Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ana Cadde Üzerinde İş Fikri. .

Başlatanmmc41Tarih27/06/2015 23:38:15Yorum26

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Arkadaşlar 135000 nüfüsu olan bir ilçenin ana caddelerinden bir tane halihazırda işlettiğim bir dükkanım var,dükkan giriş kat 45 50 m2 civarı alt kat 110 m2 civarı alt kata insan inmiyor..biz bu dükkanı 2012 yılında bayan çanta işi olarak açtık 2 sene işlettik fakat istediğimiz gibi olmadı para kazanmadı kendini zor döndürdü,daha sonra sermayeyi arttırarak uzun araştırma sonucu burada 0-8 yaş arası bebe çocuk giyimine çevirdik şu an 1 seneyi geçkin zamandır bu işi yapmaktayız zira yine çok komik cirolarla dükkan kapatıyoruz kendini döndürmüyor,dükkanımızın kirası 2800 tl,dükkan cephesi biraz dar uzunlamasına bir dükkan nedendir bilemiyoruz çok iyi bir cadde olmasına rağmen biz bu dükkanda bu işide tutturamadık...aynı sıramızda olan bir çok dükkan oldukça iyi işlemekte karşımızda koton mevcut bir çok mağazalar ve bankalar var..dükkanımız dekor olarak derli toplu çok masraf yaptık fakat sanırım bu bebe işide randıman vermeyecek ve bu caddede bu dükkanı elden çıkarmak istemiyorum bana böyle bir cadde ve dükkanda ne gibi işler önerebilirsiniz...bir arkadaşım şiddetle bijuteri işi derken kimiside döner yada fast food diyor zira gıda işinden hiç anlamamaktayız ciddi önerilerde bulunursanız sevinirim..

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
Yeni Üye11 yazı
Güncel!!!

Yeni Üye11 yazı
evet cadde dediğim gibi bir cadde,karşımda koton var bankalar var giyim mağazaları var benden yukarıda flo var v.s,alt katımı şu an kullanmayı planlamıyorum,işlek ve her türlü insanın geçtiği bir cadde sadece bu kira incik boncukla çıkarmı şu anki işi değişmeye değermi kararsız kaldım.takıştır ile görüştüm dükkan resimlerini yolladım çok beğendiler 35bin tl gibi bir rakkama komple doldururuz dükkanı dediler karar vermem gerekiyor gıdaya aklım basmıyor metrekare ve cephe darlığından dolayı giyim olmaz bijuteri diyen çok var karar vermeye çalışıorum

Yeni Üye11 yazı

yazıyı okuyan herkes bir fikir belirtirse sevinirim...

Yeni Üye93 yazı
Sayin mmc41 komik dediğiniz cirolarla bu kirayı nasıl ödediniz? Öğrenebilirsem fikirlerimi söyleyeceğim .
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye11 yazı
bu dükkanı açmadan önce 13 yıl emlak işi yapmıştım emlak işini yapmak istemediğimden bırakarak mağaza işine girdim,ama yinede arada sırada emlak işi yapmaktayım,şu anki dükkanın kira ve diğer giderlerini hep dışarıdan takviyeledim,çünki bu cadde de bir daha asla böyle bir dükkan kiralama şansım olmaz ve bu yüzden dükkanı kaptırmamak adına hep cepten takviye yaptım ama artık daha fazlası olmuyor olay bu..

Yeni Üye34 yazı
Baca varsa kesinlikle gıda işine yönelin.
cafe diyeceğim alt katı oyun salonu seklınde ayarlarsınız ama yıne baca gerekecek .
cep telefonu ve aksesuar satısı da yapabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Yeni Üye11 yazı
gıda işinden hiç anlamıyorum,baca malesef yok,malesef cafe için dışarı masa koymak yasak,cep telefon aksesuarı aklıma geldi ama bulunduğum caddede olmasada yakın civarda aşırı derecede bu işi yapan var ama bijuteri kapsamlı yapan yok..

Yeni Üye93 yazı
Sayin mmc neden şarküteri üzerine birşey düşünmüyor sunuz?

Yeni Üye11 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - robust3471
Sayin mmc neden şarküteri üzerine birşey düşünmüyor sunuz?

bilmem peynirci baba var biraz ilerimde ondan sanırım..

Yeni Üye93 yazı
Sizde tavuk agirlikli bir yer acabilirsiniz tavuk çevirmede koyarsaniz caddede iş yapar

Üye300 yazı
bayan-erkek karışık ayakkabı veya açık parfüm olabilir mi ?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye12 yazı
Herkes kendi çevresindeki cadde sokaklarla kıyasla**** cevap veriyor ama,merkezi biyerse fast food işi o bebe giyim eşyz vs.sinden çokdaha karlı olacaktır.sizin işi bilmemeniz pek önemli değil genc bir arkadaşi yaniniza alın tavuk döner kesmekten hazirlamaktan kolay bişey olmadığinı göreceksiniz.önemli olan keserken ölçülü kesmekte eti.yahut pastane tarzı kafe gibide olabilir dediğiniz gibi ayakaltı bi yerdeyse dükkaniniz.kolay gelsin.bujiteri taktakıştır uzun vadede kar bıra#311;maz başa döndürür sizi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye11 yazı
evet bulunduğum cadde,hani her il yada ilçenin ana bir caddesi olur ya öyle bir cadde işlek.ama bulunduğumuz yer tersane ve askeriye olması sebebi ile çok fazla gıda,lokanta,fast food,çiğ köfte,pide aşırı gıda sektörü bulunuyor gerçi bizim cadde de sadece 4 dükkan aşşağımızda yıllardan beri mevcut bir tavuk dönerci var çok mezbere bir yer olmasına rağmen iyi iş yapıyor kalkıp 4 dükkan üstünde aynı işi yapmak ne denli mantıklı bilemedim birde oldum olası gıda işine hiç aklım basmadı ama şuan olursa ya gıda yada kadınlara yönelik takı bijuteri yakın geliyor bana...

Yeni Üye18 yazı
Bak orda bayan iç camasir ve çorap isine de girebilirsiniz. Yaninda parfüm oje vsde satarsaniz bence tutar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Yeni Üye11 yazı
çaprazımda kurumsal mağazalar zinciri olan iç giyim mağazaları KOMPEDAN var,2 dükkan altım kozmetik 4 dükkan üstüm gratis:D

Üye345 yazı
telefoncu....................
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye18 yazı
Abi o var, bu var.. diye sen iş yapma ozaman..

Yeni Üye11 yazı
Tabiiki o var bu var diye o işi yapmamak doğru değil zira bundan önce yaptığım işler etrafımda hiç olmamasına rağmen tutmadığından riski en az ve 3. cüde başarıyı yakalayabilecek bir şey yapmak istediğimden herşeyi irdeliyorum..dükkanımın yerinin güzel olması ama caddedeki en dar cephelerden birine sahip olmasından dolayı giyim ve metrekare gerektiren işleri kaldırmıyacağını düşündüğümden daha çok metrekare gerektirmeyen şeylere yönelmek istiyorum...bijuteri kafamda oldukça yerleşiyor bu konuyla alakalı fikirler sunarsanız sevinirim.

Yeni Üye68 yazı
Abicim neden tekrar emlak işine yönelmiyorsunuz. Madem tecrübeniz var daha iyi kazandıracak iş yokki. Ama becerebilirseniz. Emlakdaki kazanç hiçbirşeyde yok. Dükkanınızda kapsamlı bir şekilde daire satış, kiralama arsa tarla satış işleri yapabilir hatta yanında dekorasyon tadilat işleride alabilirsiniz.
otomobil profesörü
05437457011

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Otomotiv
Yeni Üye18 yazı
Abi simdi yazar, 2 dükkân altım emlakçı, 5 dükkân üstüm remax, caddede de enaz 3 tane dekorasyoncu var :))

Yeni Üye11 yazı
jewel sanırım işin mahiyetini anlıyamadın neyse...tuccar emlak işini zaten devam ettiriyorum sözkonusu dükkanımın bir üst katı emlak ofisim zira caddede böyle bir dükkanı da kaybetmek istemediğimden geçerli bir iş yapmak istiyorum,emlak işi yanında sıcak para getiren bir iş yapınca çok daha sağlıklıdır yeri gelir 3 ay bir kuruş kazanamazsınız,herkeze verdiğiniz bilgiler ve yazılarınız için teşekkür ederim

Yeni Üye68 yazı
Abicim madem sıcak para istiyorsan sıcak paranın en çok döndüğü sektöre gireceksin. Oda GIDA dır. İnsanlar ayakkabı almaz elbise almaz ev almaz araba almaz hiçbirşey olmaz. Ama yemeden en fazla 4 saat bilemedin 5 saat durur. Konseptinide alternatifleri düşünerek caddede en az olanı yapacan. Paket servis işine mutlaka gir iyi para var. Ama düzenini iyi kurarsan tıkır tıkır işler.
otomobil profesörü
05437457011

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Otomotiv
Yeni Üye18 yazı
120 bin krediyi sana versek , bizim karimiz ne olacak??

Yeni Üye18 yazı
Buna bankerlik veya daha yumuşak tabiriyle "tefecilik" (faizcilik) denir ki, Türkiye'de suçtur. (Türk Ceza Kan. Md.241)

Üye410 yazı
ince uzun cephesi dar dükkanlar iş yapmak açısından oldukça zordur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yunussebat
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Jewel_py1
Buna bankerlik veya daha yumuşak tabiriyle "tefecilik" (faizcilik) denir ki, Türkiye'de suçtur. (Türk Ceza Kan. Md.241)

Ya Hû! Mübarek ne alakası var. Bu bir teklif. Kanuni zemine oturttuktan sonra herşeyi ne sıkıntısı var. Ben 20 senedir bu semtteyim. Elhamdülillah herkes iyi bilir bizi. Ve en nihayetinde kanuni zemine de oturtuldu mu herşey, ve dükkan da sokağımın bağlandığı ana caddede. e dükkanda da çalışacagımıza göre.

Kişi ayna olarak kendine bakması kâfi'dir.

Olmadı. Bu son cümlen yakışık almadı. Oysa ben yumuşak bir dil kullanmıştım size karşı..
Şimdi biraz daha ağırlaşacam..
Siz.. Hiç tanımadığınız kişilerden faiziyle para istiyorsunuz yani tefecilik yapmasını istiyorsunuz. Sizin "Dolandırıcı" olmadığınızı varsa**** söylüyorum : İnsanları suç işlemeye teşvik etmek suçtur, Türk Ceza Kanunu ortadadır, Kanun açık ve ortadayken hala neyi nereye hangi zemine nasıl! oturtmaktan bahsediyorsunuz??

5237 S. Kan. Madde 241'e göre; "Kazanç elde etmek maksadıyla başkasına ödünç para veren kişi 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır."