Öncelikle merhabalar inşallah hedeflerinize Allah sizi muvaffak eder.
Çoğu zaman insanın bildiği iş en iyi iştir.. İstisnalar elbette vardır ama ben bilmediğim bir işe girerek hala aynı sıkıntıyı yaşıyorum 18 aydır acaba ne zaman batıcam diye hesap kitap yapıyorum ama çok şükür ki hala batmadım buhun 18 ay önceye göre batmaya daha uzağım. İnanın insan batmamak için çabalarken çok şey öğreniyor bilmediği bir iş dahi olsa çözümler üretiyor.. Bununla beraber bunun verdiği cesaretle yeni işler arıyor borçsuz risksiz para kazanılmicağını tekrar tekrar anlıyor ki bu istisna bir durum olabilir.
Size ilk tavsiyem kendi mesleğinizle ilgili bir iş yapmanız olur. Bununla beraber 50 bin küçümsencek bir rakam değil eğer ayda beklentiniz çok yüksek değilse ayaklarınız yere basıyorsa ki siz de çok büyük bir miktar peşinde değilsiniz. Yapmanın gereken ilk iş kendi mesleğiniz dışındaysa bulunduğunuz bölgeyi iyi analiz etmek olmalı neye ihtiyaç var piyasa da ilk tercihiniz tamamen bakir olan bir projeye yönlendirmek eğer bunu mevcut imkanlarla mümkün görmüyorsanız mevcut bir işi geliştirmek ve yapandan daha iyi yapmak durumundasınızdır ki burda da karşı tarafın savunma dinamikleri ortaya girecektir işi sizden iyi biliyor işte riskte tam burada ortaya çıkıyor. Nüfüs ve alım gücünü iyi analiz eder piyasanın dinamiklerini az çok görebilirseniz ve işinizi iyi ve dürüst yaparsanız hangi meslek olursa olursa inanın kazanmamanız için hiç bir sebep yoktur Allah'ın isniyle. Rızkın 10'da 9'u ticarettedir. Sadece biraz cesaret gerekli ama cahil cesareti değil bilgiye dayalı yerinde bir cesaret.
İyi çalışmalar dilerim. Biraz tecrübe ile yoğrulmuş bilgi birikimi hatta biraz da dertleşme olarak algılarsınız umarım. İnşalllah başarırsınız. Kendinize iyi bakın