Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Kuru Meyve İhracatı

BaşlatanHakan4098Tarih02/11/2014 18:59:09Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye26 yazı
Herkese iyi günler.kayısı üreticisiyim.şimdiye kadar tüccarlar aracılığıyla satış yaptım.

Bu yıldan itibaren ithalat ve ihracat şirketi kurarak kendim malımı ihraç etmek istiyorum.bu ara kendime bir yol Haritası hazırlıyorum .başlangıç olarak yıllık 100 tona kadar satış yapabilirim(senelik).kafamdaki sorular ;

1.(alibaba,kompass vb 3b3)siteleri ve ihracatcılar birliği haricinde nasıl bir pazar araştırması yapmalıyım?
2.kuru kayısı ihracı için gerekli olan belgeler nelerdir?
3.bu iş Türkiye'de birilerinin elinde mi yani bende bu pastadan pay alabilir miyim
4.anlaşma yapmayı düşündüğüm müşteriye nasıl numune gönderebilirim?
5.ödeme konusunda nasıl anlaşmalıyım(peşin ?)
6.son olarak danışmanlık Şirketleri Hariç bana en çok yardımcı olabilecek kişi veya kurumlar kimlerdir?

Yardımcı olan Arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye401 yazı
Bir gümrükçü ile görüştüğünüzde ve İhracat Satış ve Operasyon konusunda 3 sene deneyimli bir personel istihdam ettiğinizde bu konuların hepsinde size yardımcı olacaktır..
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye26 yazı
Teşekkürler
Aslında özellikle bu konuda tecrübeli Arkadaşlara soruyorum ; bu işin zorlukları nelerdir .neye çok dikkat etmek gerekir,işi kolaylaştırmak için pratik Çözümler ...vb.

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Di?er
Yeni Üye26 yazı

Güncel

Üye110 yazı
kuru kayısı nerde ya kimde var varsa kac ton var bu yıll millet kayısı arıyor her yerde fındıkla kayısı zirveye oynuyo ihracatcı belgeniz olacak ihracatcılar birliğine üye olacaksınız ama kayısı zaten para eden ürün direk satarsınız elinizdeki mal hakkında bana özelden mesaj atın

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye26 yazı
Bu konuda bana yardımcı olacak bu konuda tecrübesi olan gümrük Müşaviri arkadaşlardan kimse var mı acaba?iletişime Geçmek istiyorum

Yeni Üye26 yazı
Güncel

Yeni Üye26 yazı
Farklı fikir yorum ve Tecrübe paylaşacak birileri var mı?

Yeni Üye99 yazı
hiç sitelerden teklif aldın mı bence numune yollamada sıkıntın olmaz ama önce bana göre profosyenel birilerinden yardım almakta fayda var biliyosun malatyada ihracatçı tecrübeli birilerini de bulabilirsin...

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Mühendis
Yeni Üye26 yazı
Paylaşımlar gerçekten çok faydalı oluyor.
2015 yılı itibariyle şirket kuruyorum.yurtiçine ve Yurtdışına satış yapmayı hedefliyorum.kafamdaki soru malı satın alıp depolayıp mı satmalıyım yoksa sipariş geldikçe bağlantılarıma sipariş hazırlatmalıyım?depolamak daha mantıklı gibi geliyor çünkü piyasada fiyatlar değişken olabiliyor dönem dönem,ama depolamak için nakit para ihtiyacı fazla olabilir.ama numune göndermek fiyat belirlemek deponda olunca çok daha Avantajlı.en çok kafama takılan mal elimde kalır mı acaba tedirginliği:).
Sormak istediğin diğer bir konuda bu şekilde satışlarda anlaştığınız kişiyle ödeme konusunda nasıl anlaşmak gerekir.peşin veya farklı ödeme şekilleri?yani piyasada genel olarak Alıcı ve Satıcı açısından hangisinin tercih edildiği.
Burada alibaba dan yüklü kuru kayısı sipariş etmek için mesaj yazanlar oluyor özellikle Çin ve Balkan ülkelerinden artık bireyler yapmak için planlarımı somutlaştırmaya çalışıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Yeni Üye19 yazı
merhaba gümrükleme konusunda yardımcı olabiliriz
Deha Gümrük Müşavirliği Lojistik Ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd.Şti.

www.dehagumrukleme.com.tr | info@dehagumrukleme.com.tr
Merkez : İnönü Mah.Alpkaya Cad.No:18-20 D:4 Ataşehir-İstanbul-TR
T: 0216 573 65 04 F:0216 575 42 57

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye26 yazı
Buarada konumuz tabiki ihracat ancak kuru kayısı ile ilgilenen arkadaşlar için elimde kuru kayısı mevcut.isteyen kişilerle irtibata geçebilirim.sanırım fiyatları uygun bulacaksınız.türkiyenin her yerine numune gönderebilirim.

Yeni Üye63 yazı
İyi günler toptan yeni mahsül kuru domates

Yerleşim Türkiye / KilisMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
Hakan bey Merhaba,

Size ticari istihbarat konusunda destek verebilirim, biraz daha mevzuyu açmam gerekirse;

>Birleşmiş milletler uluslararası ticaret istatisğinden yararlanarak bir pazar araştırması yaklaşık 20 sayfa kadar bir rapor tutuyor.
>Belirlenen ülkede gümrük açıksa Konşimento takibi yaparak fiili ithalatçılara ulaşmak böylece aldıkları fiyatı etüd etme şansımızda doğar
> Yukarda sormuşunuz hangi teslim koşulunu kullanmalıyım bunun cevabı karşıdaki ilgili tüzel kişiliğin bilançolarını bulmaktan geçer, bakarsınız giriş çıkış harika mal mukabilide gönderirsiniz,peşinde baktınız risk var teyitli akreditf kullanırsınız.
> Yeni pazarlara ulaşmak ana şartlardan biriside Fuardır bunla ilgili size bir döküman hazırlayabilirim böylece fuarların kimler tarafında organize edildigne ulaşıp çalışmanızı derinleştirebilirisiniz.

Böylece Bismillah diyeceginiz ilk adımda kafanızdaki soru işaretlerinin çoğu gitmiş olacak ilgilenirseniz bana özel mesajla,Skype yada Gmail ile ulaşabilirsiniz.
Gmail: emre.ethem86@gmail.com

Sorsan şöyle diyecek gök denilen şu çatı:
Türk gücü bir yıldırım, Türk bilgisi bir deniz.

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye71 yazı
Hakan bey,
İskandinav ülkelerinde kayısı tüketimi oldukça yogun. Ben sizin yerinizde olsam satacagım ürünü tanıtan ingilizce ve artı bir dilde yazı yazarım veya birine yazdırırım. Daha sonra konsolosluklar vasıtası ile yurtdışında faaliyet gösteren iş adamlarının kontak adreslerini temin ederim. Çünkü yurtdışında da bu tarz işleri yapan Türkler var.
Bu kişileri kendinizi şirketinizi ve ürününüzü veya ürünlerinizi tanıtan yazı resimler yolla**** kontak kurmaya başlayabilirsiniz mesela. Onun haricinde büyük yemek fabrikalarına toptan gıda ürünü satan yabancı şirketlere mail atıp ürününüzü tanıtın. Hatta kendinize bir fiyat politikası belirleyin ki sizden fiyat istediklerinde anında cevap vererek zaman kabını önlemiş olursunuz.

Bir başka Örnek vermek istiyorum.Bir kaç yıl önce Avrupadaki türk gününne Malatyadan gelen kayısı üreticileri ve ticaretini yapanlar gelmişti hem reklamlarını yaptılar hemde bir kaç iş bağladıklarını söylediler.

Şunu unutmayın kayısı nasıl ve neyin içinde yollayacaksınız bu çok önemli Öyle bir paket yapmalısınız ki ilk bakan sizin ne kadar profosyonel olduğunuzu anlasın. Avrupada yaşıyorum bir şey sormak isterseniz email adresim aşagıdadır.
Bol şanslar.

crazyturks@hotmail.co.uk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye2 yazı
Hakan Bey ,

Konuyla ilgili bana donus yaparsaniz size yardimci olabilecegimi dusunuyorum.

Selamlar
GG

Yerleşim Birle?ik Arap Emirlikleri / DubaiMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye26 yazı
Güncel

Yeni Üye49 yazı
gümrük hizmetleri konusunda yardımcı olabilirim 055324720 756

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye28 yazı
Biz Ankara ve Afyon'da faaliyet gösteren bir inşaat firmasıyız. İnşaatın yanında gıda maddeleri dış ticareti de yapmak istiyoruz. Fındık, kurutulmuş meyveler, ve nar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak, kontak bulmak, fiyat ve/veya tedarikte işbirliği yardımı istiyoruz.
İkon Yatırım İnş. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti.

Yerleşim Türkiye / Ankara AfyonMeslek Mühendis