Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Huzur Evi İşletmeciliği

BaşlatanPiyantaTarih13/11/2014 20:14:10Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Merhaba
Sitenin yeni üyesiyim buradaki samimi yorumlar çok hoşuma gitti.sizinle paylaşacağım fikir ,şu ana kadar hatta çevremde hiç kimsenin içinde bulunmadığı bir sektör,bana biraz uzak geliyor aslında fakat bir yanmanda hizmet sektörü olduğu için başarılı bir hizmet verilebilirse neden olmasın diye düşünmüyor değilim.iş huzur evi işletmeciliği .yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar saygılar

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye70 yazı
Merhaba,

Hizmet sektörü açısından güzel bir seçim olabilir. Hangi şehirde bu hizmeti vermeyi düşünüyorsunuz? Bence en önemli konu bu? Kalkınma ajansı veya kosgeb gibi ajanslardan destek almayı düşünüyor musunuz ? Hizmet içeriği nasıl olacak? Profesyonel olarak yardım alacak mısınız ? Uzman kişiler ve ayrıntıları da paylaşırsanız daha iyi fikirler üretebiliriz sanırım.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
Şehir İzmir urla
Yer olarak buraların uygun olduğunu biliyorum örnekleri var tabiki bir uzman yada bu konuda tecrübesi olan kişilere elbette ihtiyacım var fikir olarak bile olsa . Hem resmikurulaşlarla hemde işleyiş olarak bu konuda herşeyde ihtiyacım var teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye19 yazı

Urla'da bildiğim kadarıyla oldukça büyük bir huzurevi var. Yeri o kadar güzelki benim bile gidip yatasım geliyor :)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Ben de aynı işi düşünmekteyim. Yıllarca Sosyal Hizmetlere bağlı rehabilitasyon merkezi işletmeciliği yaptım. Daha sonra kurumlar Milli Eğitim Bakanlığına devredilince iş çığrından çıktı ve pek çok kişi gibi kurumumu devretmek zorunda kaldım. En büyük sorun elbette ki para. Huzur evi (yaşlı bakım merkezi) işletirken pazarlama çok önemli, her işte olduğu gibi. Hizmet kısmı benim için öngörülebilir ve tedbirleri alınabilir durumda ancak pazarlama ve maddi kısımlar en büyük engel gibi duruyor.
Açacağınız bölgenin sessiz sakin, doğal güzellikleri olması elbette çok güzel ancak sağlık hizmetlerine kolay ulaşılabilir olması da önem arz etmekte. Sadece acil durumlarda değil rutin kontrolleri için de kapsamlı sağlık merkezine ihtiyacınız olacak. Urla devlet hastanesinin durumunu gözden geçirmekte fayda var. Veya varsa özel hastanede branş hekimlerinin çeşitliliği göz önüne alınmalı. Mevzuat konusunda veya herhangi bir konuda sormak istediğiniz şeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. İyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye11 yazı
ne zamandır ben de bu işi yaşlı bakım evi huzur evi yapmak istiyorum ancak çokda konuya hakim değilim hizmet sektöründe konaklamaya dayalı bir iş yapıyorum bu forum çok güzel olmuş
birde acaba kırda bayırda temiz hava bol güneş mi daha iyi olur yoksa şehirin içinde insanlarla iç içe mi daha iyi olur
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - chicko
Ben de aynı işi düşünmekteyim. Yıllarca Sosyal Hizmetlere bağlı rehabilitasyon merkezi işletmeciliği yaptım. Daha sonra kurumlar Milli Eğitim Bakanlığına devredilince iş çığrından çıktı ve pek çok kişi gibi kurumumu devretmek zorunda kaldım. En büyük sorun elbette ki para. Huzur evi (yaşlı bakım merkezi) işletirken pazarlama çok önemli, her işte olduğu gibi. Hizmet kısmı benim için öngörülebilir ve tedbirleri alınabilir durumda ancak pazarlama ve maddi kısımlar en büyük engel gibi duruyor.
Açacağınız bölgenin sessiz sakin, doğal güzellikleri olması elbette çok güzel ancak sağlık hizmetlerine kolay ulaşılabilir olması da önem arz etmekte. Sadece acil durumlarda değil rutin kontrolleri için de kapsamlı sağlık merkezine ihtiyacınız olacak. Urla devlet hastanesinin durumunu gözden geçirmekte fayda var. Veya varsa özel hastanede branş hekimlerinin çeşitliliği göz önüne alınmalı. Mevzuat konusunda veya herhangi bir konuda sormak istediğiniz şeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. İyi çalışmalar.
Güven ruh gibidir, terk ettiği bedene asla dönmez

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Turizm
Üye110 yazı
cok süper fikir yaşlı yaşam kenti düşün bence binadan cok kücük evlerin olduğu huzur evleri olsun adı 50 metrelik evler tek katlı behceli cicekli ağaclı böcekli alan sosyal komplexleri olan ambulansı dr u hemşiresi yemekhanesi bakıcıları ile bir köy komplexsi gibi düşün yaşlıların korktuğu o devasa beton binalardan uzak durun evlerde panik butonu olsun bişi olduğunda bassın yaşlı kişi yani kendini bakım evinden cok kendi evinde komşularının içinde gibi hissettsin 5000 metre alana böyle bir tesis oluşturulabilir en önemlisi deniz manzaralı bir alan olsun cok süper peyzaj calışması yapılsın. yakınında ulaşımı kolay tam teşekküllü bir hastane bulunsun en önemlisi bu kişiye kendi evinde kendi sevdiği sağlığına uygun yemekler yapısın temizlensin yani kendini toplumdan dışlanmış hissetmesin şehirdeki her türlü sosyal aktivitelere yakın bir yerde olursa cok iyi olur

bunu imkanınız varsa uygulamaya koyun yapın kimseye bakmayın plnalayın uzmanlarla beraber ortak girilşim grubuda kurulabilir. bu ülkemizin değil avrupanında ihtiyacı yabancı müşteinizde cok olacaktır eminim şimdiden hayırlı olsun diyelim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye6 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - husnutopcu
ne zamandır ben de bu işi yaşlı bakım evi huzur evi yapmak istiyorum ancak çokda konuya hakim değilim hizmet sektöründe konaklamaya dayalı bir iş yapıyorum bu forum çok güzel olmuş
birde acaba kırda bayırda temiz hava bol güneş mi daha iyi olur yoksa şehirin içinde insanlarla iç içe mi daha iyi olur

Aslında her ikisinin de alıcısı farklı olur. Her ikisi de eşit oranda alıcı bulur diye düşünüyorum.
Şehir Merkezi olursa;
1. Büyüklerinin yakında olmasına önem veren aileler yaşlılarının buraya gelmesini arzu eder.
2. Özellikle sağlık sorunu olan yaşlılar için öncelikli tercih sebebidir.
3. Kurumsal olarak yardımcı hizmetler anlamında işleyiş rahat ve ucuz maliyetli olacaktır. (Sağlık hizmeti, işleyiş için gerekli olan malzeme tedariği, üyeleriniz için düzenleyeceğiniz sosyal akitiviteler vs..)
Kırsal Bölgede Açılan kurumlarda ise ;
1. Büyük şehirlerin keşmekeşliğinden bunalmış kişilerin öncelikli tercihi olacaktır.
2. Bulunduğunuz mevkii de havaalanı varsa özellikle ikna edici olması açısından faydalı olur.
3. Yurtdışı müşteri için olmazsa olmazdır. Şehir merkezlerini tercih etmemekteler.
4. Büyük şehirlere yakın kırsal bölgeler (İlk mesajda arkadaşımızın belirttiği gibi Urla olabilir, Seferihisar hatta İzmir'e daha yakın Güzelbahçe, Sahilevleri mevkiileri) süper olur.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye229 yazı
sormak istediğim bir konu var 2013 temmuz ayında yönetmelik değişti.Yeni yönetmeliğe göre bakım evi-merkezi açma şartları nelerdir acaba? Örneğin nüfusa göre belli bir kurum açma izni var mı? Bulunduğum ilçenin nüfusu 250 bin..huzur evi var ama özel yaşlı -engelli bakım evi yok..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er