İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Hırdavat İşi
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorumM
Üye195 yazı
TURŞUCU ŞEVO
7
Üye131 yazı
Başka bilgisi olan yokmu? ben 40 dairelik apartmanların olduğu bir yerde oturuyorum,solumuzda bir hırdavatçı var senelerdir açık durumları iyi, sağ binanın altında da ufak bir yer var 2 aracı var şu an.
M
Üye195 yazı
10 yıl uğraştım
yap kardeşim ben sadece başımdan geçeni anlattım
TURŞUCU ŞEVO
S
Yeni Üye84 yazı
2-stopaj 3-muhtasar 4-kdv 5- muhasebeci 6-elektrik 7- su 8-tabela vergisi 9-oda kaydı 10-varsa aidat 11-atladıklarım kesin vardır. Bunları çıkalım 2.ortagada yetmez ama 1,000 tl maaş ödediğimizi düşünelim - ye düşmüyorsa hemen bu işi yapalım.
Hala Bu işi dükkancılıkla yapan insanların iyi bir yerde kirasız dükkanları. ve başka yerden gelirleri vardır.
şahsen ben lazım olan malzemeleri bahhaus tekzen vb.yerlerden alıyorum. KARAR SENİN
A
Yeni Üye99 yazı
ben mahallemdeki hırdavatçılara ( bir caddede 3 dükkan var) bakıyorum burnundan kıl aldırmıyorlar.hepsinin durumu iyi ve mutlular.Olumsuzluk yaşayan arkadaşımızın tecrübesine kulak vermekle beraber o günki iş durumlarının tam analiz edilmesi lazım.mahalle hırdavatçısını kastediyorum.2 liralık tornavida en az 4 liradan satar.örnek bu sadece. bence işin yürümesinin sebebi şu.müsteriye diyelim 1 tane pense lazım.yada bir avuç çivi.yada 1 kilo alçı.bunun için trafiğe çıkıp,dolmuşa binip sanayi sitesinden yada yapımarket aramaz.niye ?çünkü daha pahalıya gelir.ben öyle yapıyorum mesela.biliyorum tornavida 2 lira .ama onu almak için 5 liralık benzin yakacaksın.15bin lira ile kurulabiliyorsa bu iş,eğer mahalleniz nüfus yüksek, çevresinde bu işi çok yapan az ve toptan hırdavatçı mağazası yoksa dükkanı açın derim.gördüğum hırdavatçıların arabaları,giyim kuşamları ve hayat standartlarına bakarak söylüyorum bunu.şahsi tecrübem yoktur.hayırlısı olsun.
arikaya
I
Yeni Üye68 yazı
04/09/2014 : 09:37:58#6
Web sitesi
Alıntı
benim çok yakın arkadaşım açtı. web sitelerini ben yaptım.
gebze yada sanayi bölgelerindeki fabrikalara toptan malzeme satıyorlar.
dükkanı açarken eski bir pickup ları vardı.
şimdi ise Allah daha çok versin, eskiyi sattılar 2 tane pickup tarzı sıfıra yakın araç aldılar.
bunları en fazla 2-3 sene içerisinde yaptılar.
esnaflık kolay iş değil.
suratı gülmeyen adamdan esnaf olmaz, sadece mecbur kalan insanlar oraya gelir ve mecburiyetten alırlar.
güler yüzü ihmal etmeyeceksin.
müşterinin parası o anda çıkmıyorsa, git kardeşim sonra verirsin dersin.
böyle esnaflar her zaman kazanır her işte.
gebze yada sanayi bölgelerindeki fabrikalara toptan malzeme satıyorlar.
dükkanı açarken eski bir pickup ları vardı.
şimdi ise Allah daha çok versin, eskiyi sattılar 2 tane pickup tarzı sıfıra yakın araç aldılar.
bunları en fazla 2-3 sene içerisinde yaptılar.
esnaflık kolay iş değil.
suratı gülmeyen adamdan esnaf olmaz, sadece mecbur kalan insanlar oraya gelir ve mecburiyetten alırlar.
güler yüzü ihmal etmeyeceksin.
müşterinin parası o anda çıkmıyorsa, git kardeşim sonra verirsin dersin.
böyle esnaflar her zaman kazanır her işte.
ismail görünmek
http://www.mestwebtasarim.com
http://www.mestwebtasarim.com
M
Üye195 yazı
arkadaşlar polemik yapmak istemiyorum çivi alçı demişsin 1 kg çivinin bize gelişi 2.25 krş satışı 2.50 kaldıki günde kaç kilo çivi satıcaksın gelelim alçıya 1 torba sıva alçısı gelişi 9,25 krş satışı 9,50 öyle 3üç beş çuval alamassın fabrikalardan kamyon bazı alman lazım gelelim tornavidaya 21 boy tornavida var her boyundan bulundurman lazım 9 boy pense var 9 boy kargaburun var ya buna benze bir çok ürün var benim demek istediğim üç beş kalem malla dükkan olmaz bu para üç beş kalem mal almaya yetmez
TURŞUCU ŞEVO
A
Yeni Üye99 yazı
sn mduran sadece soruldugu icin fikir paylasiyorum tecrubenize saygilar.umarim soran arkadasa yardimci oluruz.siz buyuk capta hirdavat magazasindan bahsediyorsaniz haklisiniz.benim gordugum kucuk mahalle hirdavatcilarinda sanmiyorum bir kamyon alci alsinlar.yada tonlarca civi binlerce tornavida.30 m2 dukkani doldurmus hepsi bu.sanmiyorum ki ayrica depolari olsun.hortum boya supurge firca cekic vs ..perekente fiyatlari sizin bahsettiginiz buyuk magazalardan yuksek.yarim kilo civi 1 kilo alci derken gunluk bir yekun olusuyor herhalde.bu da yatirdigin sermayeye gore bir kazanc sagliyordur mutlaka.kimse yirmi yil zarar ederek duramaz dukkaninda.
arikaya
7
Üye131 yazı
Tamam da siz 10 sene zarar ederekmi çalıştırdınız. Kimse zarar ettiği bir işte 10 sene çalışmaz. ilk senede kapatılır yani.. daha öncede söylediğim gibi bizim buradaki mahallede hem sağımızda hem solumuzda var ikisinin durumlarıda iyi bu işte bir tezatlık yokmu? madem zarar o adamlar nasıl kazanıyorlarki? boya bayiliği de almışlar vs. aklım karıştı iyice. zaten bir işi yapmak isteyince genelde kötülüyorlar, bu olmazsa su bayiliği yapsam diyordum forumda arattım onuda, tavsiye etmeyip zarar edeceğini söyleyen, değmez diyen varken bazısı da diyor karlı iş. Akıl karışıklığından başka bir işe yaramıyor bence bu tarz şeyler.
A
Yeni Üye99 yazı
.
arikaya
M
Üye355 yazı
05/09/2014 : 20:37:20#11
Web sitesi
Alıntı
Benim bildiğim kadarıyla hırdavat esnafı sıhhi tesisat ve dekorasyon işinden anlamak zorundadırlar müşterilerine doğru çözümler üretip doğru usta portföyleriyle yardımcı olmalıdırlar. Eğer bu konularda deneyim sahibi değilseniz hiç bulaşmamanızı öneririm . bu tarz işlerden anlamıyor sanız bulunduğunuz bölge ihtiyacına cevap veremez duruma gelirsiniz ki dükkanı çevirseniz bile KISIR DÖNGÜ İÇİNDE DÖNE DURURSUNUZ. Hırdavat işinde sermayeniz kısıtlıysa stoklarınızı doğru yönetmelisiniz .Bazı ürünleri aylarca yıllarca raflarınızda durur bazı ürünleri her gün satarsınız. Ben aynı zamanda elektrik malzemesi de bulundurmanızı tavsiye ederim.
Ancak pek tavsiye etmem bu işin perde arkasında sizinle cari çalışacak sıhhi tesisatçı ve boya ustaları olacaktır. Bunlar borçlarını ödemekten pek hoşlanmazlar 15 000 lira gibi bir sermaye ile bu işin dönmesi kesinlikle imkansızdır.
Ancak pek tavsiye etmem bu işin perde arkasında sizinle cari çalışacak sıhhi tesisatçı ve boya ustaları olacaktır. Bunlar borçlarını ödemekten pek hoşlanmazlar 15 000 lira gibi bir sermaye ile bu işin dönmesi kesinlikle imkansızdır.
7
Üye131 yazı
Teşekkür ederim. Bilgi veren arkadaşlara
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz