iki ünvanı tek çatı altında toplarsınız, tek faturanız olur. Ayrıca ekstradan vergiye tabii işlerde yapabilir ve bunun içinde vergi dairesine ekstradan dilekçe ile müracat edebilirsiniz.
Şahıs firmasının 1 ünvanı olur oda, o firmayı kuran kişinin adı soyadıdır. Gerisi ise laftır. İsterseniz 10 tane fatura bastırın ve başlığına ne yazarsanız yazın. Ama şunu bilinki tüm faturalarınızda ister a ünvan deyin ister b ünvan ama altında hep adınız soyadınız tc numaranız yazar.
Arkadaşlar ben nakliyat yaptığımı gösterip öne çıkarmak istemiyorum bilişim firması olarak gözükmek istiyorum esas faturamda ikinci işim nakliyat.. İk fatura ve iki ayrı ünvan oluyor mu olmuyor mu şimdi cevaplarınıza göre?
muhasebecinle görüşsen bu konuyu daha doğru olmaz mı ???
yine de bilgi vereyim,faturanda nakliyat yazmasın,muhasebecine söyle firma iştigal konularına nakliyatı eklesin,aynı firmayla hem nakliyat yap hem bilişim.faturanda kaşende vd yerlerde nakliyat yazmasa da o işi yapabilirsin böylece.
yalnız nakliyat işleri cirolu işlerdir,şahıs firmaları küçük ölçekli işler içindir ve tahakkuk edecek vergi karına göre %15-20-25-30 olarak değişir,oysa limited şirkette %20 sabittir.bence şahıs değil limited kur,şahısı küçük esnaf kursun.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz