Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Plastik Kauçuk Sektöründe Şirket Kurmak

BaşlatanBaştuğTarih08/09/2014 16:19:10Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba,
Ben plastik kauçuk sektöründe üç yıldan beri çalışıyorum, bana bir tanıdık ortaklık teklif etti, ben akıl ve tecrübemi kullanacağım, karşı taraf yaklaşık 150-200 bin tl civarında yatırım yapacak. Biz enjeksiyon/ambalaj işine girmeyi düşünüyoruz. Sizlerden sormak istediğim sorular:
1) Ortaklık yaparken nelere dikkat etmek gerek?
2) Önemli sorun odak müşterimiz henüz yok, sektörde çok fazla tanıdık yok.
3) Şirket kurarken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye171 yazı
YANLIŞ ADAMLA DOĞRU İŞ YAPILMAZ

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Di?er
Yeni Üye20 yazı
merhaba,

plastik sektörü zor ama zevkli bir sektör. ancak piyasada rekabet oldukça fazla. o yüzden ureteceginiz urunu ve hedef kitlenizi iyi seçmeniz lazim.
ayrica, tedarik konusunda da oldukça yetkin olmalisiniz. hammaddeyi yurtdisindan mi yurtiçinden mi tedarik edeceksiniz? hangi hammaddeleri kullanacaksiniz?
bunlar cok önemli.

ayrica, size ortaklık teklif edeni ne kadar suredir taniyorsunuz? sizden once bu kişi ne yapmis? simdi ne yapıyor?

yola cikacaginiz kişiyi iyi olcup tartmaniz gerekir.

sektörde tanidik yoksa, o zaman tanidigi olan birilerini bulmaniz gerekecektir. bu kişi de yine sizinle yola cikabilecek biri olmali. dikkatli olmanizi öneririm.

sirket kurarken, cok iyi bir muhasebeci ve de cok iyi bir avukat olmasi gerek. aranizda bir sozlesme yapin bence. bunu avukata da gösterin. ayrica, içinize ilk bastan sinmeyen bir seyi sirf ise başlamak için kabul etmeyin. cunku ilk basta nasil baslarsa oyle devam eder.

mutlaka ihracati duşunun ve sektorunuzu ona gore secin.

hayirlisi olsun!

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye4 yazı

ortaklık yapıcaksan tamamen resmiyet üzerine kur dostum.öyle kendim yazar çizerim dersen başlamadan bitersin
servet42

Yerleşim Türkiye / Konya