Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Süpermarket İçin Ne Gibi Kampanyalar Önerirsiniz?

Başlatanenes_468Tarih09/01/2015 22:53:56Yorum42

İlk mesaj
Üye193 yazı
Süpermarket için değişik ilginç kampanya çeşitleri arıyoruz arkadaşlar. aklına gelen yada gördüğü kampanya dan etkilenen arkadaşlar cvp bekliyorum.

aynı şehirde toplam 7 adet farklı bölgelerde süpermarketimiz var 1000 ve 3000 m2 lik alanlar dahilinde.yapmadık kampanyamız kalmadı araba verdik sonra 2 araba birden verdik sonra 3 araba verdik daha sonra jeep verdik yetmedi ev verdik.yurtdışı seyahetleri, kültür turları, yaz tatilleri hediye ettik, hiçbir marketin yapamadıklarını yaptık alternatif kampanya arayışına girdik. daha farklı ne yapabilirizi arıyoruz kısaca. kampanya döneminde patlama yaşanıyor ama diğer zamanlar standart diğer süpermarketler standardında işimiz var. bu kampanyalar göz önüne alındığında daha ne gibi kampanyalar yapılırı arıyoruz arkadaşlar.fikri olan uçukda olsa yazsın lütfen.

Yerleşim Türkiye / K. MaraşMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
42 yorum
Üye193 yazı
güncel

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
Üye111 yazı
bal çeşitlerinden kule yaparak hafta sonu tat panel, indirimle yüksek ciro yapabilirsin.Ben yapıyorum, aldıgın bal, kalitesi, fiyatı ve sürekliliği çok önemli.Düşünürseniz yardımcı olurum, iyi çalışmalar.özelden mesaj atın.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
Üye193 yazı

tşk başka ilginç fikri olanları bekliyorum arkadaşlar.

Yeni Üye41 yazı
Müşterilerin genel olarak aldığı ürünlerden çok ağır olmayan 5-6 çeşit üründen oluşan bir koli yapabilirsiniz. Çoğunlukla beraber alınan ürünler ve en çok tercih edilen markalarından olmalı. Bu ürünlerin tamamı raf fiyatından ucuz olmalı ya da ürünle beraber hediye verilebilir.
Sıfır, İkinci El Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Alım-Satım ve İmalatı

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye215 yazı
satış miktarına bağlı olarak kupon vereceğin kampanyalar düzenleyebilirsin.. insanlar (özellikle hanımlar) bu tür şeyleri takip etmeyi severler.. örnek, her 50 tl lık kademelerde vereceğin kuponların 20 veya 25 tanesi ile kaliteli, markalı mutfak ürünlerini ya bedava ya da %80-90 indirimli olarak verebilirsin. (bazan bedava yerine kaliteli ürünlerdeki inanılmaz indirimler daha çok ilgi çeker). tava, tencere seti, yemek tk vs.. stickerleri yapıştıracağı kuşe kağıttan bir platform ve yapışkanlı amblemini taşıyan stickerler.. 5-6 ay sürecek bir kampanya ile ciro artışı sağlarsın.. önemli olan yeretli stoklar ile kampanyanın arkasında durman..(belki üretici firma yada bayisi ile de anlaşabilirsin).. fayda maliyet hesabını yaparsan sadakat sağlayabilirsin..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye213 yazı
logolu powerbank,usb bellek tarzı urun yaptırın 50 tl uzerı alısverıslerde dagıtın iyi reklam sonucta alanın en az 2 sene kullanacagı bı urun 2 sene cebınde senın ısmınle gezcek
UYgun fıyata satılan lcd tv getırebılırsınız ( elektronık esyalar karı olmasada reklamı cok olan urunlerdır ahmet supermarket sunu su fıyata satıyor dıye duyan duymıyana soyler)
Eskı bır maretcı olarak markete dıkkat ceken urunler vardır yag, ariel detarjan , seker, cay ve bebek bezlerı bu urunlerde dıkkat cekıcı bı kampanya yapabılırsınız.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye193 yazı
tşk arkadaşlar güzel fikirler geliyor. devamını bekliyorum..

Üye111 yazı
Enes bey burada en onemli konu tedarikçilerin sana destek vermesı gerekiyor.Kendi başınıza kampanya yapmak bana mantıklı gelmiyor.Sonuçta o firmaların markalarını satıyorsun.Bal da belirli ciron varsa sana kendı markan adına fason paketleme yapabilirim.Sende bu markayı uygun fıyatlarla sattıgın zaman hem paraya hemde markaya calışmış olursun.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
Üye193 yazı
dostum dediğin olayı birçok üründe yaptırtıyoruz amacımız alternatif aramak. farklı neler yapılabilire çözüm arıyoruz.

Üye450 yazı
Şimdi siz kampanyayı neden yapmak istiyorsunuz.Atıyorum cironuzu arttırmak istiyorsunuz.Müşteri sayınız iyidir ciroyu arttırmaya yönelik kampanya size yeter ancak müşteri sayısnız azdır dolayısı ile cironuz azdır zaten muhıtte alım gucu bellıdır burada müşteri sayısını arttırmakdan başka carenız yoktur..Yada cevrenızde cok fazla rekabetcınız vardır sız burada rekabet gucunuzu arttırmaya yonelık kampanya ıstersınız..Bence soru daha acık olmalı amaca ulaşması için...
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye193 yazı
aynı şehirde toplam 7 adet farklı bölgelerde süpermarketimiz var 1000 ve 3000 m2 lik alanlar dahilinde.yapmadık kampanyamız kalmadı araba verdik sonra 2 araba birden verdik sonra 3 araba verdik daha sonra jeep verdik yetmedi ev verdik.yurtdışı seyahetleri, kültür turları, yaz tatilleri hediye ettik, hiçbir marketin yapamadıklarını yaptık alternatif kampanya arayışına girdik. daha farklı ne yapabilirizi arıyoruz kısaca. kampanya döneminde patlama yaşanıyor ama diğer zamanlar standart diğer süpermarketler standardında işimiz var. bu kampanyalar göz önüne alındığında daha ne gibi kampanyalar yapılırı arıyoruz arkadaşlar.

Üye450 yazı
Ben sizin yerinizde olsam şu ikea vb marketlerin zaman zaman getirdiği çok satılan uygun fiyatlı bir üründen 100 -200 adet getirir bu ürünün atıyorum50. - 70. 100.Kişisine 50 -100 -150 tl gibi ödüller verirdim.
Mesela ikea nın bir sehpası var herkes deli gibi alıyor.
Sürekli olarak çılgın çarşambadan perşembeler yapar bir kaç ürünü çok uygun à getiririm.
İşin içine küçük de bir ödül koyarım.
Mesela atıyorum çarşamba çarşafa dolanır çarşaf nevresim takımı çook çok uygun fiyata..
İnanın insanlar ben çevremden gözlemlediğim bu tür kampanya ları bir süre sonra sürekli takip ediyor.
Birde işin içine ödül girdiğinde olay eğlenceye dönüşüyor.
Mesela özellikle çocuklara yönelikçok daha fazla kampanya yaparım.bezlerin aylık paketlerinden mesela kupon tarzı yada atıyorum şu puan biriktiren kartlara yükleyerek hedef puanı biriktirene çocuk zeka gelişimini destekleyen muhteşem oyuncak Şundan hediye...
Yada mesela günlük sütü en çok bebekli anneler tüketir.
Normal arabanın yanında çocuklaraımızıda unutmadık kampanyasıyla akülü araba hediye ederim masrafını yüksek ihtimalle süt firmasına giydşrebilirsinşz.
Yada bisiklet..
Haftanın en durgun günlerinde şanslı kasa yapardım.Şanslı kasada bir zarf içinde kasa numarası ve o gün işte atıyorum şu saat şu dakikasında şanlı kasadaki müşterinin alışverişi bizden bizden.
Bunuda müşteriye çaktırmadan birkaç personeli organize eder müşteri kart yada parayı uzattığımızda konfeti Vs tarzı bişiler patlatıp tüm markette şanslı masa günü şarkısını çalarak şanslı kasamızdaki müşterimizin tebrik anonsu yaptırırım.
Bence böylelikle insanların neredeyse her yerde aynı olan ekmek süt vb ürünleri bile üşenmeyip mahalle bakkallundan almaktansa gelmesini düşünürdüm.
çocuklu gelen ve rakam önemsemeden alışveriş yapan müşterilere uygun bir yere koyacağım jetonla çalışan attır arabadır oluyorya o makineden koyar atıyorum en ölü saat aralığında ücretsiz jeton verdirirdim.Belki böylelikle günlük ekmek Vs tarzı alışverişe ççocukla gitmek için üşenmez yada çocuklar gitmek isteyecektir.ki çocukla gelen mutlaka fazlasını harcar.
Bence en güzel reklamı çocuklar yapıyor.
Atıyorum çocuk akülü arabayı kazandığında diğer çocuklar bizde gidelim ordan alalım diyecek okul yada mahalle arkadaşlarına anlatacaktır.
Mesela 5 renk belirler büyük alanlı marketlerde 5 renkli ürünü tamamlayan bilene küçük bir oyuncak hediye ederim.bu ürünlerde atıyorum biri ekmek olur diğeri süt diğer 3 üründe çok küçük rakamlı mandal 2-3 tl dir ihtiyaç olmasada alınır çay bardağı vb en fazla 10 tl tutacak ürünler olur hem o renkleri aratmak için ebeveyn cocukla oyun oynamış olur keyifli zaman geçirir hemde markette gezdirmiş olunur.
Hatta bu ürünleri eskiden tasolar vardiya o tarz atıyorum topaç atıyorum bu hafta uçurtmanın bir çıtası sonraki hafta diğeri falan yada seri olabilecek çok küçük rakamlı ama ilgi çekecek gören çocuğun isteyecegı ürünleri seçerdim. Yani atıyorum bir çocuk topaç aldı çeviriyor oynuyor sokakta diğeri istediğinde ha deyince gidip alamayacağı ancak 5 ürün rengini bularak alabileceği bir plan olacak kendi reklamınıda kendi yapacak.
Bir aralar düşünmüştüm kendim için...
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye193 yazı
hakan finans ince fikirlerin için tşk. zahmet edip bu kadar uzun yazı yazmışsın...

Üye177 yazı
Bence haftanın belirli günü a101 veya bim gibi belirli bir gündebazı ürünleri çok uygun fiyata satarım hakanfinans ın dediği gibi bir süre sonra insanlarda alışkanlı yapıyor acaba x markette bugun hangi ürünler var diye 2. olarak kampanya olarak mesala değişik ne kampanya yapılabilinir mesala 5 çiftin düğününü yapıyoruz diye kampanya yapabilirsiniz yaz yaklaşıyor malum düğün masraflarıda hayli masraflı bir paket yaparsınız içine mobilya beyaz eşya gelinlik ve düğün salonu ücreti gibi bir paket yaparsınız inanın patlama yaşanır...:)

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Yeni Üye7 yazı
puanx.com tavsıye ederım promosyon için ideal

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye193 yazı
puanx e baktım çok mantıklı ama adamların sitelerinin arka yüzüne baktığımızda hiç aktif bir site değil. 100 firma demiş 10bin ürün demiş referans hiç yok. aklıma çok yattı ama güven vermedi bana.

Üye193 yazı
??

Yeni Üye39 yazı
1000 tl alışverişe(en fazla kar ettiğiniz ürün grubunu kapsayan) çocuk bisikleti hediye gibi olabilir bizim market yapıyordu iyi de iş yapmıştı

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Dekoratör
Üye216 yazı
Bazı Ürünlerde bölgenizde en ucuz fiyat garantisi verin. belirli günlerde belirli ürünleri indirimli satın ve meyve ve sebzeleri bir gün pazar fiyatından satın böylece akılda kalıcı olur her zaman size gelmemeleri için bir nedenleri olur. Asla hediye ve araba gibi para çıkısına neden olan işlere girmeyin.
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Üye193 yazı
güzel fikirler gelmeye başladı tşk arkadaşlar.

Üye193 yazı
tşk arkadaşlar.

Üye179 yazı
fiyatları biraz şişirin ikincisi %50 indirimli kampanya yapın
ms

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye29 yazı
enes_468 siz bu süpermarkette mi çalışıyorsunuz, yoksa bahsettiğiniz süpermarketin reklam ajansında mı merak ettim. Anlattığınız kadarıyla bu zamana kadar bir sürü kampanya yapılmış. Bu kampanyaları da yöneterek afişlerini, posterlerini hazırlayacak bir reklam şirketi veya freelance reklamcılar ile çalışmış olmalısınız doğal olarak. Nihayetinde bu sorduğunuz sorunun cevabını en iyi verecek olan reklam ajansı değil mi? Eski bir reklamcı olarak söylemek istediğim işi ehline yaptırmanızdır. Şahsi fikrimce Türkiye'deki en büyük sorunlardan biri budur. Üstünüze alınmayın sakın ama herkesin her işin uzmanı kesildiği toplumlarda meslekler dejenerasyona uğruyor ve uğramaya devam edecek. Şimdi bana bu kadar etkili bir süpermarketin çalıştığı bir reklam ajansı olmadığını söylemeyeceksiniz heralde.
"Life is riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Albert Einstein

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye14 yazı
Merhaba,
ekmek şu anda 1 tl. ekmeği 0,50 kuruştan satın.Yarı yarıya. Bir ürünü bilerek zararına satmak zarar ettirmez. Tam tersi. Ekmek almaya gelenlerler, hadi ekmegin yanında şunuda bu marketten alayım diyeleceklerdir.

rast gele

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye193 yazı
arif istanbul tüm ajans işlerini kendimiz yapacak kapasiteye sahibiz 4 reklam uzmanımız var baskı makinalarımız vs herşey profesyonel eleştirine hak veriyorum ama tıkandığımız yerlerde oluyor onun için yazma gereği duydum.farklı bir alternatif arayışı içindeyiz. yapılmayan reklam türü kalmadığı için daha sayamadığım onlarca yapıldı. bilboard, yerel tv, yerel gazeteler, insörtler, google adwords, e market android, e-market web, vsvsvsvs

Yeni Üye64 yazı
Her markete çarkıfelek koyup belli bir alışveriş yapana çarkıfelek oynatıp güzel hediyeler dağıtabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye207 yazı
sebzelerde carsamba günü büyük indirim yapin ,etkili olacaktir
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat
Üye179 yazı
fiyatları şişir ikinciye %50 indirimli kampanya yap
ms

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Elektrik / Elektronik
Üye211 yazı
Market Karti(musteri market karti) cikartin her alisveris yapan yuzde x indirimden faydalansin. Su anda Hollanda da bir semt te sizing gibi olan bir Turk marketi var 5-6 degisik yerde ve bu sisteme gectiler. Kasadan ucretsiz bir bir form aliyorsin musteri kisa bilgilerini; isim, mail gibi, mail onemli cunki reklam kampanyasi baslamadan size mail geliyor diyor ki felan tarihte reklam ucuzluk yapacagiz hatta hangi urunun ucuzlamasini istersiniz diye bir de anket gibi bir sey yapmislar. Musternin en cok istedigi urunu ucuzluga koyuyorlar. Gecenlerde aliveris yaptim ve faturayi inceledim karti kullandim tabi bir baktim tum urunlerde yuzde 3 indirim yapilmis. Buna benzer bir uygulama yapabilirsiniz.
Yada burda pul sistemi cok yaygindir. Her alisverisinizde size pul verilir diyelim her on liraya bir pul, musteri yuz tane pul biriktirise ornek 30 Lira degerinde bir indirim yada urun alir. Yada ucuza alabileceginiz ilginc urun cesidini bedava verebilirsiniz ornek:kristal bardak. Cocuklar icin ilginc kampanya atiyorum bir urunun Puzzel gibi her alisveriste belli bir meblada bedava bir parcasini verme gibi. Atiyorum bir Robot dusunun her seferde bir parcasini veriyorsunuz on alisverisde bir Robotunuz oluyor. Basarilar
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy