Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İmalat Sektörü

BaşlatanMrtaTarih28/01/2015 19:20:35Yorum10

İlk mesaj
Merhaba,
Öncelikle siteyi uzun zamandır üyeliğimden önce de takip ediyorum. Kimi zaman söylediklerinize katılıp kimi zaman da kendimce yorumladım. Gerçekten burada insanların birşeyleri paylaşması çok hoş, keşke yeterince ciddiye alınsa.
Sitede genelde bir iş kurmayı düşünen, ya da kurmuş ama verim alamamış veya benim gibi cesaret edemeyen insanlar bulunuyor. Bazıları da ben o işi yaptım olmaz gibi cevaplıyor ama onları pek ciddi bulmuyorum. Genelde küçük hedefler görüyorum, alım satım üzerine fakat son beş - on yıl içerisinde en çok parayı kazananlar imalat sektöründekiler oldu. Etrafımdaki patronlara baktığımda okuma yazmayı zor bilenler, yeni parayla trilyonlar içerisinde yüzüyorlar. Son model arabalar telefonlar, bir resmi bir çok gayri resmi hanımlar mevcut. Benim hedefim bunlar değil, sadece kendi işyerim olsun, kendi yağımda kavrulayım yeter diyorum. Fakat dediğim gibi ticaret işine girmenin onda dokuzu cesaret ister. Biraz önce bahsettiğim patronların on yıl öncesine kadar sadece bir tezgahları küçük bir de dükkanları vardı. Aklımda bir kaç proje var ama karar vermekte zorlanıyorum. Açıkçası kimseden akıl istemiyorum fakat fikir paylaşmak isteyenler olursa başımın üstüne.
Şunu düşündüm, olmaz ama ya olursa diye.. Arkadaş şöyle şöyle bir imalat var, ben yapamadım ya da ben uğraşamıyorum, şu ürünü üretsen diye fikri olan var mı ? Değerleri görüşlerinizi beklerim
Hepinize saygı ve selamlarımı iletirim.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
yurt dışından ruhsatlı ilaç getir. eczanelere, depolara sen sat. :)
pazarlamacı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Kimseden akıl istemiyorsanız niye buraya yazıyorsunuz. Bu kadar kendinize güveniyorsanız gidin başlayın hemen

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur

25 lt lik kaplarda parfümler yap. Ukraynaya yolla :)
pazarlamacı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
hali hazırda bildiğiniz yaptığınız işin üzerine yoğunlaşarak işlerinizi geliştirmeniz daha doğru olur, onun haricinde doğru adımları attıktan sonra, örnek bir malı üretmeyi biliyorsunuz ve kimlerin ihtiyacı olduğunu da biliyorsanz yani alıcıları da tanıyorsanız pazarlamasını da yapabiliyorsanız durmayın başlayın, gerisi rızkınızla alakalı yoksa poşet satıp trilyoner olanda var, koca çorba kazanına kepçe daldırıp dolduramayanda var.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Merhaba benim çok güzel bir fikrim var özelden telinizi bırakırsanız anlatabilirim ..

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Fikirler akıllardan doğar arkadaşım.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
yorumlar için teşekkürler fakat al / sat değil de üret / sat daha mantıklı değil mi?

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
İnsan hayatı olduğu müddetçe geçerli olan tek iş gıdadır.Hem dünya ve çevresel hadiselere dikkkat edersek bunun önemi daha çok bence.Perakende sektörüyle birlikte gıda imalat üretim yetiştirme vesair her zaman kazandırır.inşaattır diğer sanayi imalatlarıdır karlı olsada risk daha çok onlarda diye düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Selam akrilik pleksi veya akrilik mutfak tezgahı üretimi düşünürseniz bu konularda size yardımcı olabilirim. Yaklaşık 20 yıldır bu sektörün içindeyim halil 0533 3075976
hturkmen

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Hocam ilk etapta o kişilerin yaptıgı gibi küçükten başlamanın doğru olacağı kanısındayım.Yükseklemek küçük olacağı gibi batmasıda küçük olacaktır.Ben olsam ne yapardım;yetenek işi tabi ama yaklaşık 1.000 tl ye fotograf makinesi 1.000 tl ye paraflaş (ışık sistemi) yani 2-2.5 tl ye küçük bir sistem okullara fotograf çeker bastırır satardım.Kazancı güzeldir tatlıdır.Batma riski yok denecek kadar azdır.2 ye aldıgın malı 1.5 liraya satar yine kurtarırsın malzemeni.Düşünürsen ben bir ara cok niyetlendim olmadı detayları işin mantığını anlatabilim.Şu an emlak sektöründeyim içimde kalmıştır ama hep

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy