Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Perde Dükkanında Başka Neler Satılabilir ?

BaşlatansayeedTarih21/08/2015 15:11:39Yorum25

İlk mesaj
Yeni Üye72 yazı
Merhaba arkadaşlar bizim işlek olmayan bir caddede bir dükkanımız var. biz buraya perdeci açmıştık 6 ay kadar işlettik ama kendi dükkanımız olmasına rağmen kapattık. çünkü altı aylık karımız 2000 lira civarıydı :). bir memur maaşı kazanamadık diyebilirim :). sıkıntının reklam oluğunu şu zaman anladık ki kapatıyoruz yazısını yazınca millet dükkana dolmaya başladı. nerdeyse 6 ayda satamadığımız malı o zaman sattık :). esasında biraz indirim yapıp el ilanı bastırsaydık en azından ayda bin lira kazanabilirdik belki ama olmadı. neyse diyelim şimdiki sorum şu ki. biz tekrar bir dükkan açmaya karar verdik. ama dükkanda daha fazla çeşit olsun istiyoruz. dükkana perde, ev tekstili (nevresim, çarşaf, pike takımı vs.) koymayı düşünüyoruz. bunların yanına ne olabilir sorum bu. laminant parke de koyalım diyoruz. hatta bir kısma da biraz halı koyalım diyoruz. dükkan 35 metrekare civarı. bu kadar malı aç gözlülükten değilde en azından ayda 1500-2000 lira kazanalım diye koyuyoruz yanlış anlamayın :). başka ne koyabiliriz? değerli yorumlarınızı bekliyorum saygılar.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Üye508 yazı
Çok mal koymak çok müşteri gelecek demek değil..

Şuan aklıma gelenler..

MEsela yanındaki dükkanda neler var?

O caffede fast food, lokanta, kebabcı filan varsa, kahveci veya tatlıcı olabilir..

O caddenin hepsi balık malzemesi satıyorsa, sende balık malzemesi satabilirsin, zaten oraya gelen belli bir müşteri potansiyeli var demektir..

Yakında çok fazla lise veya dershane varsa internet cafe ps salonu olabilir..

o yüzden oraya ne açılacağını en iyi sen bilirsin..

Allah hayırlı iş versin..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye72 yazı
öncelikle hayırlı temennileriniz için çok teşekkür ederim.
dükkanın konumunu söylemek gerekirse de şöyle anlatayım. daha çok mahalle profili var bizim oralarda. yani karşımızda kasap onun yanında kahvehane. yanımızda fırın onun yanında berber onun yanında bakkal var. yani çarşı gibi değil. veya belli bir işte yani av malzemelerinin satıldığı bir sokak profili yok. fazla işlek olmayan bir cadde. sokak değil önünden otobüs vs. geçiyor ama işlek de değil. mahalle profilinden kurtulamamış bir cadde.

esasında perdecilik çarşıda veya işlek caddelerde olabilecek bir iş ama biz o işten anladığımız için ve dükkanımızda o cadde de olduğu için oraya açtık. sorumu yine tekrar etmek gerekirse bir perdecide başka neler satılabilir. başka şeyler satınca arada onları satınca onlardan da gelir elde ediyorsun bu sayede gelir artıyor ama dediğim gibi hedef büyük değil ayda 1500 den biraz fazla veya 1500 kazansak yeter. yine değerli fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum. ve sorumu tekrarlıyorum başka neler satabiliriz. cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye243 yazı

Store Perde Düşün Bu aralar Satışları Revaşta
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yleti?im
Yeni Üye72 yazı
değerli fikriniz için çok teşekkürler onu zaten satmayı düşünüyoruz. yazmayı unutmuşum. ilgilenip cevap yazığınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

evet arkadaşlar sorumu yinelemek gerekirse bir perdeci dükkanında ev tekstili (nevresim, pike takımı, çarşaf) vs. dışında neler satabiliriz. saygılar.

Üye243 yazı
Sayeed Hocam Sen iş mi Değişikliği Yapacaksın Çünkü Perdecide Ne Satarsan sat uçundan kenarından alakalı bişey satman lazım Perdeciye kalem almaya gelmezler kein baglantlı bir iş yapmalısın !! kafandaki tam düşünce nedir ?
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz

Üye195 yazı
Merhaba sana kuzenimin yaptığı yeniliği anlatayım oda perdeci
Kuzenim bütün sattığı ürünleri izmirden Tunaboylu gibi büyük tekstil firmaların dan alıyordu ama şimdi Denizli,Bursa gibi şehirlerden direk üreticiden ayağına giderek ve nakit alım yaparak ortalama alış esnasında %25 net bir kazanç sağlıyor ona görede ucuz satıyor kısa zamanda adından bahsedilir oldu bedavadan reklam da yapmış oluyor bu arada.Birde farklı olarak kumaş çeşiti koydu onunda çok faydasını gördü sende kumaş satabilirsin
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Yeni Üye72 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cagdasinal
Sayeed Hocam Sen iş mi Değişikliği Yapacaksın Çünkü Perdecide Ne Satarsan sat uçundan kenarından alakalı bişey satman lazım Perdeciye kalem almaya gelmezler kein baglantlı bir iş yapmalısın !! kafandaki tam düşünce nedir ?

bende perdeyle ne alakalı olabilir diye soruyorum zaten. yoksa milyoncu gibi herşeyi satarım. bir perdecide çeyiz ürünleri olabilir yatak örtüsü vs. benim sorumda başka neler olabilir onları soruyorum. biraz daha çeşit koyarsam onları satıp gelirimiz artar diye düşünüyorum.

Yeni Üye72 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mduran
Kuzenim bütün sattığı ürünleri izmirden Tunaboylu gibi büyük tekstil firmaların dan alıyordu ama şimdi Denizli,Bursa gibi şehirlerden direk üreticiden ayağına giderek ve nakit alım yaparak ortalama alış esnasında %25 net bir kazanç sağlıyor ona görede ucuz satıyor kısa zamanda adından bahsedilir oldu bedavadan reklam da yapmış oluyor bu arada.Birde farklı olarak kumaş çeşiti koydu onunda çok faydasını gördü sende kumaş satabilirsin

çok teşekkür ederim gerçekten işe yarar bilgiler vermişsiniz. kumaşıda düşüneceğim. tekrar söylüyorum gerçekten çok faydalı bilgiler vermişsiniz çok teşekkür ederim.

Yeni Üye72 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mduran

bizde perdecilik yaparken tunaboyludan alıyorduk. yani yaptığımız 6 ay gibi bir süre içinde oradan alışveriş yapmıştık. şimdi sizin sözünüze binaen bizde oralardan alırız gerçekten çok faydalı bilgiler vermişsiniz sağolun. dediğiniz gibi ucuz satınca millet birbirine söylüyor bedavadan reklamımız olmuş oluyor. ve bizimde reklama gerçekten ihtiyacımız var. dükkanımız işlek olmayan bir caddede olduğu için.

Üye243 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sayeed
Alıntı Yapılan Metin:

bende perdeyle ne alakalı olabilir diye soruyorum zaten. yoksa milyoncu gibi herşeyi satarım. bir perdecide çeyiz ürünleri olabilir yatak örtüsü vs. benim sorumda başka neler olabilir onları soruyorum. biraz daha çeşit koyarsam onları satıp gelirimiz artar diye düşünüyorum.

Ben Tam Düşünceni ögrenmek isdedim saygı değer dostum agrasif davranışa gerek yok burda dünyanın absürt sorusu geliyor bak san yardımcı olabilecek bir site

Ev tasarımı için heykelcikler http://www.swarovski.com/Web_TR/tr/07/category/Heykelcikler.html?WT.ac=Landing+%2F+Nav

http://www.swarovski.com/Web_TR/tr/0710/category/Heykelcikler/Sanat_Objeleri.html

kişiye özel Duvar kağıdı konseptti

http://www.maggenta.com/duvar-imajlari/ örnek olsun diye veriyorum

http://duvar-kagidi.biz/

perde süsleri

https://www.google.com.tr/search?q=perde+s%C3%BCsleri&biw=1680&bih=925&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBoQsARqFQoTCNSlq_-YwscCFYMMLAod7rYFqA&dpr=1

Tasarım halılar

https://www.google.com.tr/search?q=%C3%B6zel+tasar%C4%B1m+hal%C4%B1lar&biw=1680&bih=925&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBoQsARqFQoTCPDB-6GZwscCFQwQLAodc5gI5g&dpr=1

Saygılarımla
Çağdaş İNAL

Yeni Üye72 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sayeed
Alıntı Yapılan Metin:

Ben Tam Düşünceni ögrenmek isdedim saygı değer dostum agrasif davranışa gerek yok burda dünyanın absürt sorusu geliyor bak san yardımcı olabilecek bir site

Ev tasarımı için heykelcikler http://www.swarovski.com/Web_TR/tr/07/category/Heykelcikler.html?WT.ac=Landing+%2F+Nav

http://www.swarovski.com/Web_TR/tr/0710/category/Heykelcikler/Sanat_Objeleri.html

kişiye özel Duvar kağıdı konseptti

http://www.maggenta.com/duvar-imajlari/ örnek olsun diye veriyorum

http://duvar-kagidi.biz/

perde süsleri

https://www.google.com.tr/search?q=perde+s%C3%BCsleri&biw=1680&bih=925&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBoQsARqFQoTCNSlq_-YwscCFYMMLAod7rYFqA&dpr=1

Tasarım halılar

https://www.google.com.tr/search?q=%C3%B6zel+tasar%C4%B1m+hal%C4%B1lar&biw=1680&bih=925&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBoQsARqFQoTCPDB-6GZwscCFQwQLAodc5gI5g&dpr=1

yoo yanlış anlamayın agresif bir mesaj attığımı sanmıyorum. herneyse duvar kağıdı işi olabilir. hem dükkanda yer kaplamıyor karteladan beğendiriyorsun hem de olabilecek bir şey. değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim. gerçekten duvar kağıdını düşüneceğim. muhtemelen mduran arkadaşın dediği kumaşı kesin satacağım. duvar kağıdı da dükkanda yer kaplamıyorsa yani benim bildiğim gibi karteladan beğendiriyorsan onu da satabilirim. ve ciddi düşünüyorum gerçekten teşekkür ederim. güzel fikirler geliyor. fakat dükkan doldu gibi. karşı duvara tül rafı sağ duvara kumaş rafı sol tarafa ev tekstili rafları koyarsak ve tül tezgahının önüne halı koyarsak dükkanda yer kalmıyor gibi ama vitrini de değerlendirebiliriz. oraya da satabileceğimiz birşeyler söylerse arkadaşlar gerçekten güzel olur. laminant parkeyle duvar kağıdı yer kaplamıyor zaten. her neyse arkadaşların değerli fikirleri için çok teşekkür ederim fikirlerin devamını bekliyorum. saygılar.

Üye177 yazı
hocam bi ara perde işi yapmışdım perdeyi bursadan fabrikadan al çek karnen varsa uzun vadeli ve ucuza alırsın ikincisi aklıma ilk gelen stor perde şu an herkez stor perde yapdırıyor bide perde aksesuarı mesala perdelerim altına dikilen taşlar bunların kar marjı yüksekdir ama perde işi işlek cadde olmassa olmaz...

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Yeni Üye72 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muratbakal
hocam bi ara perde işi yapmışdım perdeyi bursadan fabrikadan al çek karnen varsa uzun vadeli ve ucuza alırsın ikincisi aklıma ilk gelen stor perde şu an herkez stor perde yapdırıyor bide perde aksesuarı mesala perdelerim altına dikilen taşlar bunların kar marjı yüksekdir ama perde işi işlek cadde olmassa olmaz...

fikirleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim evet perde aksesuarlarının kar marjı gerçekten çok yüksek ve birçok perdeci satmıyor. onu iyi aklıma getirdiniz. satmayı da düşünmüyorduk ama şimdi kafaya koydum çok teşekkür ederim. ve bu işlek caddede olmazsa olmaza bende çok katılıyorum fakat yapacak bir şey yok. olduğu kadar olsun inşallah. değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.

Üye177 yazı
hocam başka ne koyabilirsin şimdi aklıma geldi çek yat örtüleri var tay tüyü bizim tanıdık var bursadan alıyor izmirdede vardır muhakkak buralarda çok satıyor muhakkak ordada satar

Yeni Üye72 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muratbakal
hocam başka ne koyabilirsin şimdi aklıma geldi çek yat örtüleri var tay tüyü bizim tanıdık var bursadan alıyor izmirdede vardır muhakkak buralarda çok satıyor muhakkak ordada satar

çok sağolun. dediğiniz gibi izmirde de vardır muhakkak. arayalım onu da satmaya çalışalım. gerçekten çok teşekkür ederim güzel fikirler ve bilgiler alıyorum sağolun.

Üye170 yazı
bir sepet içine kırlent yastık koyup satmayı deneyebilirsiniz,eğer çevrenizde yoksa ve talep olacağını düşünürseniz kokulu mum çeşitleri de olabilir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye518 yazı
Perde, Halı, Nevresim v.s. olduğunda ev tekstil mağazası tarzında bir yer olacak demektir.
Dekoratif tablo ve pano satışı yapabilirsiniz bu konuda size destek olabiliriz.
İzmir'den fazlaca müşterimiz var ve görerek ürün almak isteyen de çok.
Şube adresi vererek müşteri desteği de sağlama olanağımız olabilir.
Dükkanı renklendirecek 5-6 model alırsınız, sipariş üzerine üretim yaptığımızdan stok maliyetiniz de olmaz.
Kar marjı da iyidir. Ayrıca aynı şekilde kişiye özel ürün siparişi de alırsınız 2 gün içinde hazırlar göndeririz.
Kişiye özel üründe kar marjı daha da yüksektir.
Detaylar v.s. için bize özel mesajdan veya sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. (www.tablom.com)
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye72 yazı
arkadaşlar fikirler için çok teşekkür ederim. evet kapının önüne bir sepet koyup içine kırlent koyabiliriz gerçekten çok mantıklı.
kına seti de gerçekten çok güzel fikir. muhtemelen onu da koyarız. fakat tablo işini düşündüm de bizim dükkan orta kesim bir mahalle yani tablo alan olacağını fazla zannetmiyorum. düşündüm düşünmedim değil ama hem dükkanda yer bulamadım tablo koyacak hem de dediğim gibi fazla satın alan olacağını zannetmiyorum ama ilgilendiğiniz için yine de teşekkürler. evet arkadaşlar güzel fikirler geliyor gerçekten teşekkürler.

Yeni Üye30 yazı
Merhaba oncelikle bu işin içinde olan biri olarak dükkan cok onemli işlek bir caddede cok iyi paralat kazanabilirsiniz. bunun yani sira hazir olcu zebra perdede satabilirsiniz fiyat uygun olunca dukkana giren sayisida atacaktir. isterseniz bu konuda size yardimci olabilirim.Bol kazanclar
Stor perde,zebra perde,dikey perde, her türlü mekanik perde sistemleri imalat ve montajı itina ile yapılır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı
merhaba..aynı dediğiniz tarzda bizimde bir dukkanımız var..60 m civarı..ben pazarcılık yapıyorum..pazarda el işi çeyiz urunleri ve ev tekstili urunleri satıyorum..kendim 3 vardiya fabrikada çalışıyorum..pazar haftada 1 gun,daha çok eşim ilgileniyor..dukkan işine gelince kiracı vardı çıktı boşta ve buraya birşeyler yapmayı dusunuyorum.dukkan çevresi neredeyse sizin dukkanın aynısı..pazarda sattığım urunler ve devamı ıle dukkanı genişletsem muhıt olarak satılmayacağından eminim..perde de duşundum simdi yazınızı okudum moralim bozuldu..kaç gundur dukkanda ne satabilirim diye kafayı yiyorum..araştırıyorum ama bi işe yaramıyor..caymak uzereyim..oyle dusunsem boyle dusunsem olmuyor..sermaye olarak çokta buyuk sermayem yok olsada dukkan işini batırmak istemiyorum..burada en buyuk karım kira olmaması..

pazar da yaptığım için ev tekstilinimi buyultsem dukkanda..aynı çevrede 2 dukkan var bu işi yapan..el işi satıyorum ama dukkanda gitmez.ev tekstili muamma
bebe giyim 0-12 yaş a mı girsem..gerekirse pazarıda bu işe çevirebilirim..çevre de 1 ad bu çapta dukkan var diğerleri ufak tefek
giyim işi çok var ana caddede..3-5 oturmuş dukkan var
iç giyim yok..ama giyim dukkanlarında ufak tefek satılıyor..koskoca ilçede sadece içgiyim uzerine dukkan yok.nedenini hala çozemedim
gıda işi ise yan dukkanda bizim ve bakkal kiracımız var ..
işin içinden çıkamıyorum..kafayı yemek uzereyim boşver dukkanı bu halinle devam et demek uzereyim..siz değerli arkadaşların fikirlerine muhtacım..son olarak turkiyenin unlu bakliyat il ilçelerinden kuru bakliyat getirip sadece bakliyat satsam nasıl olur..bu işi yapan arkadaşlar varsa yardımlarını esirgemezler ise teşekkur ederim.
ateş

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Üye177 yazı
bayan giyip yap iç çamaşırıda koy eşortman altıda çorapda vsvs hepsinden koy eğer ilçe ufaksa herkezi tanırsın vadeli satış yap insanlarf eline gecdikçe ödesin

Yeni Üye83 yazı
Kayseride üretici bi abim var. Yatak koruyucu çarşaf,su geçirmez alez,yastık kılıfı ve hurç imalatı yapıyor. Kumaşı istikbalden alıyor yani ihraç fazlası diyebiliriz. Ürünleri çok kaliteli. Ve de izmirde birisine toptan mal gönderiyor pazara tezgah acıyor ve de haftalık ortalama 5000 liralık mal çekiyor. Hiç bişey olmasa sırf yastık kılıfını bile dükkan önüne sepete dökebilirsiniz. Eminimki güzel satılacaktır. Hemde çeşidinize uygun. Özelden mesaj atarsanız numarasını veririm. Benim bi menfaatim yok yani :)

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Yeni Üye34 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - seyyah_ck
Kayseride üretici bi abim var. Yatak koruyucu çarşaf,su geçirmez alez,yastık kılıfı ve hurç imalatı yapıyor. Kumaşı istikbalden alıyor yani ihraç fazlası diyebiliriz. Ürünleri çok kaliteli. Ve de izmirde birisine toptan mal gönderiyor pazara tezgah acıyor ve de haftalık ortalama 5000 liralık mal çekiyor. Hiç bişey olmasa sırf yastık kılıfını bile dükkan önüne sepete dökebilirsiniz. Eminimki güzel satılacaktır. Hemde çeşidinize uygun. Özelden mesaj atarsanız numarasını veririm. Benim bi menfaatim yok yani :)

haklısın kardeşimde sadece o ürünler ile olmuyor.o ciroyu yakalamak ancak kemeraltı gibi yoğunluk olan yerde anca olur..mahalle arasında o ciroya kesinlikle çıkamazsın..işte insan boyle dusundukçe çıkamıyor işin içinden.mahalle arasında dukkan kırası olmadan çok değil sadece batırmadan bile birşeyler kazanmalı insan.burada da ne iş yapacağı önemli.bakalım biraz daha araştırayım..açıkcası caymak uzereyim.
ateş

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye83 yazı
Ben zaten size onun cirosunu yakalayabilirsiniz demedim. O hangi pazarlara açıyor onuda bilmiyorum ama belliki büyük pazarlar. Sadece sizin çeşidinize uygun bir üründe yardımcı olabileceğimi söyledim. Gerisi size kalmış. Ve kendi kanaatimi söyleyim. Ticaret bir risktir. Risk cesaret ister. O da sizde yok. Siz bu işten vazgeçin

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf