öncelikle neden böyle bir başlık açtım anlatayım. Bir kaç yıldır Rusya için ufak tefek ürün araştırması yapıyorum.. Gördüğüm manzara içler acısı.. Firma sahibi arkadaşlar yanlış anlamayın ama devir internet devri ve bir çok firmanın hala internet sitesi yok. Olan da oldukça amatör ve açmış olmak için açılmış siteler.. (son güncellemeler 2009-2010 gibi) email atıyorsun cevap veren yok yahu bu insanlar Rusya'dan veya dünyanın diğer ucundan sizi nasıl bulacak? Diyelim ki size ulaştık ve derdimizi anlattık adama firmanı anlatan bir tanıtım yazısı,katalog düzgün resimli bir fiyat listesi yap diyorum 'abi katalog yok whatsapp'dan foto atayım diyor. Yahu dünya'da nerede böyle ticaret anlayışı var.Geçenlerde deri eldiven arıyorum google da 3-5 üreticinin sayfası ya var ya yok.. birine sordum neden böyle dedim Çin bizi bitirdi herkes kapattı diyor.. Çin tabi bizi bitirir adamlar neredeyse 24 saat alibaba'da online bekliyor biri sipariş verse de mal satsak diyor kimse whatsapp var mı diye sormuyor.. Dış cephe kaplama firmasına ürünlerle ilgili teknik 5-6 soru soru sordular firmaya gönderdim adam 5-6 satır cevap yazıp göndermiş.. Aynı soruları aynı malı satan Hintli firmaya gönderdim adamlar 3 sayfa teknik bilgi gönderdiler.. En basitinden sattığınız dış cephe kaplaması kaç derece soğuğa kadar dayanır diye soruyorlar ona bile cevap veremediler.. Çoğu sitenin ingilizce sayfası bile yok mal almak isteyen senin sayfanı nasıl anlasın. Benim bildiğim son 3 üründe Ruslar Türkiye'yi bırakıp Çin'e döndü oradan aldılar, sebebi de yetersiz info.. Yabancılar leb demeden leblebiyi anlayan insanlar değil sen bırak leblebiyi gerekirse leblebinin yapılışını, tarihini bile anlatacaksın.. 3 satırla bu işler yürümüyor.. Nacizane görüşlerim böyle nasıl düzelir bilmiyorum ama değişmesi şart..
herkes bol kazançlar