Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Halı Yıkama Dükkanı Açmak

BaşlatanmetronomTarih16/12/2014 06:23:38Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
Herkese iyi çalışmalar.
Ben universiteyi yurt dışında yeni bitirdim ve yine yurt dışında bir Türk firmasında çalışmaktayım. Halı yıkama dükkanı açma fikri uzun zamandır aklımda. Şu oto yıkamacıların kompresorle yıkadıklarındam değil, halı yıkama makinalariyla yikayip evden alip eve teslim edenlerden. Yaşadığım ülkede bu sistemle halı yıkayan yok. Sizce artıları eksileri nelerdir? Ne kadar sermaye gerkir? Şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Kırgızistan / BiskekMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Üye385 yazı
yurtdışı ile yurtiçi maliiyetleri arasında çok buyuk farklar olabılır bunu bence direk kendi yaşadığın ülkede araştırman daha faydalı olur sonuçta her şirketin kuruluş aşaması bile he rülkede farklılıklar gösterir ayrıca burda 10 tl olan bır makına yaşadığın ulkede 20 tl olabılır yada 5 tl olabılır Türkiyedeki maaliyetleri seni yanıltabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye72 yazı
Zzaxiss e ek olarak bizim türkiyede kadınlarım temizlik hastalıgından dolayı bayram temizliği ay temizliği cart curt her ay temizlik yapıyorlar yani bu yüzden halı yıkama firmaları iş yapıyor. olduğun ülkenin kültürel yapısını bilmen gerekiyor halı yıkama kültürü varmıdır ? komik gelebilir sana. ama lafın altında senin emeğin yatacak bunu cevaplarmısın.
E TİCARET
İTHALAT İHRACAT
ALİBABA & ALİ EXPRESS YARDIM
İthalat Yapmak İstiyormusunuz ?
İhracat Yapmak İstiyormusunuz ?
Alibabayardim.com
Aliexpressyardim.com
Chevroletyolyardim.com
Opelyolyardim.com
Enucuzubudur.com

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ticaret
Üye574 yazı

cevabı ben söyleyim arkadaşlar halı yıkma işinde büyük para dönüyor, bu işi yapan firmada çok ama, herkes para kazanıyor, eğer son sistem makinalarla bu işi yapacam diyorsan Türkiyede ortalama araç filanda lazım halı toplamak için ortalama 50 bin tl sermaye lazım, başarılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye23 yazı
Bende bu işi yapmak istiyorum arkadaslar Türkiye için detaylı bilgi paylaşimi yapabilirmisiniz olmazsa olmaz nedir neye dikkat edilmeli lütfen yardımcı olabilirmisiniz

Yerleşim Türkiye / bursaMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye72 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ripping
Bende bu işi yapmak istiyorum arkadaslar Türkiye için detaylı bilgi paylaşimi yapabilirmisiniz olmazsa olmaz nedir neye dikkat edilmeli lütfen yardımcı olabilirmisiniz

Reklam & Çevre & Azim.
E TİCARET
İTHALAT İHRACAT
ALİBABA & ALİ EXPRESS YARDIM
İthalat Yapmak İstiyormusunuz ?
İhracat Yapmak İstiyormusunuz ?
Alibabayardim.com
Aliexpressyardim.com
Chevroletyolyardim.com
Opelyolyardim.com
Enucuzubudur.com

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ticaret
Yeni Üye23 yazı
onlar harici makina donanım aklıma takılan konular hangisi daha iyi verim verir temiz yıkar kaç fırça olmali bu gibi sorular

Yeni Üye8 yazı
satlık kuru soğan tlf 05358867440

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Yeni Üye23 yazı
Gerçekten yardımcı olacak biri yok mu

Üye574 yazı
sayın ripping ben size yardımcı olurum, sorunuz nedir, detaylarıyla yazarsanız size cevap veririm, bu işe merak salmış olan arkadaşların hevesi kursağında kalmasında, HERŞEY İSTEMEKLE BAŞLAR.

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - metronom
Herkese iyi çalışmalar.
Ben universiteyi yurt dışında yeni bitirdim ve yine yurt dışında bir Türk firmasında çalışmaktayım. Halı yıkama dükkanı açma fikri uzun zamandır aklımda. Şu oto yıkamacıların kompresorle yıkadıklarındam değil, halı yıkama makinalariyla yikayip evden alip eve teslim edenlerden. Yaşadığım ülkede bu sistemle halı yıkayan yok. Sizce artıları eksileri nelerdir? Ne kadar sermaye gerkir? Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle Yurtdışında okuyup hatta yurtdışında bir Türk firmasında çalışmanıza rağmen halı yıkama işine girmenizi anlayabilmiş değilim Eğitim gördüğünüz alanı bilmiyorum fakat Yurtdışındaki eğitimin kalitesinin ve analitik düşünme yetisi kazandırma becerisinin ülkemizden bir adım önde olduğunu düşündüğümde daha komplike bir dalda girişimcilik yapabileceğinizi umuyorum
İkinci bir husus Yaşadığınız ülkede(Avrupada olduğunuzu tahmin ediyorum ) halı yıkama fikrinin sizin düşündüğünüz sistemde neden yaygın olmadığını veya bugüne kadar neden düşünen çıkmadığını iyi etüd etmelisiniz
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ankara2929
sayın ripping ben size yardımcı olurum, sorunuz nedir, detaylarıyla yazarsanız size cevap veririm, bu işe merak salmış olan arkadaşların hevesi kursağında kalmasında, HERŞEY İSTEMEKLE BAŞLAR.
ilk öncelikle makina konusu bi sürü firma var piyasada özellik olarak aynı fakat fiyatlar konusunda aralarında uçurum denecek kadar farklılıklar var diğer konu ise bu işi çok yapan var eğer başlarsam tutunabilirmiyim çünkü bu işten ekmek yiyeceğim şuanda çalışmakta olduğumn işi bırakacağım ve buna gireceğim kendime inanıyorum güveniyorum ama bazı olumsuz düşüncelerde yok değil kafamda müşteriyi elimde tutabilmek için neler yapmak gerekli daha çok müşteri için neler yapmam gerekli sebeke suyu mu kuyu suyu mu kullanmam benim için avantaj sağlar deterjan olarak ne kullanmak gerekli hipo denen kimyasal maddeyi kullanmam gerekli mi hepsi için kafamda oluşan fikirler var dersime iyi çalıştım kısaca ama bu işi bide öğretmeninden duymk istiyorum açıkçasi ve ilk açıldıktan sonra karşına çıkabilecek sıkıntı sorun problemler neler olabilir şimdiden teşekkürler Ankara2626

Üye574 yazı
sayın ripping;
öncelikle piyadasa tutunabilmeniz için fiyat politikanız piyadasan düşük olmalı, mesela herkes metrekaresini 3 tl ye yıkıyor ise siz diyeceksiniz ki 2,5 tl bizde, bu şekilde fiyat yönünüde avantajlı olursunuz, makine konusuna gelince yerde klasik yıkayan mac tarzı vir sanayi tipi cihaz alın bir de sıkma makinesi bu iş için yeterli olacaktır, eğer bu iki cihazı 2nci el olarak alır iseniz maksimum sermaye 5 bin tl olur, tabiki bir de halı toplamak için araç gerekli, hepsi bu kadar, bir tane depo tarzı dükkanda başlarsanız, zaten ayda ilk başta 3 bin tl den aşağıya düşmez kazancınız, ne kadar iyi reklam yapar iseniz, o kadar fazla kazanırsınız. İyi çalışmalar, illaki hipo denen kimyasal maddeyi kullanmanız gerekmiyor, şebeke şuyu kullanın.

Yeni Üye23 yazı
Bide şöyle bi alternatif var önümde bu işi 6senedir yapan bi firma var sağlık sorunu nedeni ile satmak zorunda kaldı 70bin gibi rakam istiyor araştırmam sonucu gerçektn iyi bi firma kazancıda iyi gerçekten kafam karıştı bu konuda

Üye574 yazı
sayı ripping;
devren satılık halı fabrikası için istenilen ücret çok yüksek, ayrıca siz devir alınca işler eskisi gibi devam edecek demek değildir, çünkü o firma tecrübeli siz ise bu işe yeni başlayacaksınız, sıfırdan ancak ikinci el makinalarla bu işyerini açın.

Yeni Üye3 yazı
Dostum, aynı zamanda araçta yıkama falan olsa

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye23 yazı
Ankara2929 bi bilgi birikimin var ama hali yıkama konusunda sanırım ki fazla değil bu işte en önemli olan müşteri sadece telefon hattı 50bin lira istiyorlar beni yanlıyanlış anlama benim bu ise sıfırdan başlayıp mtptmtg potansiyeline ulaşmam 2sene mi alacak neredeyse onun yerine hali hazırda çok eski bi firmaya 75bin vermek daha mantıkli geliyo bana

Yeni Üye23 yazı
Üstelik bu firma bursa gibi bi ilin ilk 20arasına girecek kadar köklü bi yer

Yeni Üye23 yazı
Yer uygun olunca oto yıkama da olabilir tabi ki

Yeni Üye54 yazı
mrb benim bi arkadaşımda apartman temizliği işine başladı daire başı 15 tl den haftada 2 gün yıkama vs artık kapıcı olayını kaldırıldığı yönünde gelişiyo bu işde halı yıkama vs yanında yapılabilir varmı konuyla alakalı detaylı bilgisi vs olan
AYİNESİ İŞDİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ...!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye23 yazı
Güncel..

Üye574 yazı
sayım ripping ben şu anda hali hazırda halı yıkama işi yapıyorum, ikinci el makinalarla başladım, ancak ben çocuktan beri çalışıyorum, iş hayatına da seyyar satıcılıktan başladım, konuyu şuraya getirecem, Ankara'nın bir semtini hemen hemen komple tanıyorum, çünkü sürekli o bölgede birşeyler alıp satardım, halı yıkama işine girince müşteri bulmakta zorlanmadım, ben ikinci el bir adet halı sıkma, bir adette yerde halı yıkama makinasıyla başladım işe hatta bu iki makinaya 4 bin tl verdim, hemen hemen çok kısa bir süre açılış için verdiğim parayı geriye aldım, benim çevrem olduğu için sıfırdan başladım, ha senin çevren yok, tabiki hali hazırda bir tesisi almak doğru olur, ancak siz sordunuz mu bu işten size devredecek firma ayda kaç lira kazanıyormuş, gidin almayı düşünüyor iseniz belli bir süre beraber çalışın işi yerinde görün.

Yeni Üye23 yazı
Bu işte 5senedir olan bi firma ismini duymuştum öncedende şuanda bırakacağı için tanıtım yapmadan reklam vermeden kış olmasina rağmen en kötü hafta bile 1000lira kazandığıni söyledi müşteri konusu ise benim yapmak istediğiim bölge Osmangazı ilçesi Türkiyeoin en büyük 2ilçesi çok sıkıntı çekeceğmi düşünmüyorum siz bu işin puf noktası nedir nelerdir daha çok müşteri için neler. Yapmak gerekir detaylı bilgi verebilirmisiniz sayın Ankara

Yeni Üye77 yazı
Sayın ripping faal halindeki bir işletmeyi helede bu sektörde faaliyet gösteren bir firmayı devralmak elbetteki size çok avantaj sağlayacaktır..Eğer akıllı ve bilinçli hareket etmezseniz bu avantaj çok kısa sürede dezavantaja dönüşecektir ki buda sizi tahmin edemeyeceğiniz kadar kısa sürede bitirebilir..Yani devraldığınız işletme eğer sektörde başarılı ise (müşteri pörtföyü iyi ve kaliteli hizmet veriyorsa) kaliteyi bozmadan aynı standartta hizmet verebilirseniz çok güzel paralar kazanırsınız..Hemde tahmin edemeyeceğiniz kadar güzel paralar kazanırsınız..Belki piyasada nakitin en seri döndüğü veresiyesinin yok denecek (presipli çalışmanıza bağlı) kadar az olduğu bir sektör..Ama kesinlikle ve kesinlikle:1-Başlamadan önce halı yıkama işini öğrenmeye bakın 2-Yanınızda bu işten çok iyi anlayan bir halı yıkama ustası çalıştırın..Çünkü öğle halılar gelecektir ki yıkanması çok ustalık ve tecrübe gerektiren özel solüsyon ve metodlarla yıkanan 6m2'si 3500TL'den 100000TL ye kadar çok değerli halılar vardır.Allah muhafaza,vereceğiniz en ufak zararı tazmin etmek zorundasınız..İyi düşünün iyi karar verin..Her işletme başarılı olacaktır diye bir kaide yoktur..başarısız olacaktır diyede..Kimi şubelerle büyür,kimide başlamadan biter..Şansınız bol olsun.
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli
Yeni Üye23 yazı
Sayın Adige uzun zamandir bu işi düşünüyorum yayaçok sağolsun bu işi yapan bi abim ile diyalog içindeyim sürekli onunda dediği dikkat ve adam gibi temizlik tek başıma yapmak istiyorum açıkçası ama 75bin gibi rakam bulmam üstüne bide araç yani 90bin gibi bi rakam benim için şuan imkansız bunu kredi ile almam uzun vadede ödeme gibi biseyde olabilir ama sadece telefon hatlarına 45bin lira istiyor bunuda banka karşılamaz diye düşünüyorum herhangi alabilecegm bi yer var mi bildiğiniz ben bu işi gerçekten yürekten gelerek yapmak istiyorum ve sonuna kadarda inanıyorum bu konuda kendime şuan önümde bi iki ay arası bi süre var bu iş için seZon başlamadan Herşeyi hazır edip girmeyi
Düşünüyorum hali hazırda bi yeri almak çok mantıkli direk para kazanmay başlayacağım diğer sesecenek ise sıfırdan manuel makina ile elde yıkayıp başlamak bu işi yapan sizin gibi arkadaslrin fikirlerine gerçekten çok ihtiyacım var

Yeni Üye77 yazı
Sayın ripping ilk kurulum sermayesinin %30'undan fazlasının borçla karşılanması uzmanlar tarafından tavsiye edilmez..Kaldı ki sizin gibi sıfırdan başlayacak biri için 90 bin cesaret gerektiren bir miktar..Benim size önerim eğer hazır bir işletmeyi devralmaya gücünüz yetmiyorsa sıfır manuel makinelerle veya ikinci el otomatik yıkama makineleri ile sıfırdan başlayıp kendi piyasanızı oluşturmanız..Ama her halukarda mutlaka ama mutlaka işten çok iyi anlayan bir yıkama ustası çalıştırmalısınız..

Yeni Üye23 yazı
Usta olarak bu işi bende öğrenebilirim çünkü bu işi yapan bi yakınım var ve gerçekten çok yardımcı oluyo aile dostu yani onun yanında öğrenip usta kendim olmak istiyorum yapabilirimde güveniyorum kendime peki diyelim kendim açtım usta da benim müşteri kazanmak için nasıl bi yol izlemeizlemem gerekli tek yıkama değil sürekli bana gelmesi için neler yapmam gerekli broşür reklami nasıl yapmalyim ve bide era111 kullanırsam bunun yanında başka kimyasallar deterjan kullanmak gerekirmi tavsiyeleri bekliyorum sayın adige

Yeni Üye77 yazı
Bu işi yapan bir dostunuzun olması sizin için çok büyük bir avantaj.Eğer bu işi yapmaya kararlıysanız boş verin siz bizim burdan klavyeyle anlatacaklarımıza gerekli tüm bilgileri o dostunuzdan öğrenebilirsiniz.

Yeni Üye23 yazı
Öğreniyorum zaten ama kafama takılan bazı konular olmuyor değil mesela Hipo denilen çamaşır suyu halılar için kullanıyor hali ve çamaşır suyu bana biraz sakıncalı geldi onun yerine bütün halılar için aynı kimyasali kullanabilirmiyim bu aklımda olan soru maddi olarak 100 200lira fazla vermekten kaçınmam şimdiye kadar öğrendigim kadarı ile reklm ve temiz iş yapmak bir firmayı üste taşıyan en önemli iki faktör bu kadar düşünme sebebim ise çalıştıgim yeri bırakıp yeni bi ise girmem ve evime ekmeği bununla ***üreceğim piyasada bi yer edinebilirmiyim aslında kafamda ki en büyük olan soru bu sizce sayın adıge