| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - Domainbrokers kardes 30 yasindasin ve MUAVINLIK YAPARAK 160.000 TL para birikim yaptin
senin yazdiklarindan anladigim kadariyla sen yedigin ictigin gezdigin tozdugun kiran sigaran varsa sigaran ve diger harcamalarindan sonra 30 yasina gelene dek muavinlik yaparak 160.000 TL BIRIKTIRDIN
KARDES HIC BIR IS YAPMA DUKKAN DA ACMA MUAVINLIGE DEVAM ET 160.000 BIRIKIM YAPABILMISSIN BAKSANA HIC BIR MESLEKTE BU BIRIKIMI YAPAMAZSIN
KONIKSTE EGER BU ADAMDAN COK BIRIKIM YAPAN VARSA ( SERMAYESIZ ) BUYURSUN YAZSIN
|
Dostum, ticaret bazen doğru yerde doğru zaman olmaktan ibaret. Benim çok tanıdığım var, cebinde simit alacak parası yokken şimdi fabrikalarında çalışanların sayısının kayıp olduğu.
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - CEMTOLGA 30 yaş.360 ay yapar.bunun 15 yılı çoçukluk ve okul.geriye 180 ay kalır.18 ay da askerlik.162 ay olur askerlikte çıkıtım.sen ne zaman aylık kaça muavinlik ettinkşi 160 bin tl birikim yaprun her yerin yalan konikstekilerle kafa buluyorsun.muavin aylık en fazla 1500 alır.bazı şöförler bile lamıyor gerçi bu kadar maaş.ya çalıştığın otobüsü ördeklerle yada yan gelir yaptın neyse sonuçta foyan meydana çıktı.
|
Anlayamadığım tek bir şey var, adam ciddi ciddi oturup bir şey sormuş. Hadi, diyelim ki bu adam dalga geciyor ve hayatı koniks'ten ibaret olduğu için oturup burada böyle oyunlar çeviriyor. Peki, 80 milyona dayanmış bir ülke içinde bu sermayeye sahip bir kişi böyle bir iş kurmak isteme ihtimali nedir? Bak, ben gibi yurtdışında olup Türkçe dili olan insanların böyle forumlarda dolanıp fikir aradığı çok olur. Hadi, bu adamı geçtik diyelim, internette olan her konunun bir arşiv niteliği var. Yarın öbürgün, biri tekrar bu konuyu açmadan faydalanabilir. Türkiye bu yüzden ileri gitmiyor, adam 160 bin ile dönerci açmak istemiş. O konu üzerine yoğunlaş bence.
Neyse, bende kendi önerilerimi yazmak istiyorum. Belki burada olan bir kaç arkadaşa bir ışık tutabiliriz. Üstün kirlenmeden ressam olamazsın. Bilmem bilir misin, bizim buralarda dolanan usta ve çırak farkını anlatan bir söz vardır. Usta ve çırakta duvarı boyayabilir. Fırçayı salladığında usta bir şey bildiği için, çırak ise usta öyle yaptığı için yapar. Şuan pek vaktim olmadığı için haberi arayamayacağım, ama beynim beni yanıltmıyorsa bir Amerikan şirketi, uçaklarda olan sabah kahvaltısında, bir zeytin eksilterek milyonluk tasaruf etmişler. Demek istediğim, ekmeği dolduruşun bile ay sonu kar/zarar grafiğinde kendini ciddi derecede belli edecektir. Benim, sana önerebileceğim şey, bir yere gidip çalışmaya başla, bu şekilde kimden nasıl ve kaça alınır, herşey tahminimce tek tedarikçiden almak pahalıya patlayacaktır. Bu yüzden, fiyat/kalite bazında en iyi ürünleri nereden alabilirsin bileceksin, bilmesen bile en iyi ihtimalle bir fikrin olur.