek isterim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Allaha emanetsiniz.
Anladım işi,sanat Allah ı aramakmış..Marifet bu gerisi yalnız çelik-çomakmış.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Grafiker
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - noidol
Merhabalar :)
Bende 26 yaşında evli ve askerligini yapmamış biri olarak sizinle aynı düşündeyim benim gibi düsünen birileri varmış :)
Bende reklam sektöründeyim logo,kurumsal kimlik,katalog,broşür, agırlıklı olarak hazır temalar özel web site tasarımı ve yazılımları ile ugraşıyoruz benimde kendime bir iş yeri açma planım var ama nerden başlamalı ne yapmalıyım bir fikre ihtiyacım var.
Konunuza yazdım ama k.bakmyn :) ihş bende sizinle birlikte sebeplenmek isterim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Allaha emanetsiniz.

tam dava arkadaşımı buldum o zaman.
aslında öncelikle yatırımın + ve - lerini saymakla başlasak hem diğer arkadaşlar bize daha doğru istikameti gösterecekler hemde biz daha doğru bir şekilde karar almış olacağız.

+ lar
* ) aylık az da olsa biraz daha fazla elimize para geçme ihtimali var. tabi bu 3-4 ay sonra daha sağlıklı olacak.
*) kendimize göre piyasa yapmış olacağız. potansiyel müşterilerle
*) kendi ayaklarımızın üstünde durup işverene olan bağımlılığımız bir nebze olsun azalacak.
*) kurumsallık yolunda fatura isteyen müşterilere işte faturanız diyebileceğiz.

- ler
*) yatırdığımız para boşa gidip batabiliriz
*) daha çok emek sarfetmemiz gerekecek.
*) kendimizi haftada 5 gün çalıştığımız işyerine adapte olmakta zorluk çekebiliriz. (kendi adıma söylüyorum)

sizin aklınıza gelenler de varsa benim düşünemediğim buyurun yazın. sağlıklı bir karar almakta yardımcı oluruz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im

Arkadaslar biz yazılım şirketiyiz. Java dilinde veya web tabanlı yazılım yapabiliyormusunuz?
Meloshop

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Aynı şeyleri düşünmek gerçekten hayret verici :)

+ olanlara katılıyorum
- olanlarda

1 - yatırdıgın para boşa gidecek diye yola çıkmak baştan kaybetmemizi sağlıyor.aslında bizlerdeki sorun geleceği sürekli düşünerek hareket etmemiz gelmemiş gelecek için endişelenmemiz haliyle bu durumda ileri adım atmamızı engelliyor ve hergün aynı şeyleri düşünerek adım atamıyoruz.Birde şu var birşeyler vermeden birşeyler kazanamıyosun araştırıldıgı zaman kimse elleri cebinde bir yerlere gelmemiş.Ticaret = risk insan nasıl risk almalı dersen ben burayı açtıgımda iş yaparım para kazanırım sebebini işler helalinden kazanırım diyosan bu riske girilmeli bence çabalayıpta aç kalan kimseyi görmedin bizim rızkımızı bizden daha çok düşünen rabbimiz var sadece sebebini işlemek gerek.

2- Kendi işimiz olsun daha çok emek sarfedelim bu bir eksi değil aslında bu insana değer katacak birşey rahatlıgın da bir bedeli olsun :)
3- Ben zaten çok ağır bi şekilde çalışıyorum bu sektörde sadece pazarım olsun yeter iş olsun pazarımda çok olmasa olur adıma yeterki işyerim olsun allahın izniyle hayırlı müşterilerim olsun :)

Bir adım atabilsek gerisi gelecek içimde o umut ve neşe var kendi işimi kurma düşüncesi her sabah beni yatağımdan mutlu ve huzurlu uyandıyor kendimizden eminsek risk alınmalı karşılığı alacagımıza inanıyorum .

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meloshop
Arkadaslar biz yazılım şirketiyiz. Java dilinde veya web tabanlı yazılım yapabiliyormusunuz?

merhaba, elinizdeki projenizi özelden anlatırsanız yardımcı olmak isterim.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - noidol
Aynı şeyleri düşünmek gerçekten hayret verici :)

+ olanlara katılıyorum
- olanlarda

1 - yatırdıgın para boşa gidecek diye yola çıkmak baştan kaybetmemizi sağlıyor.aslında bizlerdeki sorun geleceği sürekli düşünerek hareket etmemiz gelmemiş gelecek için endişelenmemiz haliyle bu durumda ileri adım atmamızı engelliyor ve hergün aynı şeyleri düşünerek adım atamıyoruz.Birde şu var birşeyler vermeden birşeyler kazanamıyosun araştırıldıgı zaman kimse elleri cebinde bir yerlere gelmemiş.Ticaret = risk insan nasıl risk almalı dersen ben burayı açtıgımda iş yaparım para kazanırım sebebini işler helalinden kazanırım diyosan bu riske girilmeli bence çabalayıpta aç kalan kimseyi görmedin bizim rızkımızı bizden daha çok düşünen rabbimiz var sadece sebebini işlemek gerek.

2- Kendi işimiz olsun daha çok emek sarfedelim bu bir eksi değil aslında bu insana değer katacak birşey rahatlıgın da bir bedeli olsun :)
3- Ben zaten çok ağır bi şekilde çalışıyorum bu sektörde sadece pazarım olsun yeter iş olsun pazarımda çok olmasa olur adıma yeterki işyerim olsun allahın izniyle hayırlı müşterilerim olsun :)

Bir adım atabilsek gerisi gelecek içimde o umut ve neşe var kendi işimi kurma düşüncesi her sabah beni yatağımdan mutlu ve huzurlu uyandıyor kendimizden eminsek risk alınmalı karşılığı alacagımıza inanıyorum .

kardeşim sen böyle yazınca aklıma şu ayet geldi.

Bismillahirahmanirahim
Rızkınız ve size vaad olunan şeyler göklerdedir.
Zariyat 22.ayet

İhş bismillah der yola devam edersek güzel günler bizim için daha güzel olacak gibi :) Yeterki umut ve inanç tam olsun :)

Fikrin cok iyi .bence tutar ama isini baskasina birakma fikri iyi degil . Isinin basinda durmazsan o is gurumez .

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - robertzemeckis
Fikrin cok iyi .bence tutar ama isini baskasina birakma fikri iyi degil . Isinin basinda durmazsan o is gurumez .

her ne kadar güvendiğim biri de olsa, işi öğretene kadar başında beklemekte fayda var.

Ne yaptınız @ismailix iş yeri açma girişimini ne yaptınız kurmaya başladınız mı :)

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - noidol
Ne yaptınız @ismailix iş yeri açma girişimini ne yaptınız kurmaya başladınız mı :)

şimdilik duruyor ama ilkbahara doğru (nisan-mayıs) İnşaAllah gelişmeler olacak.
sizde var mı bir gelişme.