Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Bulgaristan Lojistik Firması

BaşlatanhsnizmTarih16/10/2014 22:27:52Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
Merhabalar ;

Nakliye firması kurmak istiyoruz fakat Türkiye de çekiciler pahalı. Bulgaristan da kurmayı düşünüyoruz.

1. - Bulgar - Tr çalışmamız için hangi belgelere ihtiyacımız var.
2. - Bulgarca bilmiyoruz bunun için danışmalık firmalarından yararlanmayı düşünüyoruz bu yaklaşımımız ne kadar doğrudur.
3. - Bulgarda oturum nasıl alabiliriz.

Teşekkür ederim arkadaşlar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye71 yazı
tekirdagda. oturuyorum burda bazı nakliyeci arkadaşlar tr plakalı tir satıp bulgardan oturum alıp ordan tir alıp çalısiyolar ama ordan şirket açmakla ordaki kurt larla rekabet edemessiniz en iyisi turkiyede açın en iyi ve az yakan araç. mercedes axor. onlardan alin bastırın bir broşür bulgaristan. yunanistan. romanya hattı çalışin bu ülkelere çalışan ihracatçılara broşür tanıtım yollayın veya email attın vs hadi kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye177 yazı
Merhaba ,

Türk kökenli değerli bir dostumuz Bulgaristan Avrupa birliği fonunun başında ,kendisi emekli subay ve siyasetçidir. Ciddi düşünüyorsanız sizi tanıştırabilirim.

İyi çalışmalar,
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye8 yazı

Daha once Yunanistan-TR hattinda komple ve parsiyel tasimacilik yapan bir sirkette pazarlama elemani olarak calistim.
Bu isler gorundugu gibi kolay degil. BG hattinda BG gocmeni ve senelerdir tasimacilik yapan, musterilerine 3 veya 6 ay vadeli tasima yapan firmalarla rekabet edemezsiniz. Ozellikle Yunanistan-Romanya ve BG hattinda 100'lerce arac filosu ve parsiyel deposu, dagitim araclari olan guclu firmalar vardir.

Bir de Bulgarca bilmediginizden bahsetmissiniz, o zaman isiniz daha zor. BG plakali TIR'lari sadece BG vatandasi soforlerle isletebiliyorsunuz ayrica. Ve BG vatandasi TIR soforu bulmak da isin en zor yani. BG hattinda BG plaka ile tasimacilik yapan arkadasim var. Adamin en az 5 araci var. Ama halinden de pek memnun degil, zorlugu cok.

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Denizci
Yeni Üye22 yazı
Ben nakliye firmasında çalışıyorum. Şuan avrupa ve Türkiye çok durgun. Başka iş mi yok yapılacak kardeş..?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye9 yazı
aslan59 : Öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz tavsiyeyi dikkate alıcam. Rekat zor olucaktır illaki ama şansımı denemek istiyorum. Umarım herşey istediğim gibi olur.

OzgurKALE : Tabiki de tanışmak isterim. Şuan benim önümde askerlik gibi bir sorunum var. Yorumunuz için teşekkür ederim.

safa43 : Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Rekabetin kolay olacağını sanmıyorum. Ama denemek istiyorum. Daha yaşım genç olduğundan dolayı bunlarla başa çıkabileceğimi düşünüyorum. Önemli bilgiler vermişsiniz tekrardan teşekkürler.

Mr.Murat : Başka iş yapmak istemiyorum. Onun için risk alıp iş kurmak için çabalıyorum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye57 yazı
Merhabalar,

Bilmiyorum sermayeniz ne durumda ama Bulgarca bilmiyorsanız başarı yüzdeniz epey düşük. Hele ki danışmanlık demişsiniz o zaman hepten masraflar masraflar acayip yolunursunuz. Tamam orda şirket kurulumu vergiler vs. buraya göre acayip ucuz ama danışmanlar soyuyor oraya gidenleri zaten.

Size tek nacizane tavsiyem ; ya o dili öğrenin ya da o dili bilen çok acayip güvendiğiniz, mümkünse orda kalmış yaşamış-yaşayan biri ile işe başlayın. Çünkü o işlerin görünmeyen yüzü inanın görünenden çok. Yoksa çok acayip sorunlar çıkar tepenize sadece para harcamış olursunuz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye71 yazı
yetki belgesi almak lazım ulaştırma bakanlığından ve 11 tane en az tir olması lazım yani kısaca 2 milyon lira lazım en az 500 bin lira teminat yatirican vs. vs zor iş tabiki zoru kadar kazançlı mesala kapikuleden çıkışta mazot 1 tl birde tr geçişte 500 lt geçirme hakkın var benim babam yunanistan türkiye çalışıyordu ayda 10 sefer atıyordu her seferde 1000 tl bırakıyordu axor tir vardı sıfır almıştı 36 ayda ödedi tir taksitlerini bu işler küçük olmaz kucuk ancak 2. 3. tane tir alırsın onları tanıdığın firmalar varsa kiralık gosterirsin onlar sana karne alır veririrler karne 30 dolarsa senden 100 usd alırlar nakliye işi iyi bir iştir tabiki cevren varsa veya devamlı bir iş yakalarsam mesala babam çok büyük bir cam fabrikası nin ihalesini almışyi şirketi devamlı çalışiyordu hiç durmadı siz en iyisi bu ise başlayinca 4. 5. araçla yurt içi başlayin konteyner taşımaciligi. güzel iştir 1. 2. yıl yurt içi çalışin sonra uluslararası yetki belgesi alırsınız c2. yurt içi acemiliginizi atarsınız daha sonra acilirsiniz yurd dışına hadi kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye5 yazı
Bulgaristan yerine makedonyayı tercih edebilirsiniz,daha güvenli bir ülke ve merkez olarak düşündüğünüzde hem türkiyeye hemde avrupapa iş yapma olağınız yüksek olacaktır
Makedonya Turizm Eğitim Yatırım Danışmanlığı www.makedonya.info

Yerleşim Makedonya / SkopjeMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye9 yazı
anakinskywalker : Bulgar dilini bilen arkadaşım var fakat tam olarak güvemiyorum maalesef. Yorumunuz için teşekkür ederim.

aslan59 : Uluslarası çalışan tanıdığım firmalar var. Kiralık olarak göstermeyi düşünmüştüm Tr de alsaydım araçları. Fakat şuan kararsızım hakkımızda hayırlısı olsun.

Ligona : Makedonyanın da dilini bilmiyorum maalesef. O bölgeye de hiç çalışmadım daha önce. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye165 yazı
merhaba..bende Bulgaristan da yasiyorum 8 senedir aslen Ankara liyim...burda cok dikkatli olmalisiniz kime guveneceginizi iyi secmelisiniz..tanidiklarimiz var gerekli evraklarla ilgi alaka sahibi olabilicek kisiler..isterseniz yonlendirebilirim..hakkinizda hayirlisi
...

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Di?er