Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Üretim Yapan Ortak Arıyorum

BaşlatanlalaposTarih21/02/2015 21:21:42Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye31 yazı
Öncelikle Merhabalar
Tek parça üreticiler için geliştirmek istediğimiz bir MRP yazılımı için proje ortağı arıyoruz, yazı biraz uzun olabilir ama eğer üretici iseniz biraz zaman ayırmanızda fayda var.
Tek parça üreticisi, burada doğru bir kavramda bulunduğumdan emin değilim, ama demek istediğim yan sanayi, plastik enjeksyon, metal yada bunun gibi makinadan tek parça olarak ürün çıkararak üretim yapabilen üreticiler.
Bu yazılımın diğer yazılımlardan ayıracak en büyük özelliği, üreticilerin makinaları için hazırlayacağımız özel cihazlar, bu cihazlar sayesinde üretici nerede olursa olsun cep telefonundan veya bilgisayarından hangi makinası hangi siparişi üretiyor, şu an kaçıncı ürün çıkıyor, bunları görebilir, veya 100 sipariş edilen ürünün neden 150 adet üretildiğini sorgulayabilir,
Bu yazılımın bir çok modülü olacak, depo modülü, sipariş oluşturma modülü, paketleme, üretim planlama modülü, modülü, hammadde modülü gibi işletmenin bütün olarak otomasyona bağlıyacak modüller (muhasebe modülü olmayacaktır)
Bu yazılacak bu programve tasarlanacak cihazlar ile sadece cep telefonundan bile anlık olarak hangi makina hangi siparişi üretiyor, haftaya hangi makinada kimin siparişi üretilecek, veya bir makina eğer gün içerisinde iki saat durduysa bunun sebebi cep telefonunda görülebilecek, (makina arıza nedeni sorumlu kişi tarafından yazılacak, makinanın içerisinde ki hatayı kontrol edemeyiz), veya depoya girdiğiniz zaman herhangi bir ürünün paketlerindeki QR kod ile cep telefonunzdan, hangi sipariş no ile kim tarafından, hangi makina ile basıldığını görebileceksiniz,
DİĞER YAZILIMLARDAN fARKI
Geliştireceğimiz bu yazılım diğer MRP'ler gibi herşeyi içermiyor sadece segmenti olan üreticiler için yazılacaktır, böylelikle çok kolay bir kullanımı olacaktır, diğer yazılımlar alındığı zaman gibi 10'larca saat eğitim olmayacak,
Bir çok üreticinin kullandığı MRP yazılımlarından verileri çalışanlar girer burada veriler otamatik olarak cihazlar sayesinde girilecektir, ve hata yada art niyete maal vermiyecektir,
Bütün sistem online olarak takip edilecek, bulut sistemi ile herhangi bir yerden anlık takibi yapılabilir.
Bu işi gerçekleştirmek ihtiyacımız olan geniş vizyonlu ve açık fikirli bir üretici ortak, ilk aşamada otomasyonu 2 - 3 ay içerisinde işletmenin bütün sistemine entegre etmek ve test etmek,
ve en geç 4. ayda hazırlanan bu yazılımı yine üretici ortağımızın referanslarını kullanarak satışa çıkarmak,
Maliyet olarak tahmini 3 veya 5 adet satılıdığı takdirde bütün harcanan bütçe kadar ciro elde edilecek,
yazılım bittikten sonra proje ortağımız ürün ortağı olarak devam edeceğiz.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Medya
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye144 yazı
Sn.Lalapos Kardeşim,
Bahsetmiş olduğunuz MRP yazılımını içeren bir ERP(Enterprise Resource Planning) yazılımıdır.Söylemiş olduğunuz modülleri ve tüm verileri insan girişi olmadan makinalardan oku**** oluşturacağınız tüm modülleri içerecek yapıyı 4 ay gibi bir sürede sıfırdan yapacaksanız biz demekki yıllarca boşa çalışıp didinmişiz.SAP denen firma herhalde sizi okuduğunda kapıya kilit vuracak noktaya gelir.Çünki onlar 1982 de başladılar hala geliştirmeye devam ediyorlar.

Söylediğiniz işi söylediğiniz kapsamda söylediğiniz sürede bitirmeniz koskocaman bir HAYAL.
Sizden ricam size inanacak küçük üretici ve KOBİ leri bu hayalden bir an önce vazgeçirmeniz.

Yazılımcı olduğunuzu varsa**** böylesine kapsamlı bir yazılımı böyle bir sürede sıfırdan yazmanızın imkansız ve hayal olduğunu tekrarlıyorum.
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye31 yazı
Öncelik ile bu yazıyı takip eden üreticiler için belirtmek istediğim küçük bir husus var,

verdiğimiz süre zarfı içerisinde size tahahhüt ettiğimiz yazılımı yapamazsak eğer, tek taraflı olarak işi iptal etme hakkını noter huzurunda vermeye hazırız, bütün yatırımları ödeneceği ve size zaman kaybettirdiğimiz için yatırımın yüzde 10'kadar bir meblağıda ceza olarak ödemeye hazırırız, anlaşma noter huzurunda yapılacaktır, bu işin bir hayal olmadığını, hala hayal olarak görenlerinde, elini oynatmadan para kazanmasını sağlayacak küçük bir anlaşmaya bekliyoruz

Ayrıca Sn Cemalerd'e cevap olarak

1-ERP onlarca yıldır büyük firmaların kullandığı devasa bir yazılım, biz de ilk defa gördüğümüz zaman çok şaşırmıştık, bir ERP yazılımını bizim yapmamız gerçekten çok büyük bir zaman ve istihdam söz konusu,

2-Sn Cemalerd izin verin ben size ERP yazılımın içerisinde ki diğer modülleri'de söyleyeyim, CRM, ERP'nin içerisinde ki yazılımlardan biridir, opencart erp'de dahil olmaktadır, bir çok firma kullanmaktadır, peki CRM'i sadece tek olarak sunan yazılımlar var mı ? yoksa sadece ERP ile birlikte mi sunulur, google'dan CRM yazarsanız daha detaylı bilgiler mevcuttur, ERP'nin içerisinde ki diğer bir modül olan Muhasabe modülü ? bunu tek başına satın almamız mümkün mü ? zannediyorum en azından burada ki üyelerimizin yüzde 20'sinin bir muhasabe programı vardır, yine bir ERP'nin Project managment modülünü , bugün producteev firması ücretsiz olarak sunuyor,

Social Network
Discussions, Mailing Lists, News
mail

CRM
Leads, Opportunities, Phone Calls

eInvoicing & Payments
Send Invoices and Track Payments

Project Management
Projects, Tasks

Accounting and Finance
Financial and Analytic Accounting

Sales Management
Quotations, Sales Orders, Invoicing

Warehouse Management
Inventory, Logistic, Storage
stock

MRP
Manufacturing Orders, Bill of Materials, Routing

Purchase Management
Purchase Orders, Receptions, Supplier Invoices

Fleet Management
Vehicle, leasing, insurances, costs

Bunun gibi niceleri,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Yeni Üye96 yazı

Bahsetmiş oldgunuz yazılımlara benzer direkt makinadan bilgi alan..yazılımları Doruk otomasyon şirketi yıllardır pazarlıyor.En son çalıştıgımız Enjeskyino tesisine 2005 yılında entegre edildi.Mrp ve erp kendi basına bir sistem..
Enerji Kimlik Belgelendirme com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye31 yazı
Sn. Mkypmühendislik

Öncelikle zaman ayırıp yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ediyorum, yapmayı planladığımız işi yapan çok az sayıda firma var, Doruk Otomasyon'da bunlardan biri, ilk aşamada bu denli büyük firmalara, belli kulvarlarında rakip olmak istiyoruz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya