Petrol mü, bilgi teknolojileri mi? - Sayfa 2 - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Petrol mü, bilgi teknolojileri mi?
 2 


Ismail KIRTILLI
Yazar

Toplam 997 yazı
11/06/2004 :  07:47:19   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı
Anket Sorusu:
Dünya Ekonomisi'ne yön veren Petrol mü, Bilgi Teknolojileri midir?

Sonuçlar:
Petrol   [41%] 145 oy
Bilgi Teknolojileri   [55%] 196 oy
Diğer   [4%] 15 oy


Anket Statüsü: Oylama bitti.  »»  Toplam Oy: 356 oy  »»  En son oy: 14/06/2007 13:43:58 tarihinde kullanıldı.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
koray
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
19/08/2004 :  10:48:05  Alıntı
KONULARDAN BAYAĞI SAPTINIZ ALLAH SAPTIRMASIN
koray

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
KALPHIRSIZI01
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
01/03/2005 :  10:38:27  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mimmanagement
VARAN-1
Sapla-Saman
Size söylemistim, "sapla, samani karistirmayalim" diye ve beklemistim kendinizin düzeltmesini...
Düzeltme hüsnüniyetini göstermeyip, saldiriya gecmeniz biraz zayiflik degil mi ?
Hemde her tarladan bir kesek alarak.
Ben her konuda yaziyorum. Her konu, basli-basinda bir konudur ve cevabi orada yazilir.
O konularin görüsüldügü forumlardan kacip ta, burada kuru-siki sallamanin da bir -ne size, ve nede bana bir faydasi yok.
Eger isteseydim, baslangicta ispatlari ortaya koyar, konuyu bitirirdim. Benim istegim ise; katilim saglanmasi, insanlarin iteklenmesidir.. Beni ispatlari ortaya koymaya ve böylecede konuyu noktalamaya siz itelediniz.
Ama ben, konuya bagli kalmayi, sizin polemiklerinize girmeye tercih ediyorum ve ispatlara giriyorum.

1. sapla-samani karistirdiginizin ispati:
SILIKON MU, yoksa SILISYUM mu ?
Silicone, Sammelbezeichnung für eine umfangreiche Gruppe polymerer Verbindungen, in denen Siliciumatome über Sauerstoffatome ketten- bzw. netzartig miteinander verknüpft und die Siliciumatome zusätzlich mit Kohlenwasserstoffresten verbunden sind (z. B. Methyl-, Ethyl- oder Propylgruppen).
----tercüme ----------
Polymer baglantilara, silikonlar denir. Silizyum atomlarinin, oksijen üzerinde ag seklinde birlesmeleri ve sulu karbonlari aralarina almalarindan olusur.

Das Wort Silikon, stammt aus der englischen Ableitung für Silicon und Ketones (Silicium und Ketone), da die in den Siliconen enthaltenen Bausteine R2Si9O im Prinzip einem Keton mit der Formel R2C9O entsprechen.
-----tercüme-----
Silikon kelimesi,ingiliceden gelmekte olup,Silisyum ve Ketone kelimelerinden alintilarla olusmustur.
-----------------
Die physikalischen Eigenschaften der Silicone ähneln denen von Ölen, Harzen oder Kautschuk. Der große Nutzen der Silicone beruht vor allem darauf, dass sie gegen Wärme und Sauerstoff beständiger als die gewöhnlichen organischen Substanzen sind.
-----------tercüme----------
Silikonlarin fiziksel özellikleri, Yaglarinkine, Kaucugunkine ve Harzlarinkine cok benzerler.
Sicakliga, oksitlenmeye dayanikliklari, organik maddelerdende üstün oldugu nedeni ile önemlidirler.
------------
Silicone stellt man durch Hydrolyse (Reaktion mit Wasser) von Chlorsilanen her, die je nach geforderter Art des Silicons jeweils entsprechende organische Reste tragen. So setzt man z. B. als Ausgangsstoffe für Methylchlorsilane Methylchlorid mit fein gemahlenem Silicium und Kupfer als Katalysator um (Rochow-Müller-Synthese). Stark vereinfacht läuft dabei Folgendes ab:
----------tercüme---
Silikonlar,hydraliz yolu ile,clorsillerden üretilirler
--------------------
Die Reaktion wird in einem so genannten Fließbettreaktor bei 300 °C durchgeführt. Das gebildete Hauptprodukt Dimethyldichlorsilan wird zunächst durch fraktionierte Destillation von den anderen Methylchlorsilanen (Nebenprodukte) abgetrennt und anschließend mit Wasser oder Wasserdampf behandelt. Dabei entstehen zunächst so genannte Silanole, aus denen man bei höheren Temperaturen oder durch Verwendung von Katalysatoren das gewünschte Endprodukt Methylsilicon erhält. In ähnlicher Weise lassen sich auch Silicone mit anderen organischen Resten erzeugen (z. B. Ethyl8, Propyl8 oder Phenyl8). Allgemein lässt sich dazu folgende vereinfachte Reaktionsgleichung aufstellen:

Im Fall von Phenyl setzt man bei der Rochow-Müller-Synthese anstatt Methylchlorid Chlorbenzol ein. Man unterscheidet lineare, verzweigte, cyclische und vernetzte Silicone. Siliconöle haben Moleküle mit weniger Siliciumatomen in der Kette, während Siliconharze und -kautschuke längere Ketten, also Makromoleküle haben (siehe Polymere).

Indem man die Größe der einzelnen Moleküle und auch die Polymerisation der zugefügten Moleküle steuert, lassen sich Öle, Harze oder Kautschuke erzeugen. Siliconöle zersetzen sich auch bei sehr hohen Temperaturen nicht; außerdem sind sie gegenüber Metallen und den meisten Reagenzien chemisch inert (reaktionsträge). Zudem bleiben sie auch bei tiefen Temperaturen ausreichend dünnflüssig, bei denen gewöhnliche Kohlenwasserstofföle steif werden. Andererseits bleiben sie bei hohen Temperaturen genügend zähflüssig, bei denen normale Öle zu dünnflüssig werden.
Siliconöle verwendet man z. B. in den Hydrauliksystemen von
------------tercüme-------
Silikon yaglari; ucaklarda, hidrolik sistemlerde kullanilirlar.
Flugzeugen. Siliconharze dienen als wärmebeständige Isolatoren, und Siliconkautschuk setzt man als Isolator sowie überall dort ein, wo die Elastizität und Zähigkeit bei hohen Temperaturen erforderlich sind.

Silicone dienen u. a. dazu, Keramik, Gewebe oder Papier wasserfest zu machen und werden beispielsweise auch in der Kosmetik und Medizin (z. B. plastische Chirurgie) verwendet.
------
Yasemince81 in tercümeyi kontrol etmesini isteyebilirsiniz.

Microsoft® Encarta® Enzyklopädie Professional 2003. © 1993-2002 Microsoft Corporation. Alle Rechte vorbehalten.

devami geliyor....Yumurta mi tavuktan-tavuk mu yumurtadan cikti ?
Selam
AKİF

Yerleşim : Türkiye / MERSİN  |  Meslek : Öğrenci
ultramaniac
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
29/04/2006 :  21:41:49  Alıntı


kenan kablan aga bana ham petrolden yan ürünlerin nasıl elde edildiiği konusunda yardım edebilirmisin
ödew acil lazım

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İnternet
morchiba
Yeni Üye

Toplam 24 yazı
12/03/2007 :  11:40:07  Alıntı
anketin amacını henüz anlamış değilim ama bildiğimiz bir gerçek var petrol ve ürünleri dünya piyasasına yöne veriyor
ben bilgi teknolojilerinin petrol piyasasını birgün gelip geçeceğine inanmıyroum
""Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, yılın üçüncü çeyreğinde kârını 2 milyar 560 milyon dolar olarak açıkladı. Geçen yıl aynı dönemde kârı 1 milyar 320 milyon dolardı.
Ne var ki, Microsoft'un Mart ayına dek olan üç aylık satışları, yine de pazar beklentisini karşılamıyor.
Şirketin geliri 9 milyar 600 milyon dolara yükseldi ancak ekonomi uzmanları 9 milyar 800 milyon dolar tahmin ediyorlardı""(bbc-alıntıdır)

petrol piyasasında devler eylem senaryolarını düşünmeye başladılar son 30-50 yılını yaşayan rezervler tükenmekte hepimiz biliyoruz bunu savaşlar için en temel sebeb olarak görülüyor ben görmüyorum bizim bor madenimiz neden eti madende hala
eti madenin kurluşu ve kimler için çalıştığı muallakta hala eti maden yeni bor kaynakları bulduğunu iddaa ediyor işletme nerde? yeniden devlet ihalesini alan bir şirket bor madeninini değerlendirmek için 49 yıllık anlaşma için 30 milyon dolar ödeyecek proje koordinatörü dil okulundan arkadaşım
konumuza dönelim tekrar sayın ahmet ercanın kişisel sitesinde verdiği bu haberi okumanızı rica ederek

http://www.ahmetercan.net/index.php?mod=HaberDetay&ID=818&haber=1

petrol dünya var oldukça en önemli yeraltı ve tüketim kaynağı olacaktır bunun önüne bilişim teknolojilerinin geçmesi şuan için mümkün gözükmüyor zamanım olursa eğer bu iki kaynağın payını hizmet sektöründede nasıl yer aldığını sizlerle paylaşacağım

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.34 saniye.
18:38:04, 8 Mayıs 2024, Çarşamba

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım