Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Avm'ler Hakkında

BaşlatanyEmreozcTarih10/06/2015 22:44:12Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Herkese merhabalar. İstanbul Üniversitesi Maliye mezunuyum. Mezun olur olmaz askerliğimi tamamlayıp 1 buçuk ay önce vatani görevimi tamamlamış bulunmaktayım. Fakat herkesin dediği gibi asıl askerlik şimdi başlıyormuş. İş arama yoluna koyulmuşken, her zaman aklımda bulunan iş fikrini hayata geçirmeyi planlıyorum. Üniversitemin son senesin de sağolsun bizim üni.ye özel KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik dersi açtı ve bu dersi aldım şuan elimde bu sertifika var. Elimde bir iş fikri de var, KOSGEB formunu aynı dersde ki gibi doldurdum bir kaç eksiği var onları da tamamlamaya çalışıyorum. Anlatmaya çalıştığım şu ki çoğu AVM ile postalaşıp ön fikir almaya çalışıyorum fakat bu AVM'lerin genel bir kiralama prosedürleri yok herhalde. Herkese kafalarına göre kira biçiyorlar. Benim bir stand açma fikrim var, şuan bu fikrin ne olduğu gizli kalması gerekiyor, iki ortağım var. Kiralar hakkında bilgi sahibi birileri varsa gerçekten o kişiye çok minnet duyarım. Avrupa Yakasında ki AVM'ler önceliktir.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye53 yazı
alanyada bi avm kazanctan %25 istiyor. Baska biride konuma göre kira istiyor.
Fikrinizi özelden paylasabilirmisiniz. Sonucta alanyadan gelipte size rakip olacak halim yok :)
serdar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye15 yazı
arkadasım tam 3 yıl ıstanbul avrupa yakasındakı avm lerle calısdım stand kurdum mıdye dolma standı cukulata stadı cıykofte standı .... avm lerde kırayı avm nin popülüterliliği ile alakalıdır .yani bir marmara forum ile merter kale center ın bır olmasını bekleme yada istinye park ıle olıvıum un. bir avm ye girmenin en önemli sart marka olmandır .A plus avm ( ıstınye park,mall of istanbul,akmerkez gibi...) her markayı almaz sadece ust sekment markaları alır vıctorıa secret vakko gıbı yada cok saglam bir agabeyin olması gerekır .ve buralarda kıralar mınumum 5000 dolardan baslar 15 000 dolara kadar gıder ve genelde standlara bazen yer bıle vermezler.bır dusun ortalama 7000 dolar kıra verdını ne satacaksında malıyet cıktıktan sonra kıra vergı urun malıyetınden sonra kar elde edebıleceksın.gelelım Aplus dısındakı 2.sınıf avm lere bu kouda da ortalama 3000 tl 10000 tlarası yıne avm nın koumuna ve içeri giren gunluk musderi sayısına gore degişiklik gösterir.avm lerde yer kıralarken kı en onemlı problem muhattap bulamamak olur .arasınız gorusmezler maıl atın derler .maıl atarsınız cevap vermez gunlerce bazen haftalarca bekletırler .bu işlere bakan kişiler avm lerde cok fazla bole talep geldiği için kendilerini kral olarak gorurleranlıycanız işiniz zor eger gercekten bır avm de baslamak ıstıyorsanız sıze danısmanlık hızmetı verebılırım ama benım tavsıyem işlek bır dukkan daha mantıklı olur
secmen

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek