Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Alibaba Dan Mal Alım Hakkında Bilgisi Olanlar . .

BaşlatansayeedTarih29/03/2015 22:37:01Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye72 yazı
merhaba arkadaşlar alibaba.com sitesinden ucuz bir elektrikli kamyonet almayı düşünüyorum. üretici firma çinde ve kamyoneti oradan yollayacaklar. ama alibaba dan nasıl ticaret yapılır bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. gümrük işleri nasıldır firmaya güvenebilir miyim vs. bunların hiçbirini bilmiyorum. esasında demek istediğim şu

çinden mal ithal eden arkadaşlar bu konunun nasıl olabileceği hakkında bana bilgi verebilirler mi acaba. bunu soracaktım. konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan birine anlatır gibi anlatırsanız sevinirim :) sadece ucuz bir elektrikli kamyonet almayı düşünüyorum. bu arada en az alım 1 adettir diye belirtmişler yani 1 tane alabiliyormuşuz anladığım kadarıyla.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye72 yazı
arkadaşlar bilgisi olan yok mu acaba ? önceden alibaba dan ticaret yapmış biri de olabilir ?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye99 yazı
alibaba dan o şekilde ürün alamazsın Alibaba Express e girmen gerek orada da elektrikli kamyonet satmazlar ayrıca çanta almıyosun ki araç alıyosun :) "yurt dışından otomobil getirmek" konusunu google amca ya bir sor istersen emin ol vazgeçeceksin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye72 yazı

hiç bir bilgim olmadığı için saçmalamış olabilirim :) ama elektrikli kamyonet diye arttığımda alibaba da uygun fiyata buldum. güvenilirse alayım dedim ama ayrıntılar vs. konusunda hiç de bilgim yok tabi ki. dediğinizi bir araştırayım ilginiz için tekrar teşekkür ederim :).

Yeni Üye72 yazı
hocam çok saolun. araştırdım ve vazgeçtim :D okuduğum bir yazı şuydu mesela 20 bin dolarlık bir mustang 45 bin dolara geliyormuş. %100 den fazla vergi biniyormuş. önceden vergi %1 miş o zaman çok getirilmiş bunun önüne geçilmek için vergiler arttırılmış galiba. türkiyeyle aynı paraya geliyor nerdeyse. burdan almak en mantıklısı. tekrar teşekkür ederim.

Yeni Üye72 yazı
yalnız şöyle bir sorum olacak türkiye de satılan bir modelde motorlu taşıtlar vergisinden muaftır diyor. böyle bir mala da %100 den fazla vergi biniyor mu ? konuyla ilgili nerdeyse hiçbir bilgim olmadığından kafam çok karışık.