| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - TicariOgrenci Sayın abilerim ve kardeşlerim . Ispartada öğrenciyim Turizm ve Otelcilik okuyorum . Gün içinde yeterince fazladan boş vaktim mevcut . 2500-3000 lira arası sermayem var daha önce kıraathane ve cafe tarzı işletmelerde çalışdım esnaflığı az çok bilirim . Elimde olan sermayemi arttırmak ve ileriye dönük bir miktar birikim yapmak istiyorum . O değerli görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim . Şimdiden teşekkür ederim ...
|
Sevgili kardeşim.
Bak aslında aradığın soru senin yine yazının içerisinde.
Ne güzel Isparta'dayım demişsin. Isparta'nın gül ve ürünleri meşhur. Hele sen bir de Turizm öğrencisisin. Biraz girişken ol. En çok gidebilecek gül ürünü nedir? Kremler, losyonlar, yaz geldi, kremleri var bunun.
Bayanların kozmetik meraklarını da biliyorsun.
Ispartada öğrencisin ama ailen ve evin nerede bilmiyorum. Farklı bir şehirde olduğunu düşünüyorum. İzinlere gelişlerinde parasın 500TL'lik kısmı ile inanılmaz miktarda ve farklı çeşitlerde ürünler alma imkanın var. Getir onu memleketine. Sağa sola göster, kullan, kullandırt. Bu bir nevi reklam tarzında olacaktır. Hatta it bir matbaaya, şöyle farklı birkaç broşür, el ilanı bastırt. Esnaftan tanıdıklara bırak. Sonra takip etmeye bak.
Tabi bunu yapacağın bölgeye göre ürün çeşitlerini belirle. Vücut kremleri olabilir, kolonyalar olur, çok muhafazakar bölgelerde gül tesbihleri vb. gibi. ( Yahu turizmci olan sensin :D )
Hadi bakalım. Bu konulara çalış. Hatta fikir olarak yardımcı olabileceğim birşey olursa yardım ederim. Malum, hepimiz öğrenciydik ve yaklaşık senin gibi şeyler yaşadık.. Yolun ve bahtın açık olsun.