Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yeni İşler Yeni Hayaller

BaşlatanüniversiteimezunutüccarTarih30/08/2015 22:03:03Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye31 yazı
1-pazarda küçük tüpte düdüklü tencerede mısır kaynatıp küçük bardağını 3 ten,büyük bardağını 5 tl den vermek.
2-pazarda 50 lik zeytinyağı şişlerine buzlu su koyup bimden 50 krş aldığın ice teayı 1 den vermek.25 krş aldığın suyu 50 krş tan vermek.
3-lokma makinası ve kasalı arabaya sahip olup lokma dökmek.
4-ps3 kiralama.ps3 verirken bin tl depozit alıp(kendimizi garantiye alıyoruz).getirirken kirayı içinden düşüp parayı teslim etmek.

yorumlarınızı eksik etmeyin.düzelticek bi nokta varsa lütfen düzeltin.teşekkürler koniks girişimci genç ailesi...
denizliden dünyaya selamlar

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye518 yazı
Sevgili girişimci arkadaşım;
Bu bahsettiklerini zaten yapan kişiler var yani yeni şeyler değil, bu sebeple yazında belirtmediğin için söylemek isterim yeni bir furya ve algı oluşturmaz.
Ama diyorsan ki bu işleri yapanlar var biliyorum bende yapmak istiyorum bir şey kazanabilir miyim?
1) Mısır işini yaz kış yapma imkanın var, yapanlar da yapıyor. İyi bir yerde veya haftada en az 4-5 gün işlek iyi pazarlarda iş yaparsın. (En azından pazara gidince benim ufaklığın illa bardak mısır aldığını ve diğer ailelerde de benzer durum olduğuna uzun zamandır şahidim :)
2) Ice Tea yaz aylarında evet ama kışın yerine başka bir şey bulmak gerek (Yine iyi yer v.s. kuralı bunun için de geçerlidir)
3) Lokma işini de sipariş üzerine bir yere giderek yapan veya seyyar yapanlar gördüm. Kasalı bir araba ile de olmayacak bir iş değil ancak tabii bu konuda da satış potansiyeli çok çok önemli.
4) PS3 kiralama işi ise biraz zor olur zira Gittigidiyor gibi sitelerde 2. el zaten 600 - 1000 TL arasında satılıyor. Şahsen ben kiralayacak olsam 1000 TL vermek yerine 700-800 civarında 2. el satın alır. İhtiyacım olmadığı zamanda da kendim yine 2. el olarak satarım diye düşünüyorum.

Yeni iş ve hayallerinizde başarılı olmanızı temenni ederim.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye31 yazı
öncelikle değerli yorumun için teşekkür ederim.

1 ve 2. madde zabıtalarla ilgili sıkıntı olacak durumlar olabilir.insanların 2 dudak arasına bakacak işler yapmak istemem.
3. madde yapılması için az sermaye ve hırs olması gerekli.reklam ve satışı a4 le hallederim :)
4.madde ise az sermaye ile tutacak bir iş.bu depozitide ben buldum.normalde bu kiralamalarda sözleşme yapıyorlar ama biz türkiyede yaşıyoruz.türkiyede böyle sözleşme falan filan sökmez bizim millete :)
kısaca 4.maddeyi herkese öneririrm.
hatta 3.madde ek iş olmaktan çıkar.kendi işiniz bile olabilir.çünkü türkiye %99 müslüman bir ülke ve zengin sayısı oldukça fazla ve zenginlerde bu tür şeyleri oldukça severler.

umarım girişimci arkadaşlarımıza ışık tutabilmişizdir.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Gyda
Üye110 yazı

Bunlar anlık işler kardeşim,sen devamlı yapabileceğin bir meslek edin kendine,yada öğrenci misin bilmiyorum harçlık çıkarırsın bu işlerle.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye31 yazı
devamlı yapabileceğin işler için dükkan sahiplerini zengin etmek gerekiyor.

Üye110 yazı
Vermeden almak allaha mahsus,kira vereceksin tabii,dükkan olması şart değil pazar tezgahı bile olsa paralı,yani mal sahibini zengin edeceksin.Yada dükkan mülkü alıcaksın,yada kenarda köşede ufak işler kovalayacaksın.Günlük harçlık çıkarırsın ev geçindiremezsin.demek istediğim buydu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye567 yazı
3 liraya küçük bardak, 5 liraya büyük bardak mısırı kimse almaz. Sizin piyasa fiyatlarından haberiniz yok galiba. Tekirdağ'da 1.5 lira küçük bardak mısırın fiyatı. Daha 4-5 ay öncesine kadar 1 liraydı bardağı.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ycl68
Bunlar anlık işler kardeşim,sen devamlı yapabileceğin bir meslek edin kendine,yada öğrenci misin bilmiyorum harçlık çıkarırsın bu işlerle.

Agzina saglik arkadasim Arkadaslar biraz vizyonist dusunun basit konular acmayin
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye70 yazı
Kışın Bardakta çorba iyi gider

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?retmen
Üye229 yazı
malesef bu iş olayında kağıt üstünde teorik bilgilerle ,iş sahasında uygulama farklı oluyor. Bu tür işleri zaten buraya konu açarak yorumlatmak demek girişken ve esnaf yapınızın olmadıgını gösterir. Tabiri caizse esnaflıkta yırtık olmak lazım. Yoksa fikir herkeste çok. Saygılar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
herkese selam olsun.bu yazıyı yakaldım,okudum ve bende bir ek iş fikri paylaşayım diye düşündüm arkadaşlar. ancak biraz sermaye gerekli. ortalama 500 tl kadar. öncelikle kendinize marketlerdeki alışveris arabasına benzer basit, küçük bir araba yapın veya marangozda yaptırın.(altı dolaplı, ustu duz olacak sekilde.) 100 tl tahmini.bir tane mutfak tartısı.gram olarak ölçebilen 25 tl(sahibinden.com da var). mangal ve mangal kömürü biraz da tahta parçaları 50 tl. fındık kıracagı,küçük kese kağıdı. fındık ve ya kestane, ağustos ayı fındık zamanı bildiğiniz gibi. yani şuan fındıgın en ucuz oldugu zaman. 12 tl kilo fiyatı. sebebi bayramdan hemen sonra okullar açılacagı için fındığı olanlar bir an önce satacak diye. neyse, etrafınızda illaki karadenizli tanıdığınız vardır.fındık bahçesi olan.(istanbul a en yakın kandıra ve sakarya)irtibata geçin mümkünse üreticisinden direkt alın.1 çuvalı ortalama 35 kilo geliyor.yani 400 tl kadar.pazarlık ve komşu indimi vs 350 tl diyebiliriz.rütübetten korudugunuz surece fındığa bişey olmaz.günde 4-5 kilo kadar fındık kırıp arabanın altında hazır bulundurun. mangalı arabanın üzerine sabitleyip, üzerindeki sac da fındık içi kavurarak kalabalık yerlerde satabilirsiniz. 100 gr 2 tl. 300 gr 5 tl. aynı şekilde kestane de çizerek kavurup satabilirsiniz.
b.d

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Yeni Üye44 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tcoalngsau
malesef bu iş olayında kağıt üstünde teorik bilgilerle ,iş sahasında uygulama farklı oluyor. Bu tür işleri zaten buraya konu açarak yorumlatmak demek girişken ve esnaf yapınızın olmadıgını gösterir. Tabiri caizse esnaflıkta yırtık olmak lazım. Yoksa fikir herkeste çok. Saygılar

++++++ bu yoruma tam destek
Hala deniyorum. Sonunda olacak inşallah.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye31 yazı
öncelikle fikirlerini beyan eden tüm genç girişimcilere teşekkür ederim.

bu konuyu açmamdaki amaç fikirleri kendime saklamamak.ben kendi hayatımda da paylaşmayı oldukça seven biriyim.belkide bu işleri düşünen arkadaşlarıma bir ışık tutmak için açtım.çünkü piyasada çeşitliliği seven bir insanım.rekabeti seviyorum.rekabet yoksa sende yoksundur.

bazı arkadaşların kişiliğime söylediği laflar boş sözden başka birşey değil.hele hele burda konu açmam benim esnaflığımı kötülüyomuş.nabak paylaşmayak mı.burda herkes 60 yaş üstünde değil herhalde.çoğumuz genciz ve bu gençliği sağda solda heba etmek yerine kendi işimize özen göstererek farkındalığımızı oluşturabiliriz.sonuçta her halukarda herkes ölücek.ben birşeyler yaparak ölmeyi yeğlerim.