Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gürcistan(tiflis) İş Kurma Hakkında Soruları.

Başlatannexo55Tarih27/04/2015 16:02:36Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Merhaba arkadaşlar.

Benim elimde az miktarda para var(8000 tl civarı)
ben elimdeki para ile küçük bir dükkan açmak istiyorum.
tabi elimdeki para ile türkiyede bir dükkan kiralamak içini döşemek ve diğer işlemleri yapmak biraz zor.
bu para ile ancak 3 ay filan gidebilirim.

bence çevre ülkelerde elimdeki para ile bu işi yapabilirmiyim diye araştırdım.

çevremizde hem bize komşu olan hemde asgari ücretin düşük olduğu gürcistanı buldum.

araştırdığım kadarıyla asgari ücret 150 gel miş yani 180 tl filan.

asgari ücrete dikkat etmemim nedeni emlak fiyatlarının ve yaşam maliyetlerinin asgari ücretle doğru orantılı gittiğini düşünmemdir.

gürcistanda ilk aklıma batum geldi ama tabi herkezin ilk aklına batum geleceği için vazgeçtim. turistik yer olduğundan hemde çok yatırım alacağından pahalı olacağını tahmin ediyorum. (araştırmalarımda bunu doğrular nitelikteydi)

bende başkent olan tiflisi seçtim. bu hafta sonu tiflisi görmeye gideceğim. internette gürcistanın emlak sitelerini buldum ve sitelerde dükkan kira ücretlerine baktım. bana çok geldi. türkiyeden bile çok yüksekti. internettede tam bir veri bulamadım.
benim merak ettiğim gürcistanda özellikle tifliste ev ve dükkan kiraları ne durumda. şehir merkezinde (en işlek cadde olmak zorunda değil) fiyatlar nedir ? türkiyedeki fiyatlara 100 dersek gürcistan kaç alır. buraya göre daha ucuzmudur(hem yaşam hem emlak fiyatları olarak)

şu anda ben kardeşlerim ile ortak işte çalışmaktayım. 1 dükkanımız var pastane. ben kendi işimi kurup ayrılmak istiyorum. gelir konusunda pek bir sıkıntım yok yani gürcistanda yüksek gelir beklemiyorum. bekarım bundan dolayı giderimde az. düşüncem gürcistanın ucuz bir ülke olduğu ve bundan dolayı düşük maliyetlerle bir iş kurulabileceği ve bu işin getireceği gelir ile gürcistanda yaşanabileceği şeklindedir. bu düşüncem gerçekçimidir yoksa tamamiyle hayalimi ?

sorularıma cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. eğer yazıda bir hatam olmuşsa affola.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye6 yazı
arkadaşlar tüm yorumlar benim için değerlidir. azda olsa fikriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye92 yazı
Arkadaşım detaylı olarak yazmak isterdim ama yoldan geldim çok yorgunum bi duş alıp yatıcam imla ve yazım hataları için de özür hevesini kırmak istemem ama belirttiğin bütçeyle buralarda yapılabilecek legal bir iş maalesef yok ayrıca burası ucuz bi ülke değil yada artık değil biriktirdiğin parana da zamanı nada yazık etmiş olursun zaten geleceğini yazmışsın bir işe kalkışmadan gel buraya ye iç eğlen ki bunlar da artık ucuz değil sonra memleketine dön işine gücüne bak elindeki parandan da olma hevesini kırdığım için özür dilerim ama artık bir Türkün daha bu topraklarda para kaybetmesine tahammül edemiyorum iyi geceler saygılar kendine iyi bak :)

Yerleşim Gürcistan / BatumyMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gunaydin
Arkadaşım detaylı olarak yazmak isterdim ama yoldan geldim çok yorgunum bi duş alıp yatıcam imla ve yazım hataları için de özür hevesini kırmak istemem ama belirttiğin bütçeyle buralarda yapılabilecek legal bir iş maalesef yok ayrıca burası ucuz bi ülke değil yada artık değil biriktirdiğin parana da zamanı nada yazık etmiş olursun zaten geleceğini yazmışsın bir işe kalkışmadan gel buraya ye iç eğlen ki bunlar da artık ucuz değil sonra memleketine dön işine gücüne bak elindeki parandan da olma hevesini kırdığım için özür dilerim ama artık bir Türkün daha bu topraklarda para kaybetmesine tahammül edemiyorum iyi geceler saygılar kendine iyi bak :)

cevap için çok teşekkür ederim. fakat bir arkadaşta pm atmış. batum buradan bile pahalı hem işçi ücreti hemde gayrimenkul açısından ama diger şehirleri(tiflis kutaisi vb.) ucuzdur. batum oranın turistik yeri oldugundan pahalı yazmış. siz yorumu batum içinmi verdiniz yoksa tüm gürcistn için geçerlimi.yanlış anlamayın sizin yorumunuza zıt gitmeye çalışmıyorum sadece aklımdaki soru işaretlerini yok etmeye çalışıyorum. egerki yorumunuz tüm gürcistan içinse benim çözemediğim konu bu ülkenin ihracatı az. yeni kurulmuş bir ülke geçmişi çok yok. kiş başına düşen gelir az. asgari ücreti düşük. tüm bunlara ragmen nasıl ülke pahalı olabiliyor. göremediğim bir noktamı var ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye74 yazı
selamaleyküm kardeşim ticaret her zaman sevdiğim şeydir .özele gelirsen görüşebiliriz.mail adresim msdrnc@gmail.com
herşey kısmet.....

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Herkes zekası kadar işyapar. Para bazen sadece bir vesiledir. Bazı insanlar şevkiyle ve hırsıyla olmayacak işler başarabilir. Bence git ve iş kuracağın yeri gez. Aklına yatan ne varsa onu yap. Unutma bir Türk kimsenin yapamadığını yapan kişidir. Sadece dil öğrenmeye bak. Çivi ***ür tel getir. Yeter ki işyap
003E

Yerleşim Türkiye / Antalya