Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bebek Market Acmak

BaşlatanhattorihanzoTarih30/08/2008 16:30:41Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Ben buyuk bir bebek market acmayı dusunuyorum.Ama bununla ilgili urunlerin nasıl tedarik edildigi firmaların calısma sartları kar marjı vede gercekten karlı bir is olup olmadıgı konusunda daha onceden deneyimli arkadaslar bilgi verirse memnun olurum.Yardımcı olan arkadaslara simdiden tesekkurler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sağlık hizmetleri
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Editör5590 yazı
Sadece bebek üzerine ise ve bir şirketin yoksa 5000ytl ye bu işe direk başlayabilirsin desem inanırmısın??
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye24 yazı
akinselçuk, bunun nasıl olacağını açıklarsan sevinirim

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Di?er
Üye831 yazı

Sallamayın sayın akınselçuk,arkadaş büyük bir bebek market açmayı düşünüyor, 5 000 ytl'ye küçük bir büfe bile açamazsın.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye195 yazı
Hala akınselçuku çözemedinizmi gene sanal ortamda mağaza kurup ordan satışı öneriyordur. Tamam bu geleceğin sektörü olabilir ama buradaki çoğu kişi hemen şimdi şu ana yatırım yapmak istiyor

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Üye195 yazı
Hala akınselçuku çözemedinizmi gene sanal ortamda mağaza kurup ordan satışı öneriyordur. Tamam bu geleceğin sektörü olabilir ama buradaki çoğu kişi hemen şimdi şu ana yatırım yapmak istiyor

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Editör5590 yazı
Bak anlayan anlamış.

Ucuz küçük masalı sandalyeli telefonlu fakslı bir büro tutacak. İlerisi için ufak bir deposu olursa daha iyi olur. Yanına birini bulup bir Ltd. şirket kuracak. Bir sanal magaza alacak. SSL alacak. Bankadan sanal pos alacak. Bebekcinin biriyle bayilik sözleşmesi yapacak. Önce webden başkasının malını (%15 iskonto ile) sonra zamanla kendi malını (%30 iskonto ve üstü) satmaya başlayacak. (minimum 5bin harcar daha kaliteli yapacaksa biraz daha fazla harcar)

Webde çok hit almak bir sanat, bunu öğrenecek. Sonra bu hiti paraya çevirmek te ayrı bir sanat bunu da kavrayacak. Bayilik alacağı bebekcinin soruşturmasını yapacak bazısı hiç kazanmana müsade etmeyecek anlaşmalar yapar çünkü. Kargonun nasıl hatasız ve ucuza olabileceğini keşfedecek. Zira kargo sağlam olmazsa %15 uçar gider. Mal müşteriye ulaşmaz veya hep hatalı ulaşırsa iş baştan çöker. Hangi dönemde hangi müşteri tipinin hangi tür malları çok alma eğiliminde olduğunu keşfedecek.

Bebek ve çeyiz çok güzel kalemler az tıklanıp çok satılan cinsten ama webde en çok aranan ürün cep.

Ben bıktım artık hemen para kazanayım çok satayım derseniz vucudunuzla ilgili mucizevi şeyler vadeden bitkisel kökenli ilacımsı ürünleri tedarik etmelisiniz. Bunları bedavaya yakın tedarik edip fahiş fiyatlarla satabilirsiniz (çünkü webde ve tahtakalede %99u sahtedir) fakat devlet babanın maliyesi ve sağlık unsurları yakalarsa napar orasını bilemem birde bu tip ürünleri ön plana çıkaran sitelerin hackerlerın çok ilgisini çekip derhal saldırıya geçeceğini unutmamalısınız.
tamnland.com

Editör5590 yazı
Bebek marketin içini malla doldurmak için en azından 70-80 bin para dökmek gerek. Başlangıçta çok az iskonto verir iyi firmalar. Belanı bir bulda gülelim arkandan der gibi !! Dükkan küçük olmaz nereden baksan aylığı en ucuz birkaç bin olur. Raf terek reyon vitrin reklam ilk müşterilere ucuz fiyat derken çok feci içeri girilir. İnatlaşacak paran yoksa magaza olarak girilecek iş değil bence.

Weble başlayıp sonra magaza açmak bence çok mantıklı. Ama webinde çok inceliği var çok hevesli olmak ve işi güzel kavramak gerek. Onunda masrafı var elbet ama hiç değilse 200m2 bir ev parası değil. İş olmasa bile kendini kurtarır, hatta hiç satamasan batsan bile eski model bir araba parasıdır batacak olan.
tamnland.com

Editör5590 yazı
Bakınız burada bir detay daha var. Başlık sahibi diyorki ''büyük bir bebek market açmayı düşünüyorum''

Küçük değil, büyük diyor yani içi her çeşit mal dolu demek bu, dekorasyonlu janjanlı bir market. İri tekerlekli amortisörlü bebek arabası da var , ninni söyleyen beşikte var, chicconun full emzik çeşidide var.
Büyük yatırım ciddi sermaye gerek, adam gibi bebe market açmak diyor yani.

Fakat sonrada diyorki; mal tedariği nasıl, kar marjı ne, bu iş kazançlımı ?

Uydumu ilk cümleyle ikincisi ? Uymadı.

Bu arkadaşımız ya bu sektöre heves duymuş fakat bilgisi pek yok merak ediyor.

(Ya da aslında eskilerin kurt bebe magazacısı buradan kekliklere sazanlara nabız yokluyor ! Ama ne gerek var canı o kadar mı sıkılmış kimse de böyle bir şey yapmaz.)

O zaman bu kardeşimize önerilecek en güzel şey bu işe web de başlaması olur. Niye çünkü az bir parayla bir kaç yıl hem ufak ufak kazanır hemde bebek magazacılığı konusunda hiç bir yerden alamayacağı gayet ciddi bir staj almış olur. Küçük büro ufak bir bebe dükkanı olur derken manuel magazacılığa geçiş yapar , ama artık sormaz mal nerden tedarik edilir diye hepsini biliyordur iyisini kazıkcısını devamlılığı olanı mal bir var bir yok olanını. Kar marjının ne kadar olduğunu öğrenir . Başlarda %7-8 le kendisini inleten ama aynı zamanda sürekli gazda veren chicco gibi firmaların aynı malı gün gelip %50 iskontolara nasıl düşebildiğini öğrenmiş olur.

Tedarikcinin sonu gelmez aynı malı birçok değişik kanaldan bulabilirsin bu her sektör için geçerlidir. Ama hem iyi hemde ucuz mala ulaşmak için bilen birinin söylemesi yetmez mutlaka o yollardan geçmelisin.
Nakit paranın akışına bağlı olarak iskontoların mantık sınırlarını zorlayacağı akıl almaz satış metotlarını görebilmek için mutlaka işin içine girmek gerek. Sana ben bu malı 100liraya satıyordum ama şimdi 22 liraya satacağım diyemez ama satmakta ister. Karmakarışık bir satış metotodu bulur gelir. Eğer sen arkadaş bu malı bana aylarca 100 liradan sattın şimdi sonuçta 22 liraya geliyor bu nasıl oluyor kazıkmı yedim diyememen içidir bu metotlar zaten sende demezsin kendini terfi etti sayar sesini çıkarmazsın. Bütün bunlar yaşamadan öğrenilemez ama ucuza öğrenilebilir . . .
tamnland.com

Yeni Üye1 yazı
ben 10 senedir bebe giyimi işi yapıorum benim knumum gereği ben sizden daha deneyimlıyım arkadaslar bırakın ben yonlendıreyım arkadaşı arkasımız buyuk bır yer acacakmıs kazanır cok kazanır kardesım kazanır ama sermayen bıtmez tukenez olamsı lazım cunku en az bin casıt mal cesıt var bunlardan bır ıkı weya ucununu eksık edersen musteri baska yere kayar hem buyuk dıyorsun ama ne kadar buyuk olacak onuda solememişssin neyse ama once yapacagın ısı bır tanı derım ben ..........
omurovsky

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Esnaf
Üye107 yazı
(ben 10 senedir bebe giyimi işi yapıorum benim knumum gereği ben sizden daha deneyimlıyım arkadaslar) lafına istinaden

Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter
güvenme malına mülküne bir kıvılcım yeter

sende güvenme bilgine bi gün gelir birisi al aşağı eder seni şaşırırsın

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Denizci