Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fason İmalat Hk.

BaşlatanikaraburcTarih09/05/2015 21:55:46Yorum2

İlk mesaj
Sn. Hemşehrim, merhabalar.

Benim de ihracat - ithalat üzerine kurduğum şahıs firmam var ve kayısı pestili üretimi için bir fabrikayla anlaştım. Pestil ambalajına tescilli markamı bastırma konusunda anlaştık. Yurt dışından sipariş aldım. Ürünü göndereceğim. Fakat bir sorunum var. Gıda sağlık sertifikası üzerinde üretici firma olarak fabrikanın ismi yazıyor. İhracatçı olarak ise benim firmanın. Ürünlerle beraber sağlık sertifikasını gönderince alıcı firma üretici fimanın adını gördüğünde beni aradan çıkaracak ve ikinci siparişi doğrudan fabrikayla iletişime geçerek yapacaktır. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler, bol kazançlar.

Acil acil
Akka Global

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Alici her zaman daha uygun fiyata almak ister.Bunu saglayanda ureticiler veya birinci elden alis yapmaktir.Haliyle sen arada olmadigin zaman senin kar marjin isin icinden ciktigi zaman daha ekonomik fiyat olur.Kendi firmani bu tur fabrika uretici statusune getirir haliyle kendine boyle bir sertifika alir ve fason olarak bu urunleri yaptirir kendi markani bastirirsan sorun cozulmus olur.

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Ticaret
kendi tescilli markanın kullanım hakkını üretici firmaya ver sözleşmeli olarak. senin markan adı altında üretim yapabilsin firma ile sözleşme yap bakanlığa o bildirecek biz mevcut sistemde bu marka adı ile üretim yapıyoruz diye o sana satacak sen alsat yapmış gibi olacaksın. ama isim hakkı sende olacak. sözleşmede belirteceksin sadece bu marka ile bu firmaya üretim yapabilir diye. biz bu sorunu tse isteyen müşterilerimizle bu şekilde çözdük. fabrika kendi markasında tse var bizim markada yok. ona sözleşmeli kullanım hakkı verdik. oda tse ye dedi ki biz ikinci marka olarak bu marka ile satış yapacağız dedi ve uygunluk belgesi aldı sonra sorun çözüldü. fakat süreç 3 - 4 ay sürdü. iyi çalışmalar.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat