arkadaşlar biliyorsunuz sadece menemen satan yerler gibi tabak içinde sadece bulgur pilavı neden satılmasın,yanına turşu,ayran (meşrubat v.b. içecekler) veya yoğurt...bulgur pilavı yufka ekmeğiyle çok güzel gider mesela...sunumda çok önemli mesela tabak içinde güzelce kesilmiş olarak yufka ekmeği...elin italyanı sadece makarnasını bile satabiliyorken biz bulgur pilavımızla ilerde şubeler açarak kendi markamızı bile oluşturabiliriz.
tutmaz, millet evinde bulgur yemekten bıkmış zaten.gıda işinde daha çok insanların evde yapmasının mümkün olmadığı veya çok zor ve zahmetli olan şeyler tercih edilmeli.
4-5 sene önce; Etli Divrigi pilavı diye bir bulgur pilavı yemiştim. Yapımı 4-5 saat süren zahmetli bir çaba gerektiriyor ama, bence iyi bir yerde açılacak bir dükkan ile; iyi iş yapılabilir diye düşünüyorum.
Yaptığın işi güzel yaparsan neden olmasın. Yapılan yemeklerin zor olması gerekmiyor. Menemen yapmak kolay. Sucuklu yumurta kolay. En kolayı tost. Bunlar satılıyorsa bulgur pilavı iyi bir sunumla neden satılmasın. Her yerde kuru fasulye pilav var. Reklamını yaparsan başarırsın. Geçmişte yaşanmış bir olay anlatacağım. Usta bir helvacı nasıl olduysa bir gün helvayı tutturamamış ve biraz cıvık bir helva yapmış. O kadar masraf yaptı dökememiş ve diğer helvanın yanına koymuş. Gelenlerden almak isteyenlere de adını sorunca ha bi şey demiş. ha bi şeyin satışı diğerinden fazla olmuş gelenlerin çoğu ha bi şey var mı diye devamlı sormuşlar. Ustada mecburen devamlı olarak ha bi şey yapıp satmış. Diğer kaliteli helva satışları azalmasına rağmen ha bi şey satışları yükselmiş. Her şey müşteriye göredir. o ne isterse o satılır. Uygun yerin varsa aç, çeşitlerini temiz bir sunu ile sat derim.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz