10 yıl grafikerlik yaptım bu 10 yılın 6 yılını kendi işimi yaparak sürdürdüm
masa üstü yayıncılıkta çok başarılıydım ne isterseniz yapabiliyordum 3-5 broşür kartvizit aklınız ne gelirse yapıyordum
ama reklam işi sanal bir iş paarlaması çok zor maddi durumu iyi hakkıyla güzel iş isteyecek bundanda anlayacak insanları bulmak çok zor
herzaman müşterilerimiz verdikleri referanslara pazarlama yaptım başarılıda oldum
ama iş okadar yorucu ve meşkuliyet isteyen ve sirkülasyonu az olduğundan da az kazandıran bir işki çok bunaldım
ve reel sektöre girmeye kara verdim
şimdi ankarada ketçap mayonez imalatı yapıyorum ve inanın reklamdan 1000 kat da kolay pazarlanır birşey
şimdi iyi grafiker arkadaşlarıma tavsiyem beyin fırtınası yada fikir istiyordunuz değilmi
ozaman mimari çizimleri yarışmalar ve diğer sunumlar için görsellere dönüştürme işi ile uğraşın derim
işlerimin son yıllarında 3 mimarlık bürosunun mimari çizimlerini muhteşem görsellere ve sunumlara dönüştürüyordum
çok iyi paralar kazandım
sabır ve itina isteyen bir iş mimarın yada çizenlerin aslen neyi anlatmak istediklerini çok iyi anlamanız gerekiyor
internette arama yaparak güzel sunumlar bularak onlardan esinleniyor hatta biraz kopyalıyor bana gelen işe göre sunumlar hazırlıyordum
grafik ufkunuz iyise modern ve uçuk kabulleneilmesi zor şeyler yaratabiliyorsanız çok güzel ve kazançlı bir şektördür
mutlaka bu konuda biraz çalışın derim
kolay gelsin
okan