Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

İlginç Ve Etkili Bir Satış Yöntemi

Başlatanadige46Tarih19/03/2015 16:05:11Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye77 yazı
Şehrimizde beş senedir bir kaç defadır denk geldiğimiz bir olayı anlatayım.
Eşim iki sene öncesine kadar bayan terzisiydi.O zamanlar motorlu bir genç öğleden sonra elinde bir poşet tatlıyla dükkana gelmiş ve ''abla tatlı siparişlerinizi getirdim'' demiş.Eşimde gencin emin ifadelerinden bir anda boş bulunmuş ve bir kilo tatlının ücretini ödeyerek almış.Çok geçmeden eşim sipariş vermediği aklına gelmiş ve belki eleman vermiştir diye yanında çalışan ablaya sormuş.Oda sipariş vermediğini söyleyince ikiside kuşkulanmışlar ve tatlıyı yememişler.
Yine iki sene önce aynı vakitte ansızın tıpkı tarifteki genci andıran bir genç motorla dükkana geldi ve direk ofisime gelerek ''abi tatlı siparişinizi getirdim dedi''.Bende siparişim olmadığını söyledim.Abi nasıl olur burdan sipariş verildi dedi.Madem buraya kadar getirdin kalsın o zaman kısmetimizde vardır belki diyerek bir kilo tatlının ücretini ödedim ve genç getti.
Geçen hafta yeni yerimize yine aynı genç aynı vakitte aynı motorla ve aynı poşetle aynı emin tavrıyla ofisime daldı ve ''abi tatlı siparişinizi getirmiştim'' dedi.Gülümseyerek benim siparişim iki yıl önceydi geldi ve yedik bu sefer yemeyeceğiz deyince pardon abi dedi ve gitti :)
Bu arada motorunda ayrı ayrı poşetlerde on kiloya yakın tatlı oluyor herseferinde :)
Perakente satışta sıkıntı yaşayan esnafımıza bir nebze faydası olur düşüncesiyle siz sayın dostlarla paylaşmak istedim :)
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / KahramanmaraşMeslek Emekli
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye57 yazı
ilginç :)
ahmet

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye3 yazı

Farklı...
Sizinde E- Ticaret siteniz olmasını istermisiniz. Lütfen bana yazın...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye215 yazı
mağaza sahibi yapıyorsa tehlikeli.. aracı ise günü günlük harclık çıkar :)

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye294 yazı
başarılı :) tebrik etmek lazım

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye355 yazı
Ahlaka uygun değil,daha incelmişi etik değil bence.Düpedüz dolandırıcılık..Satış yöntemi değil.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı
degisik
Saygilarimla

Yerleşim ALMANYA / HamburgMeslek Yöneticilik