Sarımsaklı,soğanlı Menemenci - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Sarımsaklı,soğanlı Menemenci


bankicampik
Yeni Üye

Toplam 40 yazı
30/10/2014 :  14:30:27 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


selamlar koniksci arkadaşlar .aklımda şu anki işimden feragat edip (bakkallık) , aklıma menemenci açmak gibi bir delilik gelip gitmekte,hem sizlerden tavsiye almak hemde yapılabilecek ekstraların olup olamayacağını sormak istiyorum .aklımda olanları kısaca şöyle yazayım istedim ,biliyorsunuz menemenin ayı, mevsimi yoktur ,ama malzemelerinin ayı ve mevsimi vardır,domatesin,biberin soğanın ,sarımsağın ....işte o zaman menemen menemen gibi olur. tadı ,lezzeti her bir şeyi ,birçok kişi evlerinde malzemelerini alıp yazın menemeni stok yaparlar kavanozlarda,bende tüm bu malzemeleri yazdan hazırlayıp stok yaparakdan yettiği kadar menemen hazırlayıp ,sakla**** müşterilere hazırlama düşüncesindeyim,,dükkanım gayet müsait ,öğrencide çok buralarda ,biri geliyor biri gidiyor öğrencilerin ,böyle bir işe girişip yanına yani menemen harici ,neler koyabilirim,ekstra şeyler için sizlerin fikirleri var mı? yok mu ? bilmek isterim.şuan için aklımda semaver yada demlik ile servis yapma düşüncesi var, tost da olabilir ,sulu yemek koymak istemem ,sadece menemene yoğunlaşıp ,çok fazla saçılmak istemem işin gerçeği,belki bunu da zaman gösterir şuan için bilemiyorum çok açılıp saçılmayı....evet fikirlerinizi yorumlarınızı,deneyimlerinizi bekliyorum ,şimdiden teşekkürler..
kırmızı ışık: dur
yeşil ışık: geç
sarı ışık: HIZLI GEÇ :)

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Satış / Pazarlama
Fikri
Üye

Toplam 488 yazı
30/10/2014 :  18:04:16  Alıntı
menemen sıcak sıcak yenirse müşterisi olur. kavonoza önceden hazırlanmış menemeni müşterinin önüne koyarsan birdaha o müşteriyi bulamazsın.
bu işi tavayla sunmak daha önemli müşteriye özel olursa süper olur.
küçük küçük 1 veya 1,5 porsiyonluk tavalarda menemeni yapıp müşterinin önüne sıcak sıcak sunacaksın o zaman tutar bu iş.

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Reklam
ryucel
Üye

Toplam 122 yazı
30/10/2014 :  21:49:15  Alıntı
Menemen sıcak yenen bir yemek menemenin ilk kez stok yapıldığını duydum yumurta çabuk bozulan bir yemek Fikri bey'e katılıyorum yumurta ve diğer ürünler günlük ve taze olup sıcak servis yapılırsa bu iş tutulur dondurma gibi bir hataya düşerseniz kaybedersiniz.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
cipro
Yeni Üye

Toplam 36 yazı
31/10/2014 :  00:43:39  Alıntı


arkadaşın bahsettiği konserve sadece mevsiminde toplanmış biber domatesten yapılıyor.benimkinde bir miktar kırmızı biber ilavesi de var.
soğan sarımsak baharat ve yumurta pişirken ekleniyor.
resimdeki minik bir şişe tek kişilik.



Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Satış / Pazarlama
bankicampik
Yeni Üye

Toplam 40 yazı
31/10/2014 :  13:36:47  Alıntı
evet @cipro nikli arkadaş benden önce davranmış ayrıca teşekkürler .dediğim olay domates konservesi biberli ve tuz katılarak iyice kaynayana kadar pişirilip cam kavonazlara sıcakken koyulup ters çevirilerek serin yerde saklanmak şartıyla hazırlanan bir konserve bahsettiğim buydu soğan ve sarımsak ,ilerde açıldıktan sonra ilave edilir yoksa bozulur.. @fikri ve @ryucel arkadaşlar sizlerde haklısınız .ben ayrıntıya girmeden anlatmak istemiştim ... @cipro arkadaşım siz hangi işle uğraşırsınız, bu tarz bir işle mi meşgulsunuz ?

benim aklımda güzel bir soğutucu dolap taktırıp yapabildiğim kadar domates konservesini stoklayıp gelen müşterilere sunmak.gerçi artık domatesi her mevsim bulmak kolay ama o ayaş domatesinin ya da diğer tarlada yetişen domatesler kadar lezzetli olmuyor ama yeri geldiğindede günlük domateslerlede menemen yapabilirim.... fikri olan arkadaşların yazması önemli arkadaşlar bekliyorum .......
kırmızı ışık: dur
yeşil ışık: geç
sarı ışık: HIZLI GEÇ :)

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Satış / Pazarlama
ripvanwinkle
Yeni Üye

Toplam 98 yazı
02/11/2014 :  17:00:29  Alıntı
İstanbul Kadıköy'de sadece menemen yapan bir yerde yedim , keyif aldım , tek ürüne yoğunlaşmak her zaman en iyisidi belki aynı klasmanda kahvaltı tabağı eklenebilir.Yurtdışında belki videolarda izlemişsinizdir mesela sadece sandviç yapan küçük dükkanlar önünde sıra olan öğleden sonralarıda soğuk ve sıcak sandviç yapılabilir ama malzeme hazır olmamalı , günümüzde büfelerde eskiden yediğimiz yemeklerden keyif almıyoruz mesela Antalya'da yengen vardır (karışık sandviç) aynı büfede aynı tad yok neden efendim pınar'ın sosisini kullanıyoruz evet kullanıyorsunuzda , pınar sosiste değişti , coşkun sosiste , artık bağırsakta sosis yok denecek kadar az , malzemeler değişti(çin sarımsağı berbat) vsvs.
Becerim olsa bende böyle insanlara mutluluk verecek bir yer açmak isterdim.

Yerleşim : Türkiye
Grozny
Üye

Toplam 118 yazı
03/11/2014 :  11:17:03  Alıntı
Biz arkadaşın resimde gösterdiği konserveden melemen yapıyoruz kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Annem yazdan bu şekilde domates ve biber konservesi hazırlar ama taze meyvenin vermiş olduğu lezzetten çok uzak şunu da söylemek istiyorum bizim köyün meşhur olan tek bir şeyi var o da domatesi düşünün o domatesin konservesi bile tazesini aratıyor.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.75 saniye.
19:13:31, 29 Nisan 2024, Pazartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım